Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin (Ρωσία): Ξεκινούν διαβουλεύσεις με τις ΗΠΑ για την κυβερνοασφάλεια – Αναλαμβάνουμε υποχρεώσεις

Putin (Ρωσία): Ξεκινούν διαβουλεύσεις με τις ΗΠΑ για την κυβερνοασφάλεια – Αναλαμβάνουμε υποχρεώσεις

Ο Ρώσος πρόεδρος επιχείρησε να υποβαθμίσει τη συμμετοχή hackers από τη χώρα του σε επιθέσεις τύπου ransomware

Σχετικά Άρθρα

H Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες συμφώνησαν να ξεκινήσουν «διαβουλεύσεις» για την κυβερνοασφάλεια, σύμφωνα με δηλώσεις του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin μετά τη σύνοδο κορυφής που είχε με το Αμερικάνo πρόεδρο Joe Biden, την Τετάρτη 16 Ιουνίου όπως μετέδωσε το Politico.
Όσον αφορά την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, συμφωνήσαμε ότι θα ξεκινήσουμε διαβουλεύσεις για αυτό το ζήτημα και πιστεύω ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό.
Και προφανώς και οι δύο πλευρές πρέπει να αναλάβουν ορισμένες υποχρεώσεις στον τομέα αυτό» δήλωσε ο Putin σε συνέντευξη τύπου στη Γενεύη.
Ίδιος δεν ανέφερε λεπτομέρειες σχετικά με το τι ακριβώς συνεπάγοντα οι εν λόγω συνομιλίες..

Καυτό θέμα 

Η κυβερνοασφάλεια ήταν ένα από τα κύρια ζητήματα προς συζήτηση μεταξύ των δύο πρώην αντιπάλων του Ψυχρού Πολέμου μετά την την υπόθεση της SolarWinds που οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους απέδωσαν στη Ρωσία και μια σειρά κυβερνοεπιθέσεων τύπου ransomware σε κρίσιμες βιομηχανίες από Hackers που εδρεύουν στην Ρωσία

Κατηγορίες

Ο Putin είπε ότι η Ουάσινγκτον και άλλες δυτικές χώρες είναι υπεύθυνες για τις περισσότερες κυβερνοεπιθέσεις στη Ρωσία.
Ισχυρίστηκε ότι το Κρεμλίνο είχε στείλει 45 αιτήματα σχετικά με ψηφιακές επιθέσεις σε "σχετικούς φορείς" στις ΗΠΑ πέρυσι, σε σύγκριση με δέκα τέτοια αιτήματα από την Αμερική.
Δεν διευκρίνισε από πού προέρχονται αυτά τα στοιχεία ή ποια περιστατικά αφορούν.
«Έτσι, όσον αφορά τον όγκο και τη συχνότητα (των κυβερνοεπιθέσεων), πρέπει να το αντιμετωπίσουμε σε μια διαδικασία διαβούλευσης.
Πιστεύουμε ότι ο κυβερνοχώρος είναι εξαιρετικά σημαντικός γενικά, και ιδιαίτερα για τις ΗΠΑ και, στον ίδιο βαθμό, για τη Ρωσία», δήλωσε ο Putin.
Αναφέρθηκε στην επίθεση στο ψηφιακό σύστημα του δικτύου αγωγών της Colonial Pipeline – η οποία θεωρείται σπό πολλούς  μια ρωσική κυβερνοεπίθεση τύπου ransomware - λέγοντας ότι η χώρα του αντιμετωπίζει τέτοια περιστατικά "κάθε χρόνο" και ότι "ένα από τα συστήματα στον τομέα της υγείας σε ένα πολύ σημαντικό μέρος της Ρωσίας δέχτηκε επίθεση»

Εμπειρογνώμονες

«Το μόνο που κάνουν οι ΗΠΑ είναι να κάνουν υπαινιγμούς», σύμφωνα με τον Putin.
«Αυτό που χρειαζόμαστε είναι διαβουλεύσεις εμπειρογνωμόνων.
Συμφωνήσαμε σε αυτό κατ 'αρχήν και η Ρωσία είναι έτοιμη για αυτό».

Στόχοι του Biden

Πριν από τη σύνοδο κορυφής, ο Biden είχε πει ότι η Ρωσία πρέπει να αναλάβει την ευθύνη για τους hackers που ξεκινούν κυβερνοεπιθέσεις από μέσα στα σύνορά της και επισήμανε ότι θα θίξει αυτό το ζήτημα με τον Πούτιν, χωρίς να παρέχει λεπτομέρειες σχετικά με τις ενέργειες που θα προωθήσει.

Διεθνής ώθηση

Την περασμένη εβδομάδα, η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες μαζί με περισσότερες από 20 άλλες χώρες συμφωνώντας ότι τα κράτη δεν πρέπει να παρέχουν καταφύγιο σε εγκληματίες στον κυβερνοχώρο ή να εμπλέκονται με την παραβίαση της ασφάλειας κρίσιμων υποδιμών άλλου κράτους κατά τη διάρκεια της ειρήνης.
Ωστόσο, η Ρωσία έχει παραβεί επανειλημμένα τέτοιες συμφωνίες στο παρελθόν, σημείωνεται στο δημοσίευμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης