Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan (Τουρκία): Δεν αλλάζουμε στάση για τους S-400, θα διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας

Erdogan (Τουρκία): Δεν αλλάζουμε στάση για τους S-400, θα διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας

Ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου Jake Sullivan δήλωσε ότι Biden και Erdogan δεν βρήκαν λύση σχετικά με την αγορά των ρωσικών S-400

Σχετικά Άρθρα

Ο Αμερικανός πρόεδρος Joe Biden και ο Τούρκος ομόλογός του Tayyip Erdogan δεν κατόρθωσαν να βρουν λύση κατά τη συνάντησή τους αυτή την εβδομάδα σχετικά με την αγορά των ρωσικών S-400, δήλωσε την Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021 ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας, Jake Sullivan, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters,
Σε ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο  Sullivan δήλωσε ότι υπήρξε δέσμευση να συνεχιστεί ο διάλογος για τους S-400 και ότι οι ομάδες των δύο χωρών θα παρακολουθούν στενά το θέμα.

Ίδια στάση

Νωρίτερα, το Reuters μετέδωσε δηλώσεις του Τ. Erdogan σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια πτήσης από το Αζερμπαϊτζάν, σύμφωνα με τις οποίες, είπε στον Joe Biden ότι η Τουρκία δεν θα αλλάξει στάση στο θέμα του ρωσικού οπλικού συστήματος S-400.
«Είπα στον Biden ότι δεν πρέπει να περιμένουν από τη Τουρκία να κάνει κάτι διαφορετικό ως προς τα θέματα των F-35 και των S-400, διότι κάναμε ό,τι έπρεπε να κάνουμε για τα F-35 και δώσαμε τα απαιτούμενα χρήματα», είπε.

Αφγανιστάν

"Πρέπει να παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις.
Θα διεκδικήσουμε όλα μας τα δικαιώματα.
Την προσεχή περίοδο, οι υπουργοί μας των Εξωτερικών, της Αμυνας και οι επικεφαλής της αμυντικής Βιομηχανίας θα προχωρήσουν αυτήν την διαδικασία πραγματοποιώντας συναντήσεις με τους ομολόγους τους», πρόσθεσε.
Ο Erdogan ανέφερε επίσης ότι η Τουρκία μπορεί να αναλάβει «πολύ περισσότερες ευθύνες» στο Αφγανιστάν μετά την απόσυρση των δυνάμεων του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ αργότερα φέτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης