Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Βασιλακόπουλος: Ναι σε προνόμια στους εμβολιασμένους και σε περιορισμούς… στους ανεμβολίαστους

Βασιλακόπουλος: Ναι σε προνόμια στους εμβολιασμένους και σε περιορισμούς… στους ανεμβολίαστους
Να μη σταματήσει η χρήση μάσκας των εμβολιασμένων σε εξωτερικούς χώρους για τον επόμενο μήνα είπε ο κ.Βασιλακόπουλος
Σχετικά Άρθρα

Υπέρ των προνομίων σε εμβολιασμένους αλλά και υπέρ περιορισμών σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί τάχθηκε ο καθηγητής Πνευμονολογίας του ΕΚΠΑ, Θ. Βασιλακόπουλος.
«Η ικανότητα του πείθειν κάπου έχει και ένα όριο.
Γιατί ακούω συναδέλφους μου να λένε ότι όλα πρέπει να γίνουν με την πειθώ.
Συμφωνώ.
Αλλά αν η πειθώ δεν φτάνει, κάτι θα πρέπει να κάνουμε σαν πολιτεία» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Βασιλακόπουλος, ο οποίος υποστήριξε ότι η Πολιτεία οφείλει όχι μόνο να νουθετεί αλλά και να προστατεύει τους πολίτες και έφερε ως παραδείγματα τη χρήση κράνους ή την απαγόρευση οδήγησης μετά από κατανάλωση αλκοόλ, που απαγορεύονται με νόμο.
«Αν κάποιος για παράδειγμα δεν κατανοεί ότι είναι υπέρ του να φοράει κράνος όταν οδηγεί μηχανή, δεν μπορούμε να το αφήσουμε στη διακριτική του ευχέρεια.
Πρέπει να υπάρχει νόμος που να τον υποχρεώνει να φοράει κράνος.
Αν κάποιος δεν πείθεται ότι δεν μπορεί να πίνει γιατί είναι κακό για την υγεία του - να πίνει πολύ όχι ένα δυο ποτηράκια -, πρέπει να του απαγορεύσουμε να οδηγάει για να μην σκοτώσει μετά εσάς και εμένα.
Κατ αναλογία, αν κάποιος δεν πείθεται ότι πρέπει να εμβολιαστεί για τον κορωνοϊό, πρέπει με κάποιον τρόπο ή να τον παρακινήσουμε με έμμεσο τρόπο αφού δεν πείθεται ή τουλάχιστον να τον περιορίσουμε, ώστε να μην εκθέτει εσάς και εμένα στον κίνδυνο να νοσήσω», τόνισε ο καθηγητής.

Να μη σταματήσει η χρήση μάσκας

Ο κ. Βασιλακόπουλος τόνισε ότι είναι αυτονόητο να μην μπορούν να βρίσκονται μη εμβολιασμένοι πολίτες σε κλειστούς χώρους εστιατορίων, σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν είναι ο αρμόδιος για να μιλήσει σχετικά με το νομικό καθεστώς για κάτι τέτοιο.
Για τη χρήση μάσκας ανέφερε ότι δεν θα πρέπει να σταματήσει η χρήση τους σε εξωτερικούς χώρους για εμβολιασμένους μέσα στον επόμενο μήνα, καθώς μπορεί να είναι ένα μέτρο υγειονομικά ασφαλές, αλλά υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να μην φορούν μάσκα ανεμβολίαστοι πολίτες προσποιούμενοι τους εμβολιασμένους.

Πάρα πολύ καλό εμβόλιο το AstraZeneca

Με αφορμή τις δηλώσεις του Ιταλού αξιωματούχου του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ), ο οποίος διαφοροποιήθηκε δημοσίως από την Επιτροπή για το εμβόλιο της AstraZeneka στους άνω των 60, ο κ.Βασιλακόπουλος είπε ότι πρέπει είτε να ανακαλέσει τις δηλώσεις του ή να παραιτηθεί.
Όπως είπε, είναι η δεύτερη φορά που προχωρά σε τέτοιες τοποθετήσεις ο αξιωματούχους και πως εάν ήταν εκείνος διευθυντής του ΕΜΑ από την πρώτη ημέρα θα τον είχε απομακρύνει από τη θέση του.
Ειδικά για το εμβόλιο της AstraZeneca τόνισε ότι είναι ένα «πάρα πολύ καλό εμβόλιο, πάρα πολύ αποτελεσματικό», πως έχει ελάχιστες σπανιότατες παρενέργειες και μάλιστα πριν από λίγες ημέρες δημοσίευση σε κορυφαίο ιατρικό περιοδικό εξηγεί πως γίνεται η διάγνωση και η θεραπεία αυτής της σπανιότατης παρενέργειας.
Επεσήμανε επίσης ότι κατά τη δεύτερη δόση του εμβολίου της AstraZeneca, ότι δεν έχουν ουσιαστικά παρουσιαστεί τέτοια περιστατικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης