Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Μεταστροφή από την Goldman Sachs: Μη βιώσιμη επένδυση για τους πελάτες μας τα κρυπτονομίσματα

Μεταστροφή από την Goldman Sachs: Μη βιώσιμη επένδυση για τους πελάτες μας τα κρυπτονομίσματα
Απαισιόδοξη για τα κρυπτονομίσματα η Goldman Sachs
Σχετικά Άρθρα

«Μη βιώσιμη επένδυση για διαφοροποιημένα χαρτοφυλάκια» χαρακτηρίζει με ανάλυσή της η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs τα κρυπτονομίσματα.
Όπως αναφέρεται σχετικώς, ο λόγος για αυτή την απαισιοδοξία σε ό,τι αφορά την αγορά των ψηφιακών asset που έχουν κατακλύσει τη σύγχρονη οικονομική πραγματικότητα είναι το ενεργειακό κόστος που έχει η διαδικασία της εξόρυξης και η πιθανότητα κακόβουλοι χρήστες με τη βοήθεια των νέων, ξεχωριστής ισχύος κβαντικών υπολογιστών να απειλήσουν το blockchain.
Επίσης, αξιολογείται η τάση για περαιτέρω ρύθμιση και περιορισμούς στις συναλλαγές παγκοσμίως.
Η έλλειψη εποπτευόμενων ανταλλακτηρίων, σύμφωνα με την Goldman Sachs, συμβάλλει επίσης στην έλλειψη διαθέσιμων δεδομένων σχετικά με την αγορά κρυπτονομισμάτων.
Τα δεδομένα «βελτιώνονται», αν και εξακολουθούν να είναι «φτωχά», αναφέρει το ριπόρτ της τράπεζας.
«Αφού αναλύσαμε διάφορες μεθοδολογίες αποτίμησης και εφαρμόσαμε το στρατηγικό μοντέλο κατανομής περιουσιακών στοιχείων πολλαπλών παραγόντων, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι τα κρυπτονομίσματα δεν αποτελούν βιώσιμη επένδυση για τα διαφοροποιημένα χαρτοφυλάκια των πελατών μας» επισημαίνει εμφατικά ο αναλυτής της Goldman Sachs.
Η έκθεση, ωστόσο, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι στοιχεία του crypto-οικοσυστήματος, συμπεριλαμβανομένης της τεχνολογίας blockchain, είναι πιθανό να συμβάλουν στη μακροπρόθεσμη οικονομική ανάπτυξη.
Αλλαγή τάσης
Η εκτίμηση έρχεται σε αντίθεση με την αποκάλυψη της Goldman Sachs τον Μάρτιο ότι θα προσφέρει πρόσβαση στην αγορά κρυπτονομισμάτων στους πελάτες της.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το τμήμα διαχείρισης καταναλωτικών και επενδυτικών προϊόντων της Goldman Sachs τον Μάιο του 2020 είχε δηλώσει πως τα κρυπτονομίσματα δεν αποτελούν «κατηγορία περιουσιακών στοιχείων».
Σύμφωνα με αυτήν την παρουσίαση, το bitcoin δεν ήταν asset, απλώς μια μόδα χειρότερη από τη φούσκα της τουλίπας το 1600.
Εκείνη την περίοδο το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα τύγχανε διαπραγμάτευσης στα 9.200.
Από τότε η τιμή του έχει τετραπλασιαστεί, στα περίπου 40.000 δολ. ανά νόμισμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης