Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Διμέτωπο Χατζηδάκη κατά ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ για το εργασιακό - Κυκλοφοριακό έμφραγμα σήμερα και συλλαλητήρια το απόγευμα στο Σύνταγμα

Διμέτωπο Χατζηδάκη κατά ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ για το εργασιακό - Κυκλοφοριακό έμφραγμα σήμερα και συλλαλητήρια το απόγευμα στο Σύνταγμα
O υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης έχει κηρύξει διμέτωπο αγώνα κατά ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ
Σχετικά Άρθρα

Κυκλοφοριακό έμφραγμα στην Αθήνα μέχρι αργά τις απογευματινές ώρες αναμένεται σήμερα Τετάρτη εξαιτίας των κινητοποιήσεων και του απογευματινού συλλαλητηρίου στο Σύνταγμα, εργαζομένων σε διάφορους κλάδους και στις μεταφορές για το εργασιακό νομοσχέδιο που ψηφίζεται απόψε από τη Βουλή.
Η συζήτηση διεξάγεται σε τεταμένο κλίμα με τον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη να έχει κηρύξει διμέτωπο κατά ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ, επικαλούμενος τις διευθετήσεις στον Παπαστράτο, αλλά και την πρώτη σχετική νομοθετική παρέμβαση του 2010. «Όταν ο κ. Τσίπρας έλεγε μπράβο στον Παπαστράτο, εκθείαζε τα απλήρωτα δεκάωρα;
“Δεν γνώριζε ο κ. Τσίπρας ότι η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας της εταιρείας προβλέπει διευθέτηση του χρόνου εργασίας;

Κινητοποιήσεις και χαρακτηριστικά της απεργίας

Η σημερινή απεργία που γίνεται στη «σκιά» των Πανελλαδικών εξετάσεων έχει τα εξής χαρακτηριστικά:

  1. Η ΑΔΕΔΥ (Δημόσιος τομέας) πραγματοποιεί 24ωρη απεργία, η οποία κρίθηκε από το Πρωτοδικείο Παράνομη και καταχρηστική ως τις 10 το πρωί για τους απασχολούμενους με τις πανελλαδικές.
  2. Νωρίτερα η ΑΔΕΔΥ αποφάσισε να εξαιρέσει από την απεργιακή κινητοποίηση της 16ης Ιουνίου τους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τους Υπαλλήλους του Υπουργείου Παιδείας που εμπλέκονται στη διαδικασία των πανελληνίων εξετάσεων
  3. Πολλές Ομοσπονδίες εργαζομένων «πειθάρχησαν» στην απόφαση του Εργατικού Κέντρου Αθήνας για την πραγματοποίηση στάσης εργασίας μετά τις 11.30 και μέχρι τη λήξη της βάρδιας και συμμετοχής στο συλλαλητήριο του Συντάγματος. Τετράωρη στάση εργασίας σε όλα τα ΜΜΕ προκήρυξε η ΕΣΗΕΑ από τις 14.00 έως τις 18.00 απορρίπτοντας – όπως αναφέρει- αδιαπραγμάτευτα το εργασιακό νομοσχέδιο. Τετράωρη Πανελλαδική Στάση Εργασίας από 11:15 έως την λήξη του ωραρίου προκήρυξε και η ΟΤΟΕ.
  4. Πολλές Ομοσπονδίες προχώρησαν σε 24ωρη απεργία, κυρίως αυτές που ελέγχονται από το ΠΑΜΕ όπως οι ναυτεργατικές απεργίες, οι οποίες κρίθηκαν παράνομες από το Πρωτοδικείο Πειραιά.


Έμφραγμα στα Μέσα Μεταφοράς

Τα μέσα σταθερής τροχιάς, Μετρό (γραμμές 1,2&3) και Τραμ, θα λειτουργήσουν από την έναρξη της κυκλοφορίας έως τις 10 το πρωί της Τετάρτης.

  • Λεωφορεία και τρόλεϊ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας μεταξύ 13:00 - 17:00.
  • Οι συρμοί του Προαστιακού Σιδηροδρόμου αλλά και οι αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα παραμείνουν ακινητοποιημένες από τις 12:00 έως τις 16:00 το απόγευμα της Τετάρτης. Στο διάστημα αυτό δε θα εκτελούνται δρομολόγια, ενώ από την κινητοποίηση ενδέχεται να επηρεαστούν και προηγούμενα ή επόμενα δρομολόγια.
  • Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια Κέρκυρας, Ηγουμενίτσας και Λευκίμμης, λόγω της απεργίας που αποφάσισε των Σωματείο Ναυτεργατών Κέρκυρας - Ηγουμενίτσας - Παξών και Διαποντίων νήσων, Άγιος Σπυρίδωνας.


Παρουσιάζοντας στη Βουλή τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου ο υπουργός Εργασίας και αναφέρθηκε σε 4 άξονες:

  1. Εισαγωγή της ψηφιακής κάρτας και αναβάθμιση του ΕΡΓΑΝΗ. «Θα χαιρόμουν αν αυτό το μέτρο το ψηφίσουν αύριο και οι 300 βουλευτές. Θα ήταν αδιανόητο για λόγους κομματικής εμπάθειας κάποιοι να μην το ψηφίσουν. Θα κάνουμε ονομαστική ψηφοφορία για να δούμε πως τοποθετούνται όλοι απέναντι σε αυτόν τον “οδοστρωτήρα” της ψηφιακής κάρτας», ανέφερε.
  2. Συμφιλίωση της προσωπικής με την επαγγελματική ζωή: Πληρωμένη άδεια πατρότητας 14 ημερών, πληρωμένη γονική άδεια και για τους 2 γονείς, άδεια φροντιστή, ευέλικτες ρυθμίσεις για γονείς. «Δεν σας ενοχλεί η διευθέτηση. Νομίζατε ότι θα κερδίζατε κάποιους πόντους στις δημοσκοπήσεις. Δεν σας νοιάζει ο εργαζόμενος αλλά το κομματικό σας μαγαζί», τόνισε ο υπουργός.
  3. Μέτρα που ενισχύουν την ανάπτυξη και την οικονομία όπως οι υπερωρίες και οι Κυριακές όπου «ακολουθούμε το δρόμο της Ευρώπης».
  4. Μέτρα που ικανοποιούν αιτήματα των εργαζόμενων, όπως το πακέτο για την αντιμετώπιση της βίας και της σεξουαλικής παρενόχλησης, η εξίσωση των εργατοτεχνιτών με τους υπαλλήλους, τα μέτρα για τους απασχολούμενους στα delivery. «Είμαι περίεργος να δω τι θα κάνει το ΚΚΕ σε αυτά τα ζητήματα», είπε.


Αντώνης Βασιλόπουλος
antonpaper@yahoo.com
www.bankignews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης