Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

INTERLIFE: Αύξηση παραγωγής 9,2% και κέρδη 8,2 εκ. ευρώ το 1ο τρίμηνο του 2021

tags :
INTERLIFE: Αύξηση παραγωγής 9,2% και κέρδη 8,2 εκ. ευρώ το 1ο τρίμηνο του 2021

Η Ψηφιακή Μετάβαση θα παίξει καθοριστικό ρόλο για τις Ιδιωτικές Επενδύσεις

Με κεντρικό θέμα «Προοπτικές Ανάπτυξης στη μετά COVID19 εποχή» πραγματοποιήθηκε η, καθιερωμένη πλέον, εκδήλωση της INTERLIFE Ασφαλιστικής στο πλαίσιο του ανοιχτού μέρους της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της εταιρείας.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν με την παρουσία τους εκτός από Μετόχους, εκλεκτοί προσκεκλημένοι από τον τραπεζικό και χρηματιστηριακό χώρο, εκπρόσωποι τοπικών φορέων, δημοσιογράφοι, ακαδημαϊκοί κ.α.
Τιμώμενος ομιλητής ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, Απόστολος Τζιτζικώστας.
Η ομιλία του είχε ως θέμα: «Η Μακεδονία του 2030. Τα έργα που υλοποιούνται και αυτά που θα υλοποιηθούν στο μέλλον».
Ακολούθησε η ομιλία του Προέδρου & Διευθύνοντος Συμβούλου της INTERLIFE Ασφαλιστικής, Ιωάννη Παν. Βοτσαρίδη με θέμα: «Η Επόμενη Μέρα της πανδημίας στην Οικονομία και στην Ασφαλιστική Αγορά».
Ο κ. Βοτσαρίδης ανακοίνωσε αύξηση της παραγωγής κατά 9,2%,το 1ο τρίμηνο του έτους - τριπλάσιο ποσοστό από το Μέσο Όρο της Αγοράς - και κέρδη 8,2 εκατ. €.
Όπως τόνισε, οι ελληνικές Επιχειρήσεις βγήκαν οι περισσότερες λαβωμένες από την Πανδημία και κάποιες - κυρίως Μικρομεσαίες – βρίσκονται σε οριακό σημείο, παρά τη γενναία στήριξη της Πολιτείας.
Ωστόσο, η ελληνική Οικονομία άντεξε! Με πολλές απώλειες – όπως η αύξηση του Δημοσίου Χρέους – αλλά άντεξε. Μετά από μια Ύφεση του 8% το 2020, φέτος, σύμφωνα με διεθνείς εκτιμήσεις, πορευόμαστε προς μια Ανάπτυξη της τάξεως του 3,5 – 4,00 %. Με πολύ αισιόδοξες προοπτικές και για το 2022.
Στην τεράστια αυτή Αναπτυξιακή προσπάθεια την οποία θα καταβάλει η χώρα έχουμε έναν πολύ ισχυρό σύμμαχο: Το Ταμείο Ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που, σε συνδυασμό με τα ΕΣΠΑ θα απελευθερώσει, μέσα στην επόμενη 5ετία, πόρους 57 δις Ευρώ.
Αυτό μεταφράζεται, μέχρι το 2026, σε αύξηση του πραγματικού ΑΕΠ κατά 7%, αύξηση των Ιδιωτικών Επενδύσεων κατά 20% και δημιουργία 180.000 νέων θέσεων Εργασίας.
Πρόκειται , ίσως, για τη μεγαλύτερη ευκαιρία Αναδιάρθρωσης του Παραγωγικού Μοντέλου της χώρας μετά τη Μεταπολίτευση.
Από τους 4 Πυλώνες που συνθέτουν την ελληνική Πρόταση για το Ταμείο Ανάκαμψης, θέλω να σταθώ στον Πυλώνα 2 (Ψηφιακή Μετάβαση) και στον Πυλώνα 4 (Ιδιωτικές Επενδύσεις και Μετασχηματισμός της Οικονομίας).
Η Ψηφιακή Μετάβαση θα παίξει καθοριστικό ρόλο για τις Ιδιωτικές Επενδύσεις . Η Ψηφιοποίηση των Δημοσίων Υπηρεσιών θα καταπολεμήσει τις χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες που λειτουργούν ως μόνιμη και διαχρονική τροχοπέδη για τον Επενδυτή.
Η Ψηφιοποίηση του Κράτους, γενικότερα, είναι παράγοντας-κλειδί για το Μετασχηματισμό της Οικονομίας και αφορά, μεταξύ άλλων, στον Στρατηγικό Επανασχεδιασμό της Ανάπτυξης της χώρας μας, που ο επιχειρηματικός κόσμος επικεντρώνει στους εξής Άξονες:

  • Περιορισμός του Κρατισμού
  • Διευκόλυνση των Ιδιωτικών Επενδύσεων
  • Επιτάχυνση στην Απονομή Δικαιοσύνης
  • Φορολογική Σταθερότητα σε πολυετή και μόνιμη βάση


και, όπως είπαμε και προηγουμένως,

  • Καταστολή της Γραφειοκρατίας



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης