Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΝΔ: Να πάρει θέση ο Τσίπρας για τις δηλώσεις Πολάκη για τα εμβόλια κατά της covid

ΝΔ: Να πάρει θέση ο Τσίπρας για τις δηλώσεις Πολάκη για τα εμβόλια κατά της covid
Ο κ.Πολάκης είδε «κονόμα εταιρειών» πίσω από ένα επίτευγμα της επιστήμης αναφέρει η ΝΔ
Σχετικά Άρθρα

Να πάρει θέση για τα όσα υποστήριξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Πολάκης σχετικά με τα εμβόλια κατά της covid καλεί τον Αλέξη Τσίπρα η ΝΔ.
«Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, κ. Πολάκης, ανοιχτά και από το βήμα της Βουλής συντάχθηκε με τους αντιεμβολιαστές και τους δικαιολόγησε λέγοντας γιατί και ο ίδιος δεν κάνει το εμβόλιο.
Πίσω από ένα επίτευγμα της επιστήμης, που μέσα σε πολύ λίγο χρόνο ανακάλυψε το εμβόλιο σώζοντας εκατομμύρια ζωές, ο κ. Πολάκης είδε «κονόμα εταιρειών».
Και δεν έμεινε εκεί αλλά καταφέρθηκε συλλήβδην κατά των επιστημόνων, μιλώντας για «εντεταλμένη επιτροπή των λοιμωξιολόγων».
Επειδή δεν πρόκειται μόνο για άλλη μια από τις γνωστές γραφικότητες του κ. Πολάκη αλλά για ένα πολύ σοβαρό ζήτημα δημόσιας υγείας, ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να συνεχίσει να σιωπά.
Οφείλει να πάρει θέση καθαρά και δημόσια», καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

Τι είχε πει ο Πολάκης

Η ανακοίνωση της ΝΔ αφορά τις δηλώσεις του Π. Πολάκη, ο οποίος έθεσε μια σειρά ερωτημάτων για την ασφάλεια των εμβολίων κατά του κορωνοϊού.
«Την επιστημοσύνη μου δεν την παζαρεύω με κανέναν.
Πέρυσι τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο, έκανα και αντιγριππικό και αντι-πνευμονιοκοκκικό εμβόλιο, για πρώτη φορά στη ζωή μου, γιατί την προηγούμενη χρονιά είχα κάνει μια δύσκολα θεραπευθείσα βρογχίτιδα, ως καπνιστής.
Έχω κάνει όλα τα εμβόλια, τα κορίτσια έχουν κάνει όλα τα εμβόλια, όμως έκανα τα δοκιμασμένα εμβόλια.
Εδώ δεν θα ξεχάσουμε όλη την ιατρική που ξέρουμε, επειδή εσείς στηρίξατε το αφήγημα της αντιμετώπισης της πανδημίας, στα εμβόλια ενώ σας φωνάζουμε από πέρυσι για κάποια πράγματα και επειδή η εντεταλμένη επιτροπή των λοιμωξιολόγων, σας κρατάει φανάρι.
Γιατί γνωριζόμαστε με όλους τους κυρίους συναδέλφους.
Ρωτάω ιατρικά και να μου απαντήσουν ιατρικά και επιστημονικά πριν με καταδικάσει, όπως ζητάει η ΝΔ στην ανακοίνωσή της, ο κ. Τσίπρας.
Είναι αλήθεια ή ψέματα ότι είναι το πρώτο εμβόλιο στην ιστορία της ιατρικής, το οποιοδήποτε από αυτά τα εμβόλια, το οποίο δίνεται μαζικά στον πληθυσμό, 8-9 μήνες μετά που εμφανίστηκε το πρόβλημα;
Πότε ήταν το επόμενο συντομότερο εμβόλιο που δόθηκε;
Είναι 3,5 ή 5 χρόνια το επόμενο;
Γιατί έγινε αυτό;
Υπήρξε ποτέ άλλοτε εμβόλιο στην ιστορία της ιατρικής, το οποίο να το κάνεις και να μην ξέρεις πόσο καιρό κρατάει η ανοσία;
Το αντιγριππικό ξέρουμε ότι είναι για ένα χρόνο.
Το αντιπνευμονιοκοκκικό είναι εφ’ όρου ζωής, ένα άλλο είναι για 5 χρόνια.
Του κορωνοϊού, πείτε μου, για πόσο είναι;» ανέφερε ο κ.Πολάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης