Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Cumhuriyet: Οι S-400 θα μείνουν στις αποθήκες, δεν θα χρησιμοποιηθούν

Cumhuriyet: Οι S-400 θα μείνουν στις αποθήκες, δεν θα χρησιμοποιηθούν
Biden και Erdogan δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν όσον αφορά τους S-400 κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους στο περιθώριο συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες

Στο συμπέρασμα ότι η Άγκυρα δεν θα χρησιμοποιήσει το ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα των S-400 για χρόνια, καταλήγει η τουρκική εφημερίδα Cumhuriyet με βάση τις δηλώσεις του προέδρου Erdogan μετά τη συνάντησή του με τον Αμερικανό ομόλογό του Joe Biden.
Όπως μεταδίδει ο Σκάι, η εφημερίδα αναφέρει ότι ενώ ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι δεν έχει αλλάξει στάση για το θέμα, προανήγγειλε συνέχιση του διαλόγου -ίσως και για χρόνια, με τις ΗΠΑ μεταξύ των υπουργών Άμυνας και Εξωτερικών των δύο χωρών.
Η Cumhuriyet εκτιμά ότι οι S-400 θα παραμείνουν για χρόνια στις αποθήκες και δεν θα χρησιμοποιηθούν.
Υπενθυμίζεται ότι Biden και Erdogan δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν όσον αφορά τους S-400 κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους στο περιθώριο συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.
Σύμφωνα με την Ahvalnews, αυτό το φλέγον θέμα έχει παγώσει τις σχέσεις μεταξύ των δύο, οδήγησε σε κυρώσεις εναντίον του οργανισμού προμηθειών άμυνας της Τουρκίας και συνέβαλε στη μείωση της αξίας της τουρκικής λίρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης