Τελευταία Νέα
Διεθνή

Draghi (Ιταλία): Παραμένει επιτακτική ανάγκη η νομισματική και δημοσιονομική στήριξη της οικονομίας

Draghi (Ιταλία): Παραμένει επιτακτική ανάγκη η νομισματική και δημοσιονομική στήριξη της οικονομίας

Μόνο με την επιτάχυνση της ανάπτυξης θα αντιμετωπιστούν τα υψηλά επίπεδα χρέους που δημιουργήθηκαν εξαιτίας της πανδημίας, δήλωσε ο Ιταλος πρωθυπουργός Mario Draghi

Σχετικά Άρθρα
Η παρατεταμένη οικονομική αβεβαιότητα εξαιτίας του κορωνοϊού, σημαίνει ότι η ανάγκη της νομισματικής και δημοσιονομικής επέκτασης παραμένει επιτακτική δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Mario Draghi, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg την Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021.
Ο Draghi, μιλώντας σε οικονομικό forum στη Βαρκελώνη, τόνισε πως στόχος θα πρέπει να είναι η επιστροφή της οικονομικής δραστηριότητας «τουλάχιστον» στην πορεία στην οποία βρισκόταν πριν την πανδημία.

Για το χρέος

«Με υψηλότερα επίπεδα δραστηριότητας από ό,τι στο παρελθόν, μπορούμε να αντισταθμίσαμε την αύξηση του χρέους που έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης», δήλωσε, προσθέτοντας ότι οι επενδυτές πρέπει να διαβεβαιωθούν ότι η δημοσιονομική σύνεση θα επιστρέψει «μόλις η ανάκαμψη θα είναι βιώσιμη».
Υπογράμμισε επίσης ότι μετά την προστασία των εταιρειών από την πτώχευση και των εργαζομένων από την ανεργία, οι κυβερνήσεις πρέπει τώρα να επικεντρωθούν στην κατακόρυφη αύξηση της ζήτησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης