Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σκυλακάκης (αν. ΥΠΟΙΚ): Το Ιούλιο τα πρώτα 3,8 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης – Στόχος να δημιουργηθούν ποιοτικές νέες θέσεις εργασίας

Σκυλακάκης (αν. ΥΠΟΙΚ): Το Ιούλιο τα πρώτα 3,8 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης – Στόχος να δημιουργηθούν ποιοτικές νέες θέσεις εργασίας

Οι συνολικοί πόροι που θα εισρεύσουν φέτος θα είναι 7,5 δισ. ευρώ, δήλωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης

Σχετικά Άρθρα

Στο «πράσινο φως» στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης της Οικονομίας "Ελλάδα 2.0” αναφέρθηκε σε συνέντευξη που παραχώρησε ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, εξηγώντας πότε αναμένονται τα πρώτα χρήματα στην Ελλάδα, πώς αναμένονται να δημιουργηθούν ποιοτικές νέες θέσεις εργασίας, ενώ απάντησε στις επικρίσεις του ΣΥΡΙΖΑ ότι «μένουν εκτός οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις», την Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021.

Κατανομή δαπανών

«Τα πρώτα χρήματα θα έρθουν τον Ιούλιο, αν όλα πάνε καλά.
Τέλη Ιουλίου είναι ο στόχος μας.
Είναι περίπου 7,5 δισ. ευρώ συνολικά φέτος που θα έρθουν.
Τα πρώτα 3,9 δισεκατομμύρια είναι τον Ιούλιο», ανέφερε ο κ. Σκυλακάκης.
Διευκρίνισε πως "θα δαπανήσουμε από αυτά, περίπου 1,6 δισ. ευρώ.
Μεγάλη έμφαση θα είναι στην κατάρτιση, στις δεξιότητες, στα προγράμματα "Εξοικονομώ”, στην ψηφιακή μεταρρύθμιση του Κράτους και σε κάποια μεγάλα έργα υποδομής που ξεκινούν άμεσα."

Ιδιωτικές επενδύσεις

"Το σχέδιο ανάκαμψης έχει σαν στόχο το "Ελλάδα 2.0” να πάει κατά κύριο λόγο σε ιδιωτικές επενδύσεις που δημιουργούν μόνιμες θέσεις εργασίας", επεσήμανε ο κ. Σκυλακάκης, εξηγώντας πως "ένας δρόμος μπορεί έμμεσα να δημιουργήσει κάποιες νέες θέσεις εργασίας, αλλά πολύ μεγαλύτερη ασφάλεια έχει μία επένδυση που τελειώνει, υλοποιείται… ένα ξενοδοχείο, ένα εργοστάσιο, ένα μεγάλο έργο ενέργειας… και αφήνει άμεσα καλές νέες θέσεις εργασίας», σημείωσε.
Όπως υπογράμμισε, "Μιλάμε, τώρα, για έναν στόχο κινητοποίησης 59 δισ. επενδυτικών πόρων, από τα οποία περίπου 45-46 δισ. ευρώ θα είναι τέτοιου είδους επενδύσεις, που θα αφήνουν νέες θέσεις εργασίας.
Εξ ου και η Τράπεζα της Ελλάδος έχει προβλέψει 180.000-200.000 νέες θέσεις εργασίας, μόνιμες, καλής ποιότητας, στο τέλος του προγράμματος», υπογράμμισε.

Μικρομεσαίες

Κληθείς να σχολιάσει τις επικρίσεις του ΣΥΡΙΖΑ ότι το σχέδιο αφήνει εκτός τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών είπε πως η αντιπολίτευση δεν έχει ελέγξει καθόλου το πρόγραμμα.
Ανέφερε ότι "έχουμε 1,5 δισ ευρώ σε επιδοτήσεις, αποκλειστικά σχεδόν για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.
Και στο κομμάτι των δανείων, που είναι πολύ μικρότερη η επιδότηση γιατί είναι μόνο στο επιτόκιο, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις - αυτές που έχουν ή αυτές που θα αποκτήσουν μέσα στα επόμενα 5 χρόνια τραπεζικό προφίλ - έχουν ένα σαφές πλεονέκτημα.
Ότι σήμερα δανείζονται με 4%-7% μια μικρομεσαία επιχείρηση, συνεπώς από το μηδενικό επιτόκιο που θα είναι το δάνειο, θα έχει πολύ μεγαλύτερο όφελος από μία μεγάλη, που δανείζεται με 1%-2%."

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης