Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πιερρακάκης: Το Ταμείο Ανάκαμψης θα μας βοηθήσει στην ψηφιοποίηση όλου του κράτους

Πιερρακάκης: Το Ταμείο Ανάκαμψης θα μας βοηθήσει στην ψηφιοποίηση όλου του κράτους
Χρειαζόμαστε επενδύσεις για να έχουμε την πλήρη διαλειτουργικότητα των συστημάτων είπε ο κ.Πιερρακάκης
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως το Ταμείο Ανάκαμψης θα βοηθήσει την Ελλάδα στην ψηφιοποίηση όλου του κράτους διατύπωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κ. Πιερρακάκης, ο οποίος παρουσίασε τις δράσεις του υπουργείου του στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula von der Leyen και στον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη.
Από το Κέντρο Επιχειρήσεων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ο κ.Πιερρακάκης υπογράμμισε ότι «προσπαθούμε να ψηφιοποιούμε την κάθε υπηρεσία που παρέχεται στους Έλληνες πολίτες και επιχειρήσεις».
«Το Ταμείο Ανάκαμψης ουσιαστικά θα μας βοηθήσει στην ψηφιοποίηση όλου του κράτους.
Θα καλυφθούν και οι υπηρεσίες που παρέχονται στους πολίτες, όπως οι τομείς της εκπαίδευσης, της υγείας, των χρηματοοικονομικών» ανέφερε ο υπουργός, ο οποίος παρουσίασε τις ψηφιακές υπηρεσίες του gov.gr που «γεννήθηκαν από την ανάγκη».

Οι δύο κατηγορίες

«Αν χρειαζόταν να κατηγοριοποιήσουμε τα έργα τότε θα είχαμε δύο κατηγορίες.
Η πρώτη κατηγορία αφορά στην αντιμετώπιση των εκκρεμοτήτων του παρελθόντος, την ψηφιοποίηση των αρχείων, πώς θα μετατρέψουμε το χαρτί σε δεδομένα» και αναφέρθηκε στις καθημερινές σχέσεις του πολίτη με το κράτος, όπως η απονομή των συντάξεων, το Κτηματολόγιο, η δικαιοσύνη. «Χρειαζόμαστε επενδύσεις για να έχουμε την πλήρη διαλειτουργικότητα των συστημάτων τόσο των παλιών όσο και των καινούργιων και το Ταμείο Ανάκαμψης θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο σε αυτό», σημείωσε ο κ.Πιερρακάκης, ο οποίος σχετικά με τη δεύτερη κατηγορία, μίλησε για οικοδόμηση γεφυρών με το μέλλον, όπως οι αυτοκινητόδρομοι αλλά και η καινοτομία του δικτύου 5G.
«Είμαστε στο κατώφλι της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης και δεν πρόκειται να χάσουμε αυτήν την ευκαιρία», τόνισε ο υπουργός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης