Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Επίθεση Daily Sabah σε Biden: Οι ΗΠΑ να αποδείξουν είναι φίλοι ή απλοί γνωστοί με την Τουρκία

Επίθεση Daily Sabah σε Biden: Οι ΗΠΑ να αποδείξουν είναι φίλοι ή απλοί γνωστοί με την Τουρκία
Εντός της ημέρας, ο Biden θα έχει την πρώτη του -ως πρόεδρος των ΗΠΑ- συνάντηση με τον Erdogan

Ιδιαίτερα επικριτικό για την αμερικανική είναι το δημοσίευμα της Daily Sabah.
Ο Τούρκος αρθρογράφος εστιάζει στις ομιλίες του αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Kamala Harris, από τη Γουατεμάλα, αλλά και του ίδιου του Αμερικανού προέδρου, Joe Biden, από το Λονδίνο. Μάλιστα, ο αρθρογράφος επιχειρεί να υποβαθμίσει και τις σχέσεις της Τουρκίας με την ΕΕ σχολιάζοντας «παρατηρείται μια αμφιθυμία για τον ρόλο των ΗΠΑ στην Ευρώπη. Ο Biden υποσχέθηκε να ανοικοδομήσει τις σχέσεις με τους Ευρωπαίους, αλλά οι Ευρωπαίοι σύμμαχοι δεν φαίνεται να ενδιαφέρονται για το τι σκοπεύει να κάνει ο Biden και πως σκοπεύει να το κάνει».

Η στάση της Τουρκίας

Όπως αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα, φαίνεται ότι μόνο η Τουρκία ενδιαφέρεται για το θα μπορούσε να πει ο Biden.
«Ωστόσο, η ερώτηση της Τουρκίας είναι πιο γενική. Η Τουρκία θέλει να μάθει εάν οι δύο χώρες, ΗΠΑ και Τουρκία, είναι φίλοι ή απλοί γνωστοί;
Ένας φίλος είναι κάποιος με τον οποίο μοιράζεστε μια ισχυρή σχέση, ενώ ένας γνωστός είναι ένα άτομο με το οποίο απλά συνευρίσκεσαι μαζί του όπως στο σχολείο, την εργασία, από το ΝΑΤΟ ή το κόμμα του φίλου σας κ.λπ.
Μεταξύ των Δημοκρατικών του Κογκρέσου -που ο Biden ήταν εδώ και χρόνια- υπάρχει ένα ισχυρό αντι-τουρκικό συναίσθημα και πολλοί Τούρκοι είναι κατά των Αμερικανών» αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα.
Capture_49.JPGΣύμφωνα με τον Τούρκο αρθρογράφο «αυτά τα έντονα συναισθήματα διχάζουν τις δύο πλευρές σε ορισμένα στρατηγικά ζητήματα, όπως η αντιμετώπιση της Ρωσίας, της Κίνας και του Ιράν, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν θέματα τακτικής όπου οι δύο χώρες μπορούν ακόμα να ευθυγραμμίσουν τις πολιτικές τους.
Η βορειοανατολική Συρία, για παράδειγμα, θα μπορούσε να είναι το πρώτο βήμα στη συνεργασία των δύο χωρών. Η αμερικανική πλευρά πρέπει να σταματήσει να επιμένει να διαχωρίζει τη Συρία και να δημιουργεί μια κουρδική αυτόνομη περιοχή που τελικά θα πέσει στα χέρια των τρομοκρατών του ΡΚΚ και θα γίνει ένας σημαντικός λόγος για έναν περιφερειακό πόλεμο.
Οι ΗΠΑ και η Τουρκία ενδέχεται να αρχίσουν να σχεδιάζουν ένα στρατιωτικό σχέδιο για την εξάλειψη οποιασδήποτε οντότητας που παραπέμπει στο ISIS. Αυτό θα αποτρέψει τη σπατάλη εκατομμυρίων δολαρίων κατά την προσπάθεια δημιουργίας ενός τακτικού στρατού από τις επεκτάσεις του PKK για να κάνει τη δουλειά.
Επιπλέον, οι Η.Π.Α. δεν μπορούν να τιμωρήσουν έναν σύμμαχο με κυρώσεις, εάν θέλει να αναπτύξει το δικό του σύστημα εναέριας άμυνας. Η Άγκυρα και ο στρατός των ΗΠΑ γνωρίζουν ότι η Τουρκία που αγοράζει το σύστημα S-400 από τη Ρωσία δεν προκαλεί τεχνικά ζήτημα ασφάλειας.
Εάν η Τουρκία εξακολουθεί να είναι φίλος, τα αμερικανικά F-35 θα πρέπει να παραδοθούν αμέσως» αναφέρεται στο δημοσίευμα της Daily Sabah, ενώ στη συνέχεια επισημαίνει ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να παραδώσουν στην Τουρκία τον Fetullah Gülen.
«Εάν οι ΗΠΑ εξακολουθούν να θεωρούν την Τουρκία φίλη, τότε θα πρέπει να αρχίσουν να προσπαθούν να διορθώσουν τη ζημιά που προκλήθηκε από την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων, παρά τις επίσημες αμερικανικές στρατιωτικές αναφορές που είχαν καταγραφεί εκείνη τη στιγμή που δείχνουν διαφορετικά.
Εν ολίγοις, οι ΗΠΑ πρέπει να αρχίσουν να αποδεικνύουν ότι είμαστε ακόμα φίλοι» καταλήγει το ίδιο δημοσίευμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης