Τελευταία Νέα
Speculator

Η ΕΧΑΕ, η Επιτροπή Ελέγχου και τα ζητήματα…. αερίου ή υγρού οξυγόνου

Η ΕΧΑΕ, η Επιτροπή Ελέγχου και τα ζητήματα…. αερίου ή υγρού οξυγόνου
Μια περίεργη υπόθεση φαίνεται να αιωρείται γύρω από άρτι εκλεγέν μέλος του ΔΣ της ΕΧΑΕ
Σχετικά Άρθρα

Μια περίεργη υπόθεση φαίνεται να αιωρείται γύρω από μέλος του ΔΣ της ΕΧΑΕ άρτι εκλεγέν από τη Γενική Συνέλευση των μετόχων.
Σε δημοσιεύματα φέρεται να κατηγορείται για μια απόφαση οικονομικού ενδιαφέροντος που δεν νομιμοποιείτο να την λάβει εκ της προσωρινής θέσης που κατείχε σε άλλο φορέα, η οποία θέση μετετράπη ως μόνιμη στη συνέχεια. Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν δύο πανομοιότυπες αποφάσεις με διαφορετικές ημερομηνίες και μάλιστα στο ίδιο ΦΕΚ.
Και αυτό είναι τουλάχιστον περίεργο δεδομένου ότι από τη διαύγεια τα πράγματα μπερδεύονται ακόμα περισσότερο καθώς έχει δημοσιευμένη την πρώτη απόφαση ως ορθή επανάληψη και τη δεύτερη απόφαση που είναι ίδια σε περιεχόμενο με την πρώτη ως τροποποίηση της πρώτης.
Όλα αυτά φαντάζουν τουλάχιστον περίεργα και ανορθόδοξα.
Και η υπόθεση αποκτά μεγαλύτερο ενδιαφέρον καθώς υπάρχουν καταγγελίες πως με την απόφαση ευνοήθηκαν συγκεκριμένες εταιρίες σε βάρος άλλων εταιριών διά της μεθόδου της πριμοδότησης μιας διαφορετικής μορφής του ίδιου προϊόντος.

Το παρασκήνιο

Δεδομένου ότι όπως πληροφορούμαστε η υπόθεση κρύβει παρασκήνιο και παζάρι παρακολουθούμε τις εξελίξεις και ειδικά στο σκέλος των τιμολογήσεων.
Γιατί αν, λέμε αν, έλθει μια ακόμα τροποποίηση της τροποποιημένης και ορθά επαναλαμβανόμενης απόφασης θα γεννηθούν κάποια ουσιαστικά ερωτήματα για τη διαφάνεια που διέπει το φορέα αλλά και το πως αντιδρά κάποιος μπροστά στην περίπτωση να βρεθεί εκτεθειμένος από κάποιον άλλο που θίγονται τα συμφέροντά του.
Επανερχόμενοι δε στο θέμα της ΕΧΑΕ δεδομένων των συνθηκών γεννώνται διάφορα ερωτήματα ειδικά για την Επιτροπή Ελέγχου.
Προς το παρόν αναπνέουμε καθαρό Οξυγόνο και όχι υγροποιημένο που κάποιοι λένε ότι πειράζει.
Και αναρωτιόμαστε αν σύντομα θα έχει εργασίες η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να κάνει και να λάβει αποφάσεις σε ζητήματα καταλληλότητας μελών ΔΣ με την εφαρμογή της νέας νομοθεσίας.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
w
ww.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης