Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παρασκήνιο Κεντροαριστεράς: Λοβέρδος ρίχνει δίχτυα στην Κρήτη, η Φώφη «μετράει» δύο νέα στελέχη, κόμμα από Σγουρό

Παρασκήνιο Κεντροαριστεράς: Λοβέρδος ρίχνει δίχτυα στην Κρήτη, η Φώφη «μετράει» δύο νέα στελέχη, κόμμα από Σγουρό
Η Φώφη θα θέσει παράταση εσωκομματικών εκλογών τον Μάρτιο του 22 και «κλειστό μητρώο»

Θετική ήταν η πρώτη αντίδραση στο σποτάκι του Ανδρέα Λοβέρδου στο οποίο έκανε επίσημο κάλεσμα στον κόσμο του ΠΑΣΟΚ να επανέλθει στις τάξεις του κόμματος.
Σύμφωνα με το επιτελείο του, ο κόσμος άνω των 50 ετών βρήκε το σποτ ενδιαφέρον και ενωτικό ενώ οι μικρότερης ηλικίας δεν τον βρήκαν γραφικό. «Πέτυχε το σκοπό του» τονίζουν από το επιτελείο του υποψήφιου αρχηγού του ΚΙΝΑΛ ενώ το κάλεσμά του είχε ανταπόκριση αν αναλογιστούμε τα πολλά τηλεφωνήματα που δέχτηκε το γραφείο του. Κύριος στόχος του Α. Λοβέρδου είναι η Κρήτη, καθώς εκεί παρατηρείται ο πιο συμπυκνωμένος όγκος ψηφοφόρων που ψηφίζουν ακόμα και τώρα «μονοκούκι» ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.
Εκεί προσπαθεί να δημιουργήσει μεγάλες συμμαχίες με αυτοδιοικητικούς και άλλα στελέχη της ευρύτερης παράταξης με τα οποία διατηρεί σχέσεις. 

Επίθεση Μητσοτάκη σε Φώφη λειτούργησε υπέρ Ανδρέα 

Στο στρατόπεδο της Φώφης Γεννηματά δεν είδαν με καλό μάτι το σποτάκι και έλεγαν περιπαιχτικά ότι αυτό βγήκε την ώρα που ψηφιζόταν το εργασιακό νομοσχέδιο. Ωστόσο, στη Βουλή δεν πήγαν καλά τα πράγματα για την ίδια την Φώφη. Καταρχάς, η επίθεση Μητσοτάκη προς το πρόσωπό της ότι ουσιαστικά αντιγράφει τον Τσίπρα, ο οποίος είναι το πρωτότυπο και εκεί η αντιγραφέας ήταν χαρακτηριστική. Η επίθεση αυτή, καταγράφηκε ότι λειτούργησε υπέρ της υποψηφιότητας Λοβέρδου σε σημείο που να πιστεύεται ότι είναι και συνεννοημένοι οι δύο άνδρες…  Τώρα τα δεδομένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας έχουν ως εξής:

Η Φώφη θα θέσει παράταση εσωκομματικών εκλογών τον Μάρτιο του 22 και «κλειστό μητρώο» 

Η Φώφη Γεννηματά θέλει να καθυστερήσει την υπόθεση εσωκομματικές εκλογές και να τις αναβάλλει το ερχόμενο φθινόπωρο.
Καταστατικά μπορεί να τις πάει μέχρι τον Μάρτιο του 2022 αλλά δεν είναι ένα καλό χρονικό σημείο για τον Ανδρέα Λοβέρδο διότι μπορεί να αρχίζει να ξεφουσκώνει η δυναμική του. Η κ. Γεννηματά θέλει να αργήσει την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής τον Ιούλιο ή εάν την πραγματοποιήσεις να θέσει θέμα παράτασης των εσωκομματικών εκλογών. Το δεύτερο θέμα που θα απασχολήσει το κόμμα είναι το ανοικτό μητρώο μέχρι και την ημέρα των εσωκομματικών εκλογών.
Η Φώφη Γεννηματά καθώς και στελέχη που είναι δίπλα της όπως ο Βασίλης Κεγκέρογλου φοβούνται το ανοικτό μητρώο διότι η διαδικασία καθίσταται μη ελεγχόμενη. Φοβούνται μήπως έρθουν πολίτες από άλλους πολιτικούς χώρους και αλλάξουν το αποτέλεσμα. Ωστόσο, σε όλες τις εσωκομματικές εκλογές από την εποχή του ΓΑΠ, η διαδικασία είναι ανοικτή, χωρίς περιορισμούς και το μητρώο ανοικτό μέχρι και την ημέρα της ψήφου. 

Οι δημοσκοπήσεις για Χριστοδουλάκη-Χρηστίδη και το δίλλημα Φώφης 

Στο στρατόπεδό της ανησυχούν ότι η δυναμική της αλλαγής ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ– και όχι κατ’ ανάγκη της επιλογής Λοβέρδου- κερδίζει συνεχώς έδαφος και εκείνη δεν έχει αποφασίσει τι θέλει να κάνει.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΒΝ, το επιτελείο της Φώφης μετά από σχετική εντολή, έκανε μυστικές δημοσκοπήσεις για να ελέγξει την αναγνωρισιμότητα δύο νεότερων στελεχών της εμπιστοσύνης της. Του Μανώλη Χριστοδουλάκη και του Παύλου Χρηστίδη.
Ο πρώτος είναι γιος του επιχειρηματία Χριστοδουλάκη, οικογενειακός φίλος και πρόσωπο που συνδέεται με την οικογένεια Βαρδινογιάννη που, άλλωστε, είναι φιλικά διακείμενη χρόνια προς την Φώφη Γεννηματά. Ο δεύτερος είναι ένα πρόσωπο της εμπιστοσύνης της Φώφης αλλά έχει έρθει σε σύγκρουση με ιστορικά στελέχη του κόμματος, έχει προκαλέσει έριδες και σύμφωνα με άλλα στελέχη του ΚΙΝΑΛ, συμπεριφέρεται με έπαρση. Πάντως, στις μετρήσεις ο Π. Χρηστίδης είχε πολύ μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα από τον Μ.Χριστοδουλάκη.
Το ερώτημα, ωστόσο, κυριαρχεί: Θα πάρει και άλλο αγώνα πάνω της η Φώφη ή θα την υποψηφιότητα σε κάποιον νέο που θα μπορεί να ελέγχει; 

Νέο κόμμα από Γ.Σγουρό τις επόμενες μέρες 

Συγχρόνως, σύμφωνα με πληροφορίες ο Γιάννης Σγουρός στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, χρόνια κυρίαρχος αυτοδιοικητικός παράγοντας ετοιμάζει να σχηματίσει τον δικό του πολιτικό φορέα. Ο κ. Σγουρός είναι εξαιρετικά αντίθετος με την Φώφη Γεννηματά με την οποία έχει ξεκόψει κάθε σχέση ήδη από τότε που ήταν μαζί στην Υπερνομαρχία.
Αργότερα στήριξε τον Βαγγέλη Βενιζέλο ενώ στις εκλογές που κατέβαινε για την Περιφέρεια είχε στηριχτεί και από δεξιά στελέχη και η προσπάθειά του εδράζεται ακριβώς εκεί: να αποτελέσει έναν ενδιάμεσο σταθμό σε στελέχη της Κεντροαριστεράς που οδεύουν στην ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Ο κ. Σγουρός, καθώς και άλλα στελέχη που το «ψήνουν» να κάνουν δικό τους κόμμα, έλκονται από την ιδέα των εκλογών με την απλή αναλογική καθώς θα είναι πιο εύκολο να μπουν στην Βουλή. 

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης