Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Επανέρχονται οι αισιόδοξες εκτιμήσεις για το Bitcoin - Θα εκτοξευθεί στα 200.000 δολάρια ως το τέλος του 2021

Επανέρχονται οι αισιόδοξες εκτιμήσεις για το Bitcoin - Θα εκτοξευθεί στα 200.000 δολάρια ως το τέλος του 2021
Aπογείωση για το Bitcoin βλέπουν αναλυτές και traders, παρά την πρόσφατη πτώση
Σχετικά Άρθρα

Πως θα ξεπεράσει τα 200.000 δολάρια ανά νόμισμα μέχρι το τέλος του 2021 υποστηρίζει σημαντικός αριθμός αναλυτών και traders, παρά το γεγονός ότι, από ό,τι φαίνεται, έχουμε εισέλθει σε bear market.
Πιο συγκεκριμένα, κάποιοι traders οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην αγορά των options που συνδέονται με το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα στοιχηματίζουν σε ένα ράλι αυξήσεων που θα καταλήξει σε εξαψήφιο νούμερο, παρότι το η πτώση για το Bitcoin φτάνει στο 35% από τα ιστορικά υψηλά του τον Απρίλιο.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρείχε η Laevitas, στο μεγάλο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Deribit συνήφθησαν συνολικα 425 συμβόλαια, με ημερομηνία λήξης την 31η Δεκεμβρίου, που «στοιχηματίζουν ότι το Bitcoin θα ξεπεράσει τα 200.000 δολ. ανά νόμισμα.
Φυσικά, αυτή η τιμή είναι πενταπλάσια από τα τρέχοντα επίπεδα.
Εν προκειμένω αξίζει να σημειωθεί πως το call option ή δικαίωμα αγοράς είναι ένα συμβόλαιο που δίνει στον κομιστή το δικαίωμα, αλλά όχι την υποχρέωση, να αγοράσει από τον εκδότη ένα υποκείμενο χρεόγραφο σε μία συγκεκριμένη τιμή εξάσκησης (strike price), μέχρι την ημερομηνία λήξης του, με αντάλλαγμα μία αμοιβή (premium).  
Σε αυτό το πλαίσιο, ορισμένοι traders προβαίνουν σε «εξωφρενικά» στοιχήματα, εκτιμώντας πως θα υπάρξει άνευ προηγουμένου bull market που θα οδηγήσει την τιμή του Bitcoin σε εξαψήφιο νόμισμα έως το τέλος του 2021.  Και ενώ ο όγκος τέτοιους είδους στοιχημάτων είναι σχετικά μικρός σε σύγκριση με παρόμοις τοποθετήσεις που έχει «καλύψει» το Bankingnews στο παρελθόν, για διάφορους λόγους πρέπει να τύχει προσοχής.
Κατ' αρχάς, τα call option ύψους 200.000 δολ. αντιπροσωπεύουν ένα μακροπρόθεσμο στοίχημα με ημερομηνία λήξης μόλις έξι μήνες από τώρα.
Δεύτερον, επειδή μέχρι στιγμής, η αγορά των options έχει ξεμείνει από ρευστότητα, τα στοιχήματα στην Deribit είναι εξαιρετικά φθηνά – μόνο 0,018 Bitcoin ήτοι 698 δολ.).
Με άλλα λόγια, σε αυτή τη «λαχειοφόρο αγορά» οι traders διακινδυνεύουν μόλις 698 δολ. εάν η αγορά δεν κινηθεί πάνω από τα 200.000 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021.

200K-call-OI.jpg

Τέτοια «στοιχήματα» χαμηλού κινδύνου παρατηρούνται συνήθως κατά τη διάρκεια bull market.
Για παράδειγμα, παρατηρήθηκε συνωστισμός σε ό,τι αφορά τα call option τον Μάρτιο, με την προοπτική ότι το Bitcoin θα φτάσει τα 80.000 δολ., με κρυπτονόμισμα να καταγράφει ισχυρή ανοδική πορεία και να τυγχάνει διαπραγμάτευσης στα 50.000 δολ.
Στη συνέχεια, το Bitcoin αυξήθηκε στα 65.000 δολ. τον Απρίλιο, αλλά από τότε η τιμή έχει πέσει στα 35.000 δολ.
Σε αυτό το κλίμα, εύλογα η αγορά έχει καταθλιπτική διάθεση, όμως στην Deribit παρατηρείται συνωστισμός σε ό,τι αφορά τα call option στο στοίχημα των 100.000, με το ανοιχτό ενδιαφέρον να φτάνει τα 9.000 δολ.

open-interest-by-strike-4.png
Έρχεται άνοδος;

Όπως φαίνεται στο παραπάνω διάγραμμα, τα Bitcoin που κατέχουν οι μακροπρόθεσμοι επενδυτές (long) έχουν αρχίσει να επιταχύνονται προς τα πάνω, μετά από μια περίοδο διανομής που συνέβη καθώς η τιμή σημείωσε άνοδο από τις 10.000 δολ. στις 64.000 δολ.
Αυτό το αυξανόμενο ποσοστό δείχνει ότι η «προσφορά των long βρίσκεται τώρα σε σταθερά ανοδική πορεία» και είναι παρόμοια με την τάση που παρατηρήθηκε κατά τη διάρκεια της «bull market του 2017 και του 2018».
«Αυτό το fractal περιγράφει το σημείο καμπής όπου οι long σταματούν να ξοδεύουν, αρχίζουν να συσσωρεύουν και να παραγκωνίζουν αυτά που τώρα θεωρούνται φθηνά νομίσματα» αναφέρει αναλυτής.
Περαιτέρω αύξηση μπορεί να αιτιολογηθεί απότο γεγονός ότι το ποσό των Βitcoins που κατέχουν σήμερα οι lonh είναι 2,3 εκατομμύρια περισσότερα από ό, τι στο peak του 2017, κάτι που υποδηλώνει ότι η μακροπρόθεσμη οπτική αυτών των κατόχων είναι ότι η αγορά θα πάει σε υψηλότερα επίπεδα.
3d3309c6-f67a-4ec5-afaa-b3d27ba043ba_1.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης