Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συμφωνία Μητσοτάκη – Rama για επιτάχυνση της παραπομπής του θέματος των θαλάσσιων ζωνών στη Χάγη

Συμφωνία Μητσοτάκη – Rama για επιτάχυνση της παραπομπής του θέματος των θαλάσσιων ζωνών στη Χάγη
Διμερείς σχέσεις και ευρωπαϊκή πορεία των δυτικών Βαλκανίων στο επίκεντρο της συνάντησης
Σχετικά Άρθρα

Σε συμφωνία ότι μετά και τις εκλογές στην Αλβανία, θα πρέπει να επιταχυνθούν οι διαπραγματεύσεις για τη συνομολόγηση συνυποσχετικού για την παραπομπή της Οριοθέτησης των Θαλασσίων Ζωνών τους στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης κατέληξαν οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας, Κ. Μητσοτάκης και Αλβανίας, Edi Rama στη συνάντηση που είχαν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ.
Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν οι διμερείς σχέσεις, καθώς και η ευρωπαϊκή πορεία των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, για την οποία ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε τη σταθερή στήριξη της Ελλάδος.
Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν, ότι ο Edi Rama ευχαρίστησε τον Κ. Μητσοτάκη για τη δωρεάν διάθεση 20.000 εμβολίων, τα οποία παραδόθηκαν σήμερα στην Αλβανία.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από την πλευρά του, επανέλαβε το διαχρονικό και σταθερό ενδιαφέρον της χώρας μας για την Εθνική Ελληνική Μειονότητα καθώς και για την πρόοδο της Αλβανίας στους τομείς ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κράτους Δικαίου, που εμπίπτουν στα προαπαιτούμενα που η ΕΕ έχει θέσει προς την Αλβανία
Τέλος, ο Πρωθυπουργός συνεχάρη τον Rama για την εκλογή της Αλβανίας ως μη μονίμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, τη διετία 2022-2023.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης