πάμε euro

Το Βέλγιο θέλει να «τσεκάρει» το εισιτήριο των «16» - Ολλανδία και Αυστρία «μάχονται» για την πρωτιά!

Το Βέλγιο θέλει να «τσεκάρει» το εισιτήριο των «16» - Ολλανδία και Αυστρία «μάχονται» για την πρωτιά!
Σπουδαίες αναμετρήσεις επιφυλάσσει το σημερινό (17/06) πρόγραμμα του EURO 2020, με το βαθμολογικό ενδιαφέρον στον 2ο και στον 3ο όμιλο να βρίσκεται στα ύψη.

Η Ουκρανία με το «μαχαίρι στα δόντια», η Βόρεια Μακεδονία απαλλαγμένη από το άγχος

Η Ουκρανία αντιμετωπίζει τη Βόρεια Μακεδονία στις 16:00 στη Νασιονάλα Αρένα του Βουκουρεστίου, με τις δύο ομάδες να «παίζουν» το τελευταίο τους χαρτί, για παραμονή στο «κόλπο» της πρόκρισης από τον 3ο όμιλο.

Παρά την ήττα που υπέστη από την Ολλανδία στην πρεμιέρα, η ομάδα του Σεβτσένκο απέδειξε πως διαθέτει μέταλλο. Γύρισε μέσα σε 4 (!) λεπτά από το 0-2, έφτασε κοντά στο να «κλέψει» τον βαθμό της ισοπαλίας, αλλά ο «σεληνιασμένος» Ντάμφρις ήταν αδύνατο να περιοριστεί.

Η αμυντική της λειτουργία, ωστόσο, ήταν προβληματική και ο τερματοφύλακάς της, Μπούσχαν, αναγκάστηκε να επέμβει αρκετές φορές, χωρίς, όμως, να καταφέρει να γλιτώσει τα λάθη, αφού φέρει ευθύνη τόσο στο δεύτερο, όσο και στο τρίτο γκολ των «οράνιε».

«Από την αναμέτρηση κρατώ την αντίδρασή μας. Έχουμε, άλλωστε, δύο ακόμα παιχνίδια για να διεκδικήσουμε την πρόκριση» ήταν τα λόγια του Αντρέι Σεβτσένκο, ο οποίος είδε στην πρεμιέρα την ομάδα του, να μην αποφεύγει μία ακόμα ήττα σε τελική φάση EURO, φτάνοντας τις έξι στις τελευταίες επτά εμφανίσεις.

 

Το αποψινό παιχνίδι απαιτεί, προφανώς, διαφορετική προσέγγιση, καθώς η Ουκρανία πρέπει να κρατήσει την μπάλα στα πόδια της και να δημιουργήσει, βασισμένη σε ένα πιο επιθετικό πλάνο. Θα στερηθεί των υπηρεσιών του Ζουμπκόφ, που αποχώρησε ως τραυματίας από το πρώτο ματς, αλλά πιθανότατα θα είναι διαθέσιμος ο Τσιγκάνκοφ.

Από την άλλη πλευρά, η Βόρεια Μακεδονία δεν κατόρθωσε να συνδυάσει το παρθενικό της ματς σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης με ένα θετικό αποτέλεσμα. Υποτάχθηκε -έστω και στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού- στην ανωτερότητα των Αυστριακών και ηττήθηκε με 3-1, με τον Γκόραν Πάντεφ, ωστόσο, να γράφει ιστορία, όντας ο πρώτος παίκτης που σκοράρει σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα για τη χώρα.

Για 78 λεπτά έδειχνε πως ελέγχει το παιχνίδι και έμοιαζε κοντά στο να καταφέρει να φύγει με τον βαθμό από το Βουκουρέστι, αλλά μια στιγμή αδράνειας ήταν αρκετή για να την τιμωρήσει και να την υποχρεώσει στην τέταρτη ήττα της επί ρουμανικού εδάφους σε ισάριθμες αναμετρήσεις.

Το Βέλγιο στον «αυτόματο πιλότο» απέναντι στη σοκαρισμένη Δανία

Επιστροφή στο Πάρκεν της Κοπεγχάγης για τη Δανία, απόψε στις 19:00, στο γήπεδο που σταμάτησε ο χρόνος στην πρώτη αγωνιστική, όταν ο Κρίστιαν Έρικσεν κατέρρευσε λόγω καρδιακής προσβολής, σοκάροντας τον πλανήτη.

Ευτυχώς τα χειρότερα αποφεύχθηκαν και η αναμέτρηση συνεχίστηκε, με τις απόψεις να διίστανται για το πως προέκυψε η απόφαση. Προφανώς, το αγωνιστικό μέρος του παιχνιδιού πέρασε σε δεύτερη μοίρα.

Οι Δανοί ήταν σαφώς επηρεασμένοι και πνευματικά έδειξαν να μην βρίσκονται στο γήπεδο. Η Φινλανδία άνοιξε το σκορ στο 60’, ο Χόιμπεργκ δεν κατάφερε να μετουσιώσει σε γκολ το αμφισβητούμενο πέναλτι του 74ου λεπτού και ως λογικό και επόμενο ακολούθησε η τέταρτη ήττα στα τελευταία πέντε ματς σε EURO, γεγονός που είχε μικρή σημασία μπροστά στα ευχάριστα νέα της υγείας του Έρικσεν.

Ωστόσο, και στο αποψινό ματς το έργο της ομάδας του Χιούλμαντ κρίνεται εξαιρετικά δύσκολο, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ποιος είναι ο αντίπαλός της.
Το Βέλγιο, με σβηστές τις «μηχανές» και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Λουκάκου -που σκόραρε δις- επικράτησε της Ρωσίας με 3-0, ισοφαρίζοντας την ευρύτερη νίκη που έχει πετύχει ποτέ σε EURO. Όλα αυτά, με τον πιο δημιουργικό παίκτη της ομάδας, Κέβιν Ντε Μπρόινε, να απουσιάζει.

lukaku_2.jpg

Συζήτηση γύρω από το φαβορί της αναμέτρησης, προφανώς, δεν χωρά. Το αήττητο για 10 παιχνίδια Βέλγιο έχει τον πρώτο λόγο αγωνιστικά και ψυχολογικά για την έκβαση της σημερινής αναμέτρησης. Ακόμα και τα προβλήματα που προέκυψαν από την πρώτη αγωνιστική, όπως η απουσία του Καστάνιε και του Βερτόνγκεν, το ρόστερ του είναι ικανό να τα καλύψει, δείχνοντας πως μπορεί και οφείλει να έχει υψηλές βλέψεις στη διοργάνωση.

Βαθμολογία 2ου ομίλου:
Βέλγιο 3
Ρωσία 3 (με ένα ματς περισσότερο)
Φινλανδία 3 (με ένα ματς περισσότερο)
Δανία 0

Επόμενοι αγώνες (3η αγωνιστική):
Ρωσία-Δανία (21/06, 22:00)
Φινλανδία-Βέλγιο (21/06, 22:00)

Ολλανδία και Αυστρία κυνηγούν την πρώτη θέση
Μία ομάδα εκ των Ολλανδία-Αυστρία έχει την ευκαιρία σήμερα στο Γιόχαν Κρόιφ να «τσεκάρει» το εισιτήριο για τους «16».

Η ομάδα του Φρανκ ντε Μπουρ μπορεί να έβαλε δύσκολα στον εαυτό της, ωστόσο, κατάφερε να ξεκινήσει με το δεξί τις υποχρεώσεις της στην πρεμιέρα της στο φετινό EURO, επικρατώντας με 3-2 της Ουκρανίας. Στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού είχε την κατοχή της μπάλας, δημιουργούσε ευκαιρίες για γκολ, αλλά δεν έδειξε την αμυντική προσήλωση που όφειλε στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού, γεγονός που παραλίγο να της κοστίσει, αφού το 2-0 έγινε 2-2 μέσα σε πέντε λεπτά.

Από την άλλη πλευρά, με επίσης δυσκολότερο τρόπο από ό,τι αναμενόταν, η Αυστρία επιβλήθηκε με 3-1 της Βόρειας Μακεδονίας, με το σκορ να μην αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα του αγώνα, αφού ως το 78ο λεπτό, το σκορ ήταν στο 1-1. Σήμερα τίθεται αντιμέτωπη με έναν πανίσχυρο μεσοεπιθετικά αντίπαλο και δεν μπορεί να υπολογίζει στον Μάρκο Αρναούτοβιτς, ο οποίος τιμωρήθηκε με μία αγωνιστική μετά τη φραστική επίθεση προς τον Αλιόσκι.

Το πρώτο βήμα -σημαντικό έως επιβεβλημένο για να ελπίζει στην πρόκριση- η ομάδα του Φόντα το έκανε. Εξετάζοντας τα ρόστερ των δύο ομάδων, δεν χωρά αμφιβολία πως οι Ολλανδοί μοιάζουν να έχουν τον πρώτο λόγο. Ωστόσο, η ασταθής εικόνα τους στον αγώνα με την Ουκρανία, δίνει κάθε δικαίωμα στους Αυστριακούς να έρχονται στην αναμέτρηση με αυξημένες απαιτήσεις.

Βαθμολογία 3ου ομίλου:
Αυστρία 3
Ολλανδία 3
Ουκρανία 0
Βόρεια Μακεδονία 0

Επόμενοι αγώνες (3η αγωνιστική):
Βόρεια Μακεδονία-Ολλανδία (21/06, 19:00)
Ουκρανία-Αυστρία (21/06, 19:00)

Φάνης Τσοκανάς

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης