Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σε κώμα 42χρονος, 10 ημέρες μετά τον εμβολιασμό του με AstraZeneca

Σε κώμα 42χρονος, 10 ημέρες μετά τον εμβολιασμό του με AstraZeneca
Μέχρι στιγμής οι γιατροί δεν έχουν επιβεβαιώσει ότι για την παρενέργεια οφείλεται το εμβόλιο

Στη ΜΕΘ του νοσοκομείου των Αγίων Αναργύρων στην Κηφισιά νοσηλεύεται σε κώμα 42χρονος που παρουσίασε το σύνδρομο Γκιλαίν – Μπαρέ, 10 ημέρες μετά τον εμβολιασμό του.
Η αδερφή του άτυχου άνδρα ο οποίος πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας σε δηλώσεις της στο MEGA, υπερασπίστηκε τα εμβόλια, αφήνοντας ωστόσο σοβαρές αιχμές για τη διαχείρισή τους από το κράτος και τις υγειονομικές αρχές.
Όπως είπε, «βγήκαμε και είπαμε την περιπέτειά μας για να προστατευτούν και άλλοι άνθρωποι [...] έπρεπε να είναι πιο προσεκτικό το σύστημα». 
«Στην αρχή νομίσαμε ότι ήταν από τη ασθένειά του», σημείωσε, διευκρινίζοντας ότι μέχρι στιγμής οι γιατροί δεν έχουν επιβεβαιώσει ότι για την παρενέργεια οφείλεται το εμβόλιο. «Είναι πολύ σοβαρό, δεν το έχουν επιβεβαιώσει», είπε χαρακτηριστικά.
«Είναι κρίμα για ανθρώπους που είχαν προβλήματα υγείας τόσο χρόνια.
Για να προστατευθούν και οι ίδιοι και οι γύρω τους, εμβολιάστηκαν. Για κάποιους ανθρώπους που ήταν φιλάσθενοι δεν έπρεπε να ήταν όλα τα εμβόλια στην λίστα, να μην είναι μέσα αυτά που έχουν πολλές παρενέργειες», σημείωσε η αδελφή του 42χρονου, τονίζοντας ότι ο ίδιος είχε ενημερώσει για τα προβλήματα υγείας του τους γιατρούς στο Κέντρο Υγείας.
Από την πλευρά της, η καθηγήτρια επιδημιολογίας Αθηνά Λινού τόνισε πως δεν υπάρχει καμία αντένδειξη για οποιοδήποτε εμβόλιο όταν υπάρχει σκλήρυνση κατά πλάκας.
«Μπορεί να είναι πάρα πολύ σπάνιο […] Είναι σκληρό να χάνεις τον άνθρωπό σου στην προσπάθεια να τον βοηθήσεις».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης