Box to Box

Daniel Minovgidis: Ο Έλληνας ατζέντης αφηγείται στο «BN Sports» τον... εφιάλτη του Έρικσεν και τα όσα συνέβησαν στο «Parken» της Κοπεγχάγης

Daniel Minovgidis: Ο Έλληνας ατζέντης αφηγείται στο «BN Sports» τον... εφιάλτη του Έρικσεν και τα όσα συνέβησαν στο «Parken» της Κοπεγχάγης
Ο CEO της Sports Promotion Group, ειδικός στη φινλανδική αγορά, έδωσε το παρών στην αναμέτρηση του EURO 2020, Δανία - Φινλανδία, είδε τον Κρίστιαν Έρικσεν να καταρρέει στο χορτάρι και μεταφέρει τη συγκινητική εμπειρία του

Γράφει ο Άλκης Τσαβδαράς

Η αγωνία στο «κόκκινο». Τα δάκρυα συμπαράστασης κυλούν. Προσευχές, βλέμματα αγωνίας, σοκ. Η ατμόσφαιρα στο «Parken» είναι ιδιαίτερη. Τίποτα δεν είναι ίδιο.

Ένα «απλό» παιχνίδι για το EURO 2020 ανάμεσα στη Δανία και τη Φινλανδία, εξελίσσεται σε παρ’ ολίγον τραγωδία. Ο Κρίστιαν Έρικσεν χαροπαλεύει για μερικά λεπτά. Οι συμπαίκτες του αποσβολωμένοι. Οι φίλαθλοι στις κερκίδες του γηπέδου στην Κοπεγχάγη αδυνατούν να πιστέψουν τις σκηνές που εκτυλίσσονται μπροστά στα μάτια τους.

hr5.jpg

Ο Μηνοβγίδης σε απόσταση αναπνοής από το συμβάν

Εν μέσω των παρευρισκόμενων στο «Parken» και ο Daniel Minovgidis, ο ατζέντης της SPG, από τους νεότερους που δραστηριοποιούνται στη Γερμανία (μόλις 28 ετών και εν δράση εδώ και μία 8ετία), που ήταν εκ των τυχερών της ημέρας. Οι επαφές του με ποδοσφαιριστές επεκτείνονται στη φινλανδική αγορά και χάρη στις... ρίζες του (η μαμά Φινλανδή από το Ελσίνκι), βρήκε τα «μαγικά» χαρτάκια για τη σκανδιναβική αναμέτρηση.

Λίγο πριν από το φινάλε του ημιχρόνου, η σκηνή που συκλόνισε άπαντες. Ο Έρικσεν σωριάζεται στο έδαφος. Χάνει τις αισθήσεις του. Ο Daniel παρακολουθεί το συμβάν σε απόσταση 20 με 25 μέτρων από τη θέση του. «Παρακολουθούσα το παιχνίδι. Κατάλαβα αμέσως τι έγινε εκείνη τη στιγμή. Μπήκαν γρήγορα οι γιατροί στον αγωνιστικό χώρο. Σε 20’’-30’’ είχαν φτάσει στον ποδοσφαιριστή», θυμάται ο Έλληνας εκπρόσωπος των Φινλανδών διεθνών, Αραγιούρι και Άλχο.

«Ο ποδοσφαιριστής που εκπροσωπώ, Πάουλους Αραγιούρι ήταν προς το μέρος μου και τον έβλεπα με δάκρυα στα μάτια. Ήταν ζωγραφισμένη η αγωνία στο πρόσωπό του. Οι πρώτες στιγμές ήταν σοκαριστικές. Επικράτησε άμεσα μία βουβαμάρα και όλοι σταμάτησαν να τραγουδούν και να φωνάζουν», τα λόγια του 28χρονου, που έχει ως έδρα το Ντάρμσταντ της Γερμανίας.

gby.jpg

«Αρκετός κόσμος βγήκε εκτός γηπέδου»

Τόσο έντονα και δύσκολα γεγονότα. Χρειάζεται μία... ανάσα. «Δεν άντεξα άλλο. Βγήκα εκτός γηπέδου, αφ’ ότου πήραν τον Κρίστιαν στο φορείο και τον πήγαιναν προς τα αποδυτήρια. Αρκετός κόσμος βγήκε έξω από το γήπεδο, μη μπορώντας να πιστέψει τα όσα συνέβαιναν. Αυτός ο σπουδαίος παίκτης, τόσο κοντά στο μοιραίο. Μεγάλο σοκ. Πολλοί βγήκαν έξω από το Parken, μίλησαν στο τηλέφωνο, έκλαιγαν, επικοινωνούσαν με δικούς τους, διάβαζαν στο internet για τις εξελίξεις».

Το «κοινό» τραγούδι-σύνθημα στο Parken

Ο φανατισμός περνάει σε δεύτερη μοίρα. Οι οπαδοί έγιναν ένα. «Οι φίλοι των δύο Εθνικών έχουν μία σχετική αντιπαλότητα, αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις, όλα μένουν στην άκρη. Δεν είναι ο φανατισμός που γνωρίζουμε από την Ελλάδα. Είναι άλλη η κουλτούρα στα Βόρεια. Υπάρχει σεβασμός».

Και εν συνεχεία, η στιγμή που καθήλωσε όλο τον κόσμο. Οι φίλοι Δανίας και Φινλανδίας να αποθεώνουν τον Κρίστιαν Έρικσεν. «Κρίστιαν» οι Φινλανδοί, «Έρικσεν» οι Δανοί. Ο Minovgidis το καταγράφει και το «ανεβάζει» στον λογαριασμό του στο Instagram. «Επέστρεψα στη θέση μου στη συνέχεια. Λίγο αργότερα ξεκίνησαν οι ιαχές για τον Κρίστιαν. Νομίζω το ξεκίνησαν οι φίλοι της Φινλανδίας. Ήταν δύο οι πυρήνες των οπαδών, ο ένας ήταν κοντά μου, πίσω από το τέρμα. Φώναζαν οι Φινλανδοί, απαντούσαν οι Δανοί. Ήταν μία στιγμή που δεν θα την ξεχάσω ποτέ».

Το κλίμα στους Φινλανδούς

Ποιές αντιδράσεις εισέπραξε από τους Φινλανδούς, τι έμαθε από εκείνους, πως διαχειρίστηκαν την κατάσταση. «Όλοι ξέχασαν το ποδόσφαιρο. Οι παίκτες ήταν στα αποδυτήρια και δεν είχαν διάθεση για πανηγυρισμούς. Καθόλου δεν πανηγύρισαν και μιλάμε για μία ιστορική νίκη, η πρώτη σε EURO, κόντρα μάλιστα στη Δανία. Κανένας δεν ήταν σε mood πανηγυρισμών», μας λέει ο Daniel.

Το παιχνίδι άρχισε ξανά. Ο κόσμος έμεινε εκεί, δεν κουνήθηκε από τη θέση του. Τα θετικά νέα γύρω από τον Κρίστιαν Έρικσεν τους ηρέμησε, αλλά άπαντες ήταν σε κατάσταση σοκ. Αυτό άλλαξε στο γκολ της Φινλανδίας. «Εκεί θυμηθήκαμε ότι είμαστε σε αγώνα. Στο γκολ του Πογιάνπαλο ξεσηκώθηκαν οι δικοί μας και οι Δανοί, που ήταν ακόμα επηρεασμένοι, έπεσαν εντελώς, δεν ακούστηκαν καθόλου. Στην απόκρουση του πέναλτι σκέφτηκα, ναι τώρα είναι η μέρα τους», μας μεταφέρει ώρες μετά τον... εφιάλτη του Έρικσεν ο ομογενής ατζέντης, με καταγωγή από το Κιλκίς.

Και λίγο αγωνιστικά...

Αφού πρώτα αποθέωσε την ταχύτητα και την αντίδραση του ιατρικού επιτελείου, θα πρότεινε ιατρούς σε κάθε γωνία του γηπέδου. «Είδαμε όλοι πόσο σημαντικά είναι τα δευτερόλεπτα σε τέτοιες περιπτώσεις», τόνισε ο Daniel και συμπλήρωσε για την - αγωνιστική - νίκη των Φινλανδών, με μία πιο ψύχραιμη ματιά:

«διαπιστώσαμε και πάλι πως στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται. Εμείς ως Έλληνες το γνωρίζουμε φυσικά από πρώτο χέρι με το επίτευγμα στο EURO 2004. Με τη νίκη της Φινλανδίας ήταν σαν να το ζω ξανά. Ιστορική νίκη για τους Φινλανδούς. Λες ότι πραγματικά όλα μπορούν να συμβούν στο ποδόσφαιρο».

Επόμενη στάση για τον Daniel Minovgidis το ματς της Γερμανίας με την Πορτογαλία στο Μόναχο και την Allianz Arena. Με την ελπίδα μας, τούτη τη φορά, να είναι πρωταγωνιστές μόνο οι παίκτες και τα γκολ τους.

thumbnail_Image_2.jpg

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης