Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Άλλη μία αλλαγή της στάσης της Goldman Sachs για το bitcoin – Στις 21/5 το θεωρούσε επενδύσιμο… σήμερα όχι!

Άλλη μία αλλαγή της στάσης της Goldman Sachs για το bitcoin – Στις 21/5 το θεωρούσε επενδύσιμο… σήμερα όχι!

Για να είναι «καλυμμένη» η Goldman Sachs, ανέφερε ότι η ίδια η τεχνολογία blockchain δεν είναι αξιόπιστη

Ανήμποροι να διαμορφώσουν μια σταθερή σύσταση για το bitcoin εμφανίζονται οι αναλυτές της Goldman Sachs, καθώς οι αλλαγές στις συστάσεις έρχονται ακόμη και μέσα σε λίγες ημέρες.

Με νέα ανάλυσή της υπό τον τίτλο «Digital Assets: Beauty is not in the Eye of the Beholder», κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το Bitcoin δεν είναι «μια μακροπρόθεσμη θέση αξίας ή μια κατηγορία επενδυτικών περιουσιακών στοιχείων».
Με άλλα λόγια ισχυρίζεται ότι δεν είναι «βιώσιμη επένδυση».

Βιώσιμο το bitcoin στις 21 Μαΐου 2021

Η νέα έκθεση έρχεται σε αντίθεση με την έκθεση της Goldman Sachs στις 21 Μαΐου με τίτλο «Crypto: A New Asset Class;» η οποία ήταν σε μεγάλο βαθμό θετική.
Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι "το Bitcoin θεωρείται πλέον επενδυτικό περιουσιακό στοιχείο".

Αλλαγή στην… αλλαγή

Βέβαια, η έκθεση της 21ης Μαΐου ήταν μια αλλαγή μιας άλλης έκθεσης της Goldman Sachs πέρυσι, όπου διαφορετικοί αναλυτές από την τράπεζα παρείχαν πέντε λόγους για τους οποίους το Bitcoin δεν ήταν μια κατηγορία περιουσιακών στοιχείων κατάλληλη για επενδυτές.
Στη νέα ανάλυσή της, η Goldman Sachs δήλωσε ότι ήθελε να οι επενδυτές να είναι ασφαλείς σε σχέση με την κρυπτογράφηση.
«Αποφύγαμε να επαναλάβουμε τη θετική και την αρνητική σύσταση γύρω από αυτό το οικοσύστημα, επειδή δεν θέλουμε να βλέπουμε τους πελάτες, ακόμη και να επηρεάζονται από μια κακοφωνία ισχυρισμών, πολλοί από αυτούς είναι αβάσιμοι», ανέφερε η έκθεση.
Στη συνέχεια, δήλωσε ότι το Bitcoin δεν ήταν «ψηφιακός χρυσός» - αλλά σε κάθε περίπτωση, ο ίδιος ο χρυσός δεν ήταν ένα αξιόπιστο asset αξίας:
«Το επιχείρημα ότι το Bitcoin και τα κρυπτονομίσματα είναι μια ψηφιακή έκδοση του χρυσού δεν αποδίδουν καμία αξία στο Bitcoin και σε άλλα κρυπτονομίσματα, επειδή ο ίδιος ο χρυσός δεν είναι ένα σταθερό ή αξιόπιστο κατάστημα αξίας», αναφέρει χαρακτηριστικά η Goldman Sachs.

Διάβρωση εμπιστοσύνης

Για να είναι «καλυμμένη» η Goldman Sachs, ανέφερε ότι η ίδια η τεχνολογία blockchain δεν είναι αξιόπιστη, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι τα κρυπτονομίσματα και η τεχνολογία blockchain «βασίζονται σε επίπεδα εμπιστοσύνης που θα μπορούσαν να διαβρωθούν».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης