Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κρεμλίνο: Οι παραλλάξεις και οι λίγοι εμβολιασμοί οι αιτίες της έκρηξης των κρουσμάτων covid

Κρεμλίνο: Οι παραλλάξεις και οι λίγοι εμβολιασμοί οι αιτίες της έκρηξης των κρουσμάτων covid
Παρακολουθεί στενά την κατάσταση ο πρόεδρος Putin αναφέρει ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως οι παραλλάξεις του ιού και ο χαμηλός αριθμός των εμβολιασμένων είναι οι κύριες αιτίες της έκρηξης των κρουσμάτων covid στη Μόσχα και γενικότερα στη Ρωσία διατύπωσε ο Dmitry Peskov, εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου, Vladimir Putin.
Σε δηλώσεις του ο Peskov υποστήριξε ότι η εκστρατεία μαζικού εμβολιασμού του πληθυσμού προφανώς δεν υπήρξε όσο αποτελεσματική αναμενόταν και είπε ότι ο πρόεδρος Putin παρακολουθεί στενά την κατάσταση.
«Ο επικεφαλής του κράτους λαμβάνει ενημέρωση από το κυβερνητικό κέντρο διαχείρισης της πανδημίας και από τις τοπικές αρχές καθημερινώς, επομένως παρακολουθεί στενά την κατάσταση, αυτό είναι το σημαντικότερο τώρα» ανέφερε ο Peskov, ο οποίος εξέφρασε την πεποίθηση ότι δεν συνιστά πρόβλημα ο διαχωρισμός του λαού σε εμβολιασμένους και μη εμβολιασμένους, καθώς «το χειρότερο πράγμα είναι ο διαχωρισμός μεταξύ εκείνων που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ και εκείνων που δεν νοσηλεύονται».
Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού στη Ρωσία αυξήθηκε κατά 17.262 το προηγούμενο 24ωρο, ο μεγαλύτερος αριθμός από την 1η Φεβρουαρίου, ανακοίνωσαν οι αρχές.
Εξάλλου στη Μόσχα καταγράφηκε αριθμός ρεκόρ 9.056 νέων μολύνσεων covid-19 τις προηγούμενες 24 ώρες, ο υψηλότερος που έχει καταγραφεί στη ρωσική πρωτεύουσα από την αρχή της πανδημίας.
Οι αρχές της Μόσχας ανακοίνωσαν νωρίτερα σήμερα ότι θα παρατείνουν μέχρι τις 29 Ιουνίου τα περιοριστικά μέτρα που έχουν υιοθετηθεί για την ανάσχεση της εξάπλωσης της επιδημίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης