Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fauci: Οι ΗΠΑ θα επενδύσουν 3,2 δισ. δολάρια για χάπια κατά της Covid

Fauci: Οι ΗΠΑ θα επενδύσουν 3,2 δισ. δολάρια για χάπια κατά της Covid
Ο Fauci ανέφερε ότι το νέο πρόγραμμα θα επενδύει στην «επιτάχυνση διαδικασιών που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη» και αφορούν την καταπολέμηση της Covid-19, αλλά θα λειτουργήσει επίσης και ως εργαλείο καινοτομίας σε ό,τι αφορά νέες θεραπείες για άλλους ιούς

Οι Ηνωμένες Πολιτείες πρόκειται να επενδύσουν 3,2 δισ. δολάρια προκειμένου να προχωρήσει η ανάπτυξη αντιικών χαπιών κατά της Covid-19, δήλωσαν σήμερα Πέμπτη 17/6 αξιωματούχοι.
Ειδικότερα, ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος των ΗΠΑ Δρ. Fauci, ανακοίνωσε την εν λόγω επένδυση κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στον Λευκό Οίκο ως μέρος ενός νέου «αντιικού προγράμματος για της πανδημίες» με στόχο την ανάπτυξη φαρμάκων που θα αντιμετωπίζουν τα συμπτώματα που προκαλούν δυνητικά επικίνδυνοι ιοί όπως ο νέος κορωνοϊός.
Τα χάπια, τα οποία θα χρησιμοποιούνται για να ελαχιστοποιήσουν τα συμπτώματα μετά από μόλυνση, βρίσκονται υπό ανάπτυξη και είναι πιθανό να αρχίσουν να καταφθάνουν μέχρι το τέλος του έτους, ενώ ακόμη εκκρεμεί η ολοκλήρωση των κλινικών δοκιμών.
Ο Fauci ανέφερε ότι το νέο πρόγραμμα θα επενδύει στην «επιτάχυνση διαδικασιών που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη» και αφορούν την καταπολέμηση της Covid-19, αλλά θα λειτουργήσει επίσης και ως εργαλείο καινοτομίας σε ό,τι αφορά νέες θεραπείες για άλλους ιούς.
«Υπάρχουν λίγες θεραπείες για πολλούς ιούς, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να προκαλέσουν πανδημίες», τόνισε ο Fauci
Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι «τα εμβόλια παραμένουν ξεκάθαρα το επίκεντρο του οπλοστασίου μας».
Οι πρώτες πληροφορίες για τα σχέδια της κυβέρνησης που αφορούν τα συγκεκριμένα χάπια, μεταδόθηκαν σήμερα Πέμπτη από τους New York Times.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης