Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πιέσεις Macron - ΕΕ στον Johnson για τήρηση της συμφωνίας του Brexit

Πιέσεις Macron - ΕΕ στον Johnson για τήρηση της συμφωνίας του Brexit
Ο Macron είπε στον Johnson ότι χρειάζεται ένα «reset» στις γαλλοβρετανικές σχέσεις και παρόλο που οι δύο πλευρές έχουν κοινά συμφέροντα
Σχετικά Άρθρα

Μπορεί να υπάρξει «επαναρρύθμιση» στις γαλλοβρετανικές σχέσεις μόνο εάν εκείνος τηρήσει τη συμφωνία διαζυγίου του Brexit που υπέγραψε με την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε το Σάββατο (12/6/2021) ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron στον Βρετανό πρωθυπουργό Boris Johnson.
Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο Macron είπε στον Johnson ότι χρειάζεται ένα «reset» στις γαλλοβρετανικές σχέσεις και παρόλο που οι δύο πλευρές έχουν κοινά συμφέροντα, οι δεσμοί τους μπορούν να βελτιωθούν μόνο εάν ο Βρετανός πρωθυπουργός τηρήσει τον λόγο του αναφορικά με το Brexit.

Von der Leyen για Brexit

Στο ίδιο μήκος κύματος η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula Von der Leyen δήλωσε πως ο Boris Johnson πρέπει να τηρήσει τον λόγο του για τη συμφωνία του Brexit την οποία υπέγραψε και πως η 27μελής Ευρωπαϊκή Ένωση έχει απολύτως ενιαία θέση στο ζήτημα αυτό.
«Η Συμφωνία της Μεγάλης Παρασκευής και η ειρήνη στο νησί της Ιρλανδίας είναι υψίστης σημασίας», είπε η πρόεδρος της Commission.
«Και οι δύο πλευρές πρέπει να εφαρμόσουν ό,τι συμφωνήσαμε.
Υπάρχει απόλυτη ενότητα στην ΕΕ για αυτό», σημείωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης