Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Στην κρυπτογράφηση και οι ποδοσφαιρικές ομάδες... λανσάρουν tokens για τους υποστηρικτές τους

Στην κρυπτογράφηση και οι ποδοσφαιρικές ομάδες... λανσάρουν tokens για τους υποστηρικτές τους
Διχασμένοι με τις κινήσεις των ομάδων τους οι υποστηρικτές
Ένας αυξανόμενος αριθμός μεγάλων ποδοσφαιρικών συλλόγων λανσάρουν ψηφιακά νομίσματα που επιτρέπουν στους οπαδούς να ψηφίζουν για μια ποικιλία δευτερευουσών αποφάσεων, καθώς το άθλημα αντιμετωπίζει πτώση των εσόδων λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.
Σύμφωνα με το Reuters όμως, οι υποστηρικτές διχάζονται για τα λεγόμενα tokets.
Μερικοί εκτιμούν τον πρωτότυπο τρόπο για να αλληλεπιδράσουν με τις ομάδες τους - και βοηθούν στη λήψη αποφάσεων, ακόμα και σε ανούσια θέματα, όπως το τραγούδι που παίζεται σε αγώνες μετά την επίτευξη ενός γκολ ή τις εικόνες που χρησιμοποιούνται στα κοινωνικά μέσα. Άλλοι απορρίπτουν τα διακριτικά ως επιφανειακή συμμετοχή που αυξάνει το ήδη αυξανόμενο κόστος παρακολούθησης των ομάδων τους.
Μεταξύ των συλλόγων που θα κυκλοφορήσουν tokens τους τελευταίους μήνες είναι οι Μάντσεστερ Σίτι της Αγγλίας και η Μίλαν της Ιταλίας.
Η εθνική ομάδα της Ισπανίας έχει αναφέρει ότι σκοπεύει να ξεκινήσει ένα παρόμοιο πρόγραμμα.
Η Αργεντινή, η οποία ξεκίνησε την προσπάθειά της στο Copa America την ίδια μέρα με ισοπαλία, ξεκίνησε τα tokens της την περασμένη εβδομάδα.

Τι είναι τα tokens

Τα tokens των υποστηρικτών μπορούν να ανταλλάσσονται σε χρηματιστήρια όπως άλλα κρυπτονομίσματα και έχουν επίσης προσελκύσει την προσοχή των traders λιανικής και των επαγγελματιών επενδυτών.
Το αποτέλεσμα είναι οι τιμές να έχουν έντονες διακυμάνσεις, καθώς μερικά από τα tokens των μεγάλων ομίλων έχουν χάσει περίπου τα δύο τρίτα ή περισσότερο της αξίας τους τις τελευταίες εβδομάδες, αντικατοπτρίζοντας παρόμοιες πτώσεις στον ευρύτερο τομέα της κρυπτογράφησης.
Ο Malcolm Clarke, πρόεδρος της Ένωσης Υποστηρικτών Ποδοσφαίρου, ο οποίος εκπροσωπεί οπαδούς στην Αγγλία και την Ουαλία, δήλωσε ότι οι σύλλογοι είτε προσπαθούν να βγάλουν λεφτά, επιτρέποντας στους οπαδούς να λένε πώς λειτουργούν τα κλαμπ ή «προσπαθούν να αποσπάσουν επιπλέον χρήματα από υποστηρικτές συνθέτοντας ασήμαντες διαδικτυακές δημοσκοπήσεις «εμπλοκής», είπε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης