Τελευταία Νέα
Οικονομία

Ολυμπιακό Συγκρότημα Φαλήρου: Λήγει στις 17 Ιουνίου η προθεσμία εκδήλωση ενδιαφέροντος για το ακίνητο-«φιλέτο»

Ολυμπιακό Συγκρότημα Φαλήρου: Λήγει στις 17 Ιουνίου η προθεσμία εκδήλωση ενδιαφέροντος για το ακίνητο-«φιλέτο»
To Ολυμπιακό Συγκρότημα Φαλήρου είναι ένα εμβληματικό ακίνητο
Σχετικά Άρθρα

Λήγει σήμερα η προθεσμία για την εκδήλωση μη δεσμευτικού ενδιαφέροντος όσον αφορά την αξιοποίηση της Ζώνης ΙΙΙ στο Ολυμπιακό Κέντρο Φαλήρου.
Πρόκειται για ένα εμβληματικό ακίνητο που βρίσκεται υπό την κυριότητα της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) στο παραλιακό μέτωπο της Αθήνας και -αναλόγως του ενδιαφέροντος που θα εκδηλωθεί, η προκήρυξη του διεθνούς διαγωνισμού για την μακροχρόνια παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης, διαχείρισης και εκμετάλλευσης, είναι πιθανό να ακολουθήσει ακόμα και μέσα στο 2021.

Το «φιλέτο» της Αθηναϊκής Ριβιέρας

Η Ζώνη ΙΙΙ περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το εξαιρετικής αρχιτεκτονικής κλειστό Κλειστό Γυμναστήριο Tae Kwon Do, ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά κτίρια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Το ακίνητο περιλαμβάνει επίσης την Πλατεία Νερού, γνωστή για τη φιλοξενία συναυλιακών εκδηλώσεων, την Εσπλανάδα που αποτελεί το σημείο σύνδεσης του αστικού ιστού με τη θάλασσα και το Γυάλινο Κτήριο που απολαμβάνει απεριόριστη θέα προς τον Φαληρικό Όρμο. Επιπλέον, το ακίνητο περιλαμβάνει υπαίθριους χώρους στάθμευσης για πάνω από 1.000 οχήματα.
Η προς αξιοποίηση Ζώνη ΙΙΙ βρίσκεται σε ιδιαίτερα πλεονεκτική τοποθεσία του παραλιακού μετώπου, δεδομένων των σημαντικών τοποσήμων που έχει αποκτήσει ήδη η περιοχή όπως το Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» αλλά και των έργων ανάπλασης που «τρέχουν» πλέον πυρετωδώς και υπόσχονται να αναμορφώσουν πλήρως την παραλιακή ζώνη της Αττικής τα επόμενα χρόνια.
Με ακριβώς αυτά τα δεδομένα, εκτιμάται ότι το επενδυτικό ενδιαφέρον θα είναι αντάξιο της δυναμικής που αναπτύσσεται στην ευρύτερη περιοχή.
Άλλωστε και σε προηγούμενες απόπειρες -που ωστόσο στην πορεία δεν ευοδώθηκαν- για την αξιοποίηση του φιλέτου της παραλιακής, το επενδυτικό ενδιαφέρον ήταν ζωηρό με μεγάλους παίκτες της εγχώριας κατασκευαστικής αγοράς να δίνουν το «παρών».
Όπως επεξηγείται και στη σχετική προκήρυξη, η Ζώνη ΙΙΙ του Ολυμπιακού Πόλου Φαλήρου έχει οριστεί ως «Ζώνη Πολιτισμού και Συνεδρίων», στην οποία επιτρέπονται σειρά χρήσεων γης και δραστηριοτήτων όπως - μεταξύ άλλων: συνεδριακοί χώροι, θεματικά πάρκα, χώροι αναψυχής, ημιυπαίθριοι χώροι εκδηλώσεων, υπαίθριος κινηματογράφο, εμπορικά καταστήματα κ.α.
Πάντως, ο Ολυμπιακός Πόλος Φαλήρου που παραμένει ουσιαστικά αναξιοποίητος από το 2004 επανέρχεται δυναμικά στο προσκήνιο προσθέτοντας ένα κρίσιμο κομμάτι στο παζλ της διαδρομής από το κέντρο της πόλης έως τη Βουλιαγμένη.

Φίλιππος Παναγόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης