Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τράπεζα της Γαλλίας: Στην αρχή του 2022 η επιστροφή της οικονομίας στα επίπεδα προ της πανδημίας - Ισχυρή ανάκαμψη στο β’ εξάμηνο του έτους

Τράπεζα της Γαλλίας: Στην αρχή του 2022 η επιστροφή της οικονομίας στα επίπεδα προ της πανδημίας -  Ισχυρή ανάκαμψη στο β’ εξάμηνο του έτους

Θετική αναθεώρηση της πρόβλεψης για ανάπτυξη στο 5,8% το 2021 – Στο 1,5% «βλέπει» τον πληθωρισμό στο τρέχον έτος

Στις αρχές του 2022 θα επανέλθει ο ρυθμός ανάπτυξης της γαλλικής οικονομίας στα επίπεδα προ της πανδημίας, καθώς η άρση των υγειονομικών περιορισμών και η επιτάχυνση των εμβολιασμών τροφοδοτούν μια ισχυρότερη της προβλεπόμενης ανάκαμψη το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζα της Γαλλίας τα οποία επικαλείται δημοσίευμα του Bloomberg τη Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021.

Δημοσιονομικές δαπάνες

Η κεντρική τράπεζα αναβάθμισε την πρόβλεψή της για ανάπτυξη το 2021 σε 5,8% (από 5,4% το Μάρτιο) καθώς θεωρεί ότι οι σημαντικές δημοσιονομικές δαπάνες και οι δημόσιες επενδύσεις θα ωθήσουν τη γαλλική οικονομία να ξεπεράσει τον μέσο όρο της ζώνης του ευρώ.
Οι απώλειες όσον αφορά την παραγωγή της οικονομίας από την κρίση θεωρήθηκε από την τράπεζα ότι υπερεκτιμήθηκαν, και προχώρησε σε αναθεώρησε των προβλέψεων για το 2022 και το 2023.
Τώρα αναμένει ανάπτυξη 4,1% το επόμενο έτος - έναντι πρόβλεψης 3,8% τον Μάρτιο.
ΦΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ1.PNG
Επενδύσεις και δαπάνες

«Στο δρόμο για έξοδο από την κρίση, η γαλλική οικονομία επιταχύνεται αισθητά», δήλωσε ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας Francois Villeroy de Galhau σε συνέντευξη Τύπου στο Παρίσι τη Δευτέρα (14/6).
«Υπάρχουν δύο βασικοί παράγοντες ώθησης της οικονομικής δραστηριότητας: οι καταναλωτικές δαπάνες και επιχειρηματικές επενδύσεις, οι οποίες καταγράφουν την επιστροφή εμπιστοσύνης στην οικονομίας που είναι βασική για την ανάκαμψη».

Πληθωρισμός

Η Τράπεζα της Γαλλίας αναθεώρησε επίσης ανοδικά τις προβλέψεις για τον πληθωρισμό για το 2021 σε 1,5% από 1,1% τον Μάρτιο.
Προβλέπει όμως ότι ότι ο ρυθμός αύξησης των τιμών θα μειωθεί στο 1,2% το 2022 και το 2023.
«Η δυσκολία που έχει ανακύψει όσον αφορά τη ζήτηση είναι προσωρινή, αλλά είναι κάτι που θα το παρακολουθούμε με προσοχή», δήλωσε ο Villeroy.
"Υπάρχει κίνδυνος ανόδου των τιμών, αλλά ο πληθωρισμός πρέπει να παραμένει κάτω από τον στόχο του 2%», σημείωσε.
φερ.PNG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης