Τελευταία Νέα
Οικονομία

«Ναι» στην εκταμίευση των 748 εκατ. ευρώ για Ελλάδα από το Eurogroup - Οι προκλήσεις παραμένουν, λένε Regling, Gentiloni, Donohoe

«Ναι» στην εκταμίευση των 748 εκατ. ευρώ για Ελλάδα από το Eurogroup - Οι προκλήσεις παραμένουν, λένε Regling, Gentiloni, Donohoe
«Ουσιαστική οικονομική ανάκαμψη είναι καθ'οδόν φέτος στην Ελλάδα»

«Συμφωνήσαμε να εγκρίνουμε την εκταμίευση ποσού ύψους 748 εκατ. ευρώ για την Ελλάδα, βάσει της θετικής αξιολόγησης των ευρωπαϊκών θεσμών για την πρόοδο των συμφωνημένων μεταρρυθμίσεων», δήλωσε ο Πρόεδρος του Eurogroup, Pascal Donohoe κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, λίγο μετά τη λήξη των εργασιών του Eurogroup στο Λουξεμβούργο.
«Οι ελληνικές αρχές διατήρησαν μια ισχυρή μεταρρυθμιστική πορεία, παρά τις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας», δήλωσε από την πλευρά του, ο Επίτροπος Οικονομίας, Paolo Gentiloni.
Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στη μεταρρύθμιση του πλαισίου αφερεγγυότητας, στην επέκταση του προγράμματος «Ηρακλής» για τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και στην «καλή πρόοδο» που σημειώθηκε στη μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης.
«Ωστόσο, οι προκλήσεις παραμένουν», πρόσθεσε, για παράδειγμα σε ό,τι αφορά τον χρηματοπιστωτικό τομέα και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου.
Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Klaus Regling αναφέρθηκε στη χθεσινή συνάντηση που είχε στο Λουξεμβούργο, με τον Έλληνα Υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, λέγοντας ότι ο ESM είναι σε στενή συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση.
Τόνισε ότι μια «ουσιαστική οικονομική ανάκαμψη είναι καθ'οδόν φέτος στην Ελλάδα» και φαίνεται πως η ανάκαμψη αυτή θα συνεχιστεί και του χρόνου.
Όπως είπε, τα έγκαιρα, στοχευμένα και προσωρινά μέτρα στήριξης που έλαβαν οι ελληνικές αρχές, μείωσαν τις επιπτώσεις της πανδημίας στις επιχειρήσεις, τους εργαζομένους και στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης. Σημείωσε, επίσης, ότι η Ελλάδα επωφελείται από τα νέα μέσα της ΕΕ για την αντιμετώπιση της κρίσης, όπως το μέσο για τη στήριξη της απασχόλησης (SURE) και το Ταμείο Ανάκαμψης.
Τόνισε, επίσης, ότι η Ελλάδα είναι μέσα στις πρώτες χώρες που ξεκινούν το σχέδιο ανάκαμψης και ανθεκτικότητας, μέσω του μηχανισμού (RRF), λέγοντας ότι αυτό θα δώσει μια επιπλέον ώθηση στην ανάπτυξη.
Σε γενικές γραμμές, πρόσθεσε, σημειώθηκε καλή πρόοδος στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, ωστόσο κάποιες προκλήσεις παραμένουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης