Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Novavax ανακοίνωσε αποτελεσματικότητα 90% στο εμβόλιο κατά της Covid 19

Η Novavax ανακοίνωσε αποτελεσματικότητα 90% στο εμβόλιο κατά της Covid 19
Είναι αποτελεσματικό σε ποσοστό 90% έναντι του κορωνοϊού καθώς επίσης και έναντι διαφόρων παραλλαγών της Covid 19

Η φαρμακευτική εταιρεία Novavax με ανακοίνωση που εξέδωσε τη Δευτέρα 14/6, ανακοίνωσε ότι το εμβόλιο που παρασκεύασε, είναι αποτελεσματικό σε ποσοστό 90% έναντι του κορωνοϊού καθώς επίσης και έναντι διαφόρων παραλλαγών της Covid 19.
Σύμφωνα με το Bloomberg, η εταιρεία καταλήγει στο συμπέρασμα αυτό με βάση μια επιστημονική μελέτη που διενήργησε στις ΗΠΑ αλλά και το Μεξικό.
«Το εμβόλιο ήταν αποτελεσματικό κατά 90% και τα προκαταρκτικά δεδομένα κατέδειξαν ότι ήταν ασφαλές», ανακοίνωσε η Novavax.
Παρά το γεγονός ότι η ζήτηση για εμβόλια έναντι της Covid 19 έχει μειωθεί δραματικά, η ανάγκη για περισσότερα εμβόλια παγκοσμίως παραμένει κρίσιμης σημασίας.
Το εμβόλιο της Novavax, το οποίο είναι εύκολο ως προς την αποθήκευση και τη μεταφορά του, αναμένεται να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση των προμηθειών εμβολίων για τις αναπτυσσόμενες χώρες του πλανήτη.
Ωστόσο, αυτή η προοπτική θα αργήσει μερικούς μήνες ακόμη.
Η Novavax τόνισε ότι σκοπεύει να ζητήσει έγκριση επί το εμβολίου στις ΗΠΑ, την ΕΕ και αλλού έως τα τέλη Σεπτεμβρίου και πως θα μπορεί να παραγάγει μέχρι τότε τουλάχιστον 100 εκατ. δόσεις το μήνα.
«Πολλές από τις πρώτες δόσεις θα κατευθυνθούν σε χώρε με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα και αυτός ήταν ο στόχος, με τον οποίο ξεκινήσαμε», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Novavax στο Associated Press.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης