Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα προς ΝΑΤΟ: Σταματήστε να υπερβάλλετε και να διογκώνετε τη θεωρία της κινεζικής απειλής

Κίνα προς ΝΑΤΟ: Σταματήστε να υπερβάλλετε και να διογκώνετε τη θεωρία της κινεζικής απειλής
Για ψυχροπολεμική νοοτροπία κατηγορεί το ΝΑΤΟ η Κίνα
Σχετικά Άρθρα

Να σταματήσει τις υπερβολές και τη διόγκωση της θεωρίας της «κινεζικής απειλής» καλεί το ΝΑΤΟ η Κίνα, η οποία το κατηγορεί για ψυχροπολεμική νοοτροπία.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η πρεσβεία της Κίνας στην ΕΕ αναφέρεται πως το ΝΑΤΟ επιδιώκει «να δημιουργήσει τεχνητά συγκρούσεις».
Υπενθυμίζεται πως κατά την χθεσινή Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, τα κράτη μέλη ανέφεραν πως «οι δεδηλωμένες φιλοδοξίες της Κίνας και η επιθετική συμπεριφορά της εγείρουν συστημικές προκλήσεις για τη βασισμένη σε κανόνες διεθνή τάξη και σε τομείς που επηρεάζουν την ασφάλεια της Συμμαχίας».
Μάλιστα ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden κάλεσε τα κράτη – μέλη του ΝΑΤΟ να αντισταθούν στον ολοκληρωτισμό και στην αυξανόμενη στρατιωτική παρουσία της Κίνας.
Απέναντι σε αυτές τις τοποθετήσεις και στο συμπέρασμα της συστημικής απειλής που συνιστά η Κίνα, η κινεζική πρεσβεία υποστηρίζει ότι πρόκειται για μια προσπάθεια κατασυκοφάντησης της ειρηνικής ανάπτυξης της.
«Δεν εγείρουμε καμιά «συστημική πρόκληση» για οποιονδήποτε, αν όμως κάποιος εγείρει «συστημική πρόκληση» για εμάς, δεν θα μείνουμε αδιάφοροι» αναφέρει η κινεζική πρεσβεία, η οποία σημειώνεται πως παραμένει προσηλωμένη στην ειρηνική ανάπτυξη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης