Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κοντοζομάνης: Η διαθεση self test σε Αχαΐα και Αττική θα μπορεί να γίνεται και από σούπερ μάρκετ

Κοντοζομάνης: Η διαθεση self test σε Αχαΐα και Αττική θα μπορεί να γίνεται και από σούπερ μάρκετ

Εξέφρασε την ελπίδα, ότι συντομα ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός σύλλογος θα βγάλει απόφαση για να συνεχιστεί η διαθεση των self test από τα φαρμακεία

Όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κονοτζομάνης, η διάθεση των self test για τους μήνες Ιούλιου, Αύγουστο και Σεπτέμβριο, λόγω του ότι δύο φαρμακευτικοί σύλλογοι (Αχαίας και Αττικής) δήλωσαν ότι δεν επιθυμούν να συνεχίσουν αυτό θα συνεχίσουν να διανέμονται από τα σούπερ μάρκετ.
Μιλώντας για τα self test o κ. Κοντοζαμάνης είπε: «Η δράση αυτή είχε επιτυχία και γι’ αυτό θα συνεχιστεί τους επόμενους μήνες για Δημόσιο, εργαζόμενους στην εστίαση και τους νέους, με εξαίρεση τα άτομα που είναι εμβολιασμένα.
Χθες συναντηθήκαμε με τους εκπροσώπους των φαρμακοποιών και τους ζητήσαμε να συνεχιστεί η διάθεση των self tests από τα φαρμακεία το επόμενο δίμηνο προς τους συμπολίτες μας που προαναφέραμε».
Στην συνέχεια, ο αναπληρωτής υπουργός είπε πως αναμένεται η απάντηση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και πως ελπίζει να απαντήσουν θετικά, ενώ έριξε τα… βέλη του σε δύο Συλλόγους Φαρμακοποιών που εξέδωσαν σήμερα ανακοινώσεις λέγοντας πως δεν θα συνεχίσουν την διάθεση των self tests, με τον υφυπουργό να μιλά για «ανόητες δικαιολογίες»!
Και είπε: «Για την περιοχή της Αχαΐας, όπου ο τοπικός Φαρμακευτικός σύλλογος αποφάσισε την αναστολή της διάθεσης των self tests, η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει να γίνει η διάθεση μέσω των σούπερ μάρκετ».
Μάλιστα είπε πως παρόμοιο σχέδιο έχει εκπονηθεί και για την Αττική αν δεν συμφωνήσουν οι φαρμακοποιοί να συνεχίσουν την διάθεση των self tests.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης