Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

“Στα κάτω” η εμπιστοσύνη των ταξιδιωτών στο Ηνωμένο Βασίλειο

“Στα κάτω” η εμπιστοσύνη των ταξιδιωτών στο Ηνωμένο Βασίλειο
Η Πορτογαλία που συμπεριλήφθηκε στην «πράσινη» λίστα του Ηνωμένου Βασιλείου σηματοδοτούσε την ουσιαστική έναρξη της ανάκαμψης για τις βρετανικές αεροπορικές εταιρείες

Η μετακίνηση της Πορτογαλίας από το «πράσινο» στο «πορτοκαλί» θα επηρεάσει περαιτέρω την εμπιστοσύνη των ταξιδιωτών στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτά αποκαλύπτει μελέτη της GlobalData.
Η Πορτογαλία που συμπεριλήφθηκε στην «πράσινη» λίστα του Ηνωμένου Βασιλείου σηματοδοτούσε την ουσιαστική έναρξη της ανάκαμψης για τις βρετανικές αεροπορικές εταιρείες. Καθώς και το άνοιγμα των διακοπών ήλιου και παραλίας για τους ταξιδιώτες στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Το 53% των Βρετανών πηγαίνουν σε διακοπές στον ήλιο και στην παραλία. Με την Πορτογαλία να είναι ένας δημοφιλής προορισμός για αυτό το είδος ταξιδιού.
Το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά πηγής για την Πορτογαλία το 2019.
«Οι ταξιδιωτικές εταιρείες δεν είχαν καμία προειδοποίηση για την επερχόμενη αλλαγή, υπογραμμίζει ο Ράλφ Χόλιστε, αναλυτής Ταξιδιών και Τουρισμού στο GlobalData.
Ο αντίκτυπος θα έχει ως αποτέλεσμα πολλούς δυσαρεστημένους πελάτες που δεν θα μπορούν να λάβουν επιστροφές χρημάτων.
Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι θα επηρεάσει περαιτέρω την εμπιστοσύνη των ταξιδιωτών στο Ηνωμένο Βασίλειο. Κι αυτό θα επηρεάσει τις κρατήσεις βραχυπρόθεσμα έως μεσοπρόθεσμα».
Η ξαφνική αλλαγή στην θέση της Πορτογαλίας, γυρίζει πολλούς ταξιδιώτες πίσω στο 2020. Τότε που λόγω των απανωτών αναθεωρήσεων περιορισμών ταξιδιού, οι τουρίστες αγωνίζονταν να πάρουν πίσω τα χρήματα τους.
Οι χώρες της «πράσινης» λίστας παρείχαν μία αίσθηση ασφάλειας σε πολλούς ταξιδιώτες που έχασαν πέρυσι τις διακοπές τους από ακυρώσεις. Τους έδιναν εμπιστοσύνη να κάνουν κράτηση φέτος.
Πλέον, η ασφάλεια μιας χώρας «πράσινης» λίστας δεν σημαίνει τίποτα για πολλούς ταξιδιώτες στο Ηνωμένο Βασίλειο. Γνωρίζουν πια ότι η κατάσταση ενός προορισμού μπορεί να αλλάξει ανά πάσα στιγμή χωρίς προειδοποίηση.
Αυτό σε συνδυασμό με τις ανησυχίες των ταξιδιωτών για τα οικονομικά τους και την πανδημία, θα βλάψει ακόμη περισσότερο την εμπιστοσύνη των Βρετανών τουριστών, λέει ο Ράλφ Χόλιστε.
Και εκτιμά πώς «θα φρενάρει την ανάκαμψη για όλες τις επιχειρήσεις που εμπλέκονται στον εξερχόμενο τουρισμό στο Ηνωμένο Βασίλειο».

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης