Football Talk

Copa America 2021: Ο Ντάνι Άλβες και οι άλλοι «γερόλυκοι» παραμένουν μικρά παιδιά πάνω στο χορτάρι!

Copa America 2021: Ο Ντάνι Άλβες και οι άλλοι «γερόλυκοι» παραμένουν μικρά παιδιά πάνω στο χορτάρι!

Η πιο παλιά γιορτή εθνικών ομάδων, το Copa America, είναι και πάλι εδώ, και το «ΒΝ Sports» παρουσιάζει τους «γερόλυκους» από το πρώτο ράφι που αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν.

Όπως έγραφε, περίπου στα μέσα του 18ου αιώνα, ο Ντέιβιντ Χιουμ, «η λογική θα είναι πάντοτε σκλάβος των παθών»… Σε μία ελεύθερη και ποδοσφαιρική μετάφραση, η θεωρία αυτή μπορεί να εξηγήσει και την παρουσία ορισμένων παικτών στο Copa, που έχουν υπερβεί το «συνηθισμένο» όριο ηλικίας.

Ποδοσφαιριστές όπως ο Ντάνι Άλβες, με τα δικά τους πάθη στο χορτάρι, αρνούνται να βαδίσουν στους στενούς δρόμους της  λογικής και τολμούν να φωνάξουν ¨παρών¨ στην 47η έκδοση της διοργάνωσης.

Όταν μιλάμε για ποδόσφαιρο, άλλωστε, ξεχνάμε τις ηλικίες. Όπως ακριβώς έχουν κάνει και κάποιοι από τους παίκτες που θα πάρουν μέρος στο Copa America. Οι 10 ομάδες που θα λάβουν μέρος, πρόκειται να παρουσιάσουν εντός των τεσσάρων γραμμών, πρόσωπα και σχήματα που θα συνδυάζουν εμπειρία και φρέσκο αίμα.

Ντάνι Άλβες (38 ετών και 42 ημερών- Βραζιλία)

Το παρατσούκλι του «loco» δεν είναι τυχαίο στην περίπτωση του Ντάνι Άλβες, ο οποίος παρά τα 38 του έτη, κλήθηκε μετά από 18 μήνες (Οκτώβριος του 2019 η τελευταία παρουσία) στην Εθνική ομάδα της Βραζιλίας.

Μπορεί η ευρωπαϊκή του πορεία με τα χρώματα των Μπαρτσελόνα, Παρί Σεν Ζερμέν και Γιουβέντους να αποτελεί παρελθόν, όμως από τον Αύγουστο του 2019 αγωνίζεται στη Σάο Πάολο και συνεχίζει να πρωταγωνιστεί, από τη θέση του αμυντικού μέσου!

Αυτή την στιγμή έχει καταγράψει 118 συμμετοχές με το εθνόσημο και βρίσκεται πίσω, στην σχετική λίστα, μόνο από τους Καφού (142) και Ρομπέρτο Κάρλος (125). Η εμπειρία και η ενέργειά του αναμένεται να παρασύρουν ολόκληρη την «σελεσάο».

Στόχος του είναι η επανάληψη της μεγάλης επιτυχίας του 2019 , όταν φορώντας το περιβραχιόνιο του αρχηγού, σήκωσε το τρόπαιο και αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης του Copa America.

Η μοναδική κηλίδα στις σελίδες της «πλούσιας» ιστορίας του, με 41 τίτλους σε επαγγελματικό επίπεδο, είναι η κατάκτηση ενός Μουντιάλ. Ήδη το 2022 θα έχει κλείσει τα 39 έτη. Ίδωμεν…

Τιάγκο Σίλβα (36 ετών και 271 ημερών- Βραζιλία)

Ο έτερος Βραζιλιάνος των «γερόλυκων», Τιάγκο Σίλβα, βασιζόμενος στην μεγάλη του διαδρομή στα ευρωπαϊκά γήπεδα, αναμένεται να προσθέσει στην άμυνα της «σελεσάο» την ηρεμία του παιχνιδιού που τον χαρακτηρίζει.

Μετρά 13 εμφανίσεις στα 3 Copa America που έχει συμμετάσχει, ενώ ήταν και εκείνος βασικό μέλος των πρωταθλητών του 2019

Από το 2009 και έπειτα, σε όποια ομάδα - ή πρωτάθλημα- έχει βρεθεί, έχει κατακτήσει τουλαχιστον ένα τρόπαιο, με αποκορύφωμα τους 7 τίτλους Γαλλίας με την Παρί σεν Ζερμέν.Αναμφίβολα, η πρόσφατη κατάκτηση του Champions League με την Τσέλσι, του δίνει τον κατάλληλο αέρα και το πνεύμα του νικητή που ζητά ο Τίτε από τον αρχηγό του.

Κλαούντιο Μπράβο (38 ετών και 65 ημερών- Χιλή)

Πρόκειται για τον γηραιότερο ποδοσφαιριστή του φετινού Copa America, Κλαούντιο Μπράβο, ο οποίος όντας 38 Μαΐων και 53 ημερών κέρδισε την κλήση του στην Χιλή, αγωνιζόμενος ούτως ή άλλως, σε μία θέση που λίγο-πολύ το «επιτρέπει».

Ο πολύπειρος τερματοφύλακας των Χιλιανών, με 123 παρουσίες στην Εθνική τα τελευταία 17 χρόνια (από το 2004 και μετά), ευελπιστεί να βοηθήσει την ομάδα του στην προσπάθεια κατάκτησης του τίτλου. Έναν τίτλο, που έχει «αγκαλιάσει» ως αρχηγός back-to-back στο παρελθόν, το 2015 και 2016.

Το επίτευγμα της συμμετοχής του στην φετινή διοργάνωση γίνεται ακόμη πιο αξιομνημόνευτο αν αναλογιστεί κανείς το «φτωχό» του πέρασμα από την Μάντσεστερ Σίτι. Παρόλα αυτά, το ευρωπαϊκό όνειρο έλαβε ρεαλιστική υπόσταση την φετινή σεζόν στη Ρεάλ Μπέτις

Ίσως αυτή να είναι από τις τελευταίες του εμφανίσεις με τη «Ρόχα» και ένα τρόπαιο θα έκλεινε ιδανικά την μακρά αυτή καριέρα.

Ντιέγκο Γοδίν (35 ετών και 117 ημερών)

Ένας γεννημένος «αρχηγός» και εκ των πρωταγωνιστών διάφορων ευρωπαϊκών συλλόγων μεταξύ των οποίων η Ατλέτικο Μαδρίτης και η Ίντερ. Πρόκειται για έναν κεντρικό αμυντικό με εξαιρετική ποιότητα που δεν έχει αλλοιωθεί κατά τη διάρκεια της καριέρας του.

Χαρακτηριστική στιγμή για εκείνον βρίσκουμε περίπου 7 χρόνια πίσω όταν με δική του κεφαλιά απέναντι στην Μπαρτσελόνα, η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε κατέκτησε το πρωτάθλημα, ένα χρόνο μετά την κορυφή του Europa League.

3 UEFA Super Cup της τροπαιοθήκης του, ορίζουν τον «άσσο» της Κάλιαρι ένα από τα βασικά μέλη της Εθνικής Ουρουγουάης στον δύσκολο δρόμο του Copa. Δίπλα στους, επίσης, «μπαρουτοκαπνισμένους» Έντισον Καβάνι και Λουίς Σουάρες, ένα λαμπρό μέλλον περιμένει τους νέους της «Σελέστε».

Σε περίπτωση που κάποιος από τους παραπάνω σκοράρει θα είναι και ο γηραιότερος που σημειώνει γκολ στο Copa America, μετά τον Περουβιανό Κλαούντιο Πισάρο, που το 2015 στα 37 του χρόνια βρέθηκε στην κορυφή της συγκεκριμένης λίστας. Oι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος του Μπράβο, αλλά έχουμε δει ουκ ολίγα φέτος.

Σταυρούλα Μουστακάτου

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης