πάμε euro

Euro 2020, Δανία - Βέλγιο 1-2: Από «αρνάκια» έγιναν ξανά... Διάβολοι οι Βέλγοι μόλις μπήκε ο Ντε Μπρόινε! (video)

Euro 2020, Δανία - Βέλγιο 1-2: Από «αρνάκια» έγιναν ξανά... Διάβολοι οι Βέλγοι μόλις μπήκε ο Ντε Μπρόινε! (video)
2oς Όμιλος: Το Βέλγιο εκμεταλλεύτηκε το λάθος της «ψυχωμένης» Δανίας και με τον Κέβιν Ντε Μπρόινε να σκοράρει και να μοιράζει μία ασίστ, αφού μπήκε αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο, επικράτησε με σκορ 2-1 και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του ΕURO 2020. 
Σχετικά Άρθρα
Το Βέλγιο μπορεί να μην εντυπωσίασε με την εμφάνισή του, όμως είχε την ουσία και τον Κέβιν Ντε Μπρόινε για να «κλέψει» το τρίποντο επικρατώντας της μαχητικής Δανίας με σκορ 2-1. Οι «κόκκινοι διάβολοι» με αυτή την νίκη έφτασαν τους 6 βαθμούς και προκρίθηκαν ως δεύτερη ομάδα στους "16" της διοργάνωσης (μετά την Ιταλία) και πλέον οι Δανοί μπήκαν σε... μπελάδες. Εφόσον θέλει να ελπίζει η ομάδα του Κάσπερ Χιούλμαντ την επόμενη αγωνιστική κόντρα στη Ρωσία, η νίκη αποτελεί επιτακτική ανάγκη.

Η «αγνώριστη» Δανία και το χειροκρότημα για τον Έρικσεν

Πριν καλά καλά συμπληρωθούν δύο λεπτά στην αναμέτρηση, η Δανία προηγήθηκε στο σκορ με το 9ο γκολ του Πόουλσεν με τη φανέλα της χώρας του. Φυσικά ο στράικερ της Λειψίας το αφιέρωσε στον μεγάλο απόντα, Κρίστιαν Έρικσεν. Ο Ντεναγέρ έχασε την μπάλα εκτός περιοχής και ο Χόιμπιεργκ το αξιοποίησε. Έστρωσε την μπάλα στον Πόουλσεν και αυτός άνοιξε το σκορ. 



Αμέσως οι Βέλγοι θέλησαν να απαντήσουν, όμως το σουτ του Μέρτενς δεν ήταν αρκετό να νικήσει τον Σμάιχελ (4').

denmark_2.jpg

Η ομάδα του Κάσπερ Χιούλμαντ προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την αποδιοργάνωση του Βελγίου, ο Κουρτουά, ωστόσο, μπλόκαρε σταθερά σουτ του Μάλε στο 6ο λεπτό. Στο 10ο λεπτό τα πάντα σταμάτησαν για να τιμήσουν τον Κρίστιαν Έρικσεν. Όρθιοι, άπαντες στο γήπεδο, τον χειροκρότησαν.



Οι Δανοί είχαν τον απόλυτο έλεγχο στα πρώτα 20 λεπτά του αγώνα και οι Βέλγοι έδειχναν να τα έχουν... χαμένα. Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ μετά την φάση του Μέρτενς δεν είχε άλλη τελική ευκαιρία. Αντιθέτως η Δανία απείλησε ξανά, αυτή τη φορά με τον Ντάμσγκααρντ (35') ο οποίος μετά από μία εξαιρετική ατομική προσπάθεια δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Το «γλίστρημα» και ο «αφηνιασμένος» Ντε Μπρόινε

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους ο κόουτς του Βελγίου, Ρομπέρτο Μαρτίνεθ επιστράτευσε τον Κέβιν Ντε Μπρόινε, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του στο φετινό ΕURO μετά τον τραυματισμό του, αντικαθιστώντας στο ημίχρονο τον Μέρτενς. Όμως οι Δανοί μπήκαν από εκεί που σταμάτησαν με ένα σουτ εκτός περιοχής του Ντιλέινι, το οποίο δεν βρήκε το στόχο (48').

Ένα λάθος σε ολόκληρο το παιχνίδι για την Δανία και αυτό το εκμεταλλεύτηκε το Βέλγιο. Για την ακρίβεια ο Κιάερ γλίστρησε και ο Λουκάκου διένυσε μία μεγάλη απόσταση προς την περιοχή του αντιπάλου. Η πάσα στον Ντε Μπρόινε και αυτός με την σειρά του, μοίρασε έτοιμο γκολ στον Τόργκαν Αζάρ (55'). Τρεις πάσες, ένα γκολ για τους «κόκκινους διαβόλους» και 1-1 το ματς.



Ο αγώνας δεν είχε φάσεις για τα επόμενα λεπτά, όμως και πάλι ο Ντε Μπρόινε «χτύπησε» μετά από πάσα του Εντέν Αζάρ. Ο παίκτης της Μάντσεστερ Σίτι δεν θέλησε να πανηγυρίσει το γκολ ως ένδειξη σεβασμού στον Έρικσεν. Αυτό το γκολ έμελλε να φέρει την πρώτη νίκη-ανατροπή του Βελγίου στην ιστορία των Euro. 

Στο 75' η Δανία άγγιξε το 2-2, ο Μπρέιθγουεϊτ, ωστόσο, δεν κατέφερε να νικήσει τον Κουρτουά μετά από πάσα με το στήθος του Κορνέλιους.

Ο Ντε Μπρόινε στην επόμενη φάση πλησίασε το χατ-τρικ σε μία αντεπίθεση του Βελγίου μαζί με τον Λουκάκου, όμως ο Σμάιχελ δεν είχε κανένα πρόβλημα να αποκρούσει. Η Δανία δεν παράτησε τα όπλα και μετά από σέντρα του Όλσεν ο Μπρέιθγουεϊτ σηκώθηκε ψηλότερα από όλους, για να στείλει, με κεφαλιά την μπάλα, στο οριζόντιο δοκάρι του Κουρτουά (87').

Το 2-1 της χαρίζει την πρόκριση στην επόμενη φάση και πλέον περιμένει αντίπαλο. Μάλιστα να σημειώσουμε ότι για πρώτη φορά στην ιστορία τους, οι "διάβολοι" κερδίζουν τα δύο πρώτα παιχνίδια στο τουρνουά.   

Γήπεδο: Parken Stadium (Koπεγχάγη)
Διαιτητής: Μπιόρν Κάιπερς (Ολλανδία)

ΔΑΝΙΑ (Κάσπερ Χιούλμαντ): Σμάιχελ - Κρίστενσεν, Κιάερ, Βέστεργκαρντ (84' Όλσεν), Μάλε - Βας (62' Στρίγκερ Λάρσεν), Χόιμπεργκ, Ντιλέινι (72' Γιένσεν) - Πόουλσεν (62' Νόργκααρντ), Ντάμσγκαρντ (72' Κορνέλιους), Μπρέθγουεϊτ.

ΒΕΛΓΙΟ (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ):
Κουρτουά - Βερτόνγκεν, Ντεναγιέρ, Αλντερβάιρελντ - Τ. Αζάρ (90+5' Βερμάλεν), Ντεντόνκερ (59' Βίτσελ), Τίλεμανς, Μενιέ - Καρασκό (59' Ε. Αζάρ), Λουκακού, Μέρτενς (46' Ντε Μπρόινε).

Βαθμολογία (2ος όμιλος)


Βέλγιο 6
Ρωσία 3
Φινλανδία 3
Δανία 0

Επόμενοι αγώνες (3η αγωνιστική)

Ρωσία - Δανία (21/06)
Φινλανδία - Βέλγιο (21/06)

Νίκος Τσώτας

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης