Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Βαριά διόρθωση στα μικρά – Το rebalancing έσωσε το τζίρο

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Βαριά διόρθωση στα μικρά – Το rebalancing έσωσε το τζίρο
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Κάπως βαρετή η συνεδρίαση! Μη σας ξεγελά ο συνολικός τζίρος. Μέχρι τις 15:40 είχε τζίρο 17 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 3,3 εκατ. ευρώ σε πακέτα. Ελπίζουμε να μην έχουμε τέτοιο καλοκαίρι. Ευτυχώς που είχαμε το rebalancing και βελτιώθηκε ο τζίρος στο τέλος. Σημαντική η διόρθωση στα μικρά και χωρίς όγκο. Έτσι όμως γίνονται οι διορθώσεις σε αυτήν την κατηγορία. Δεν είναι η πρώτη φορά που το βλέπουμε.

Θα ξαναγράψουμε πως η στήλη πιστεύει ότι το «έξυπνο χρήμα» τοποθετείται όταν δεν κοιτάζει κανείς τη μετοχή. Στις συσσωρεύσεις δηλαδή, όπου οι όγκοι πέφτουν και με δυσκολία ανοίγουν κάποια χαρτιά. Μετά αυξάνουν όγκους και μετά από μία κίνηση καλή, θεωρούμε πως το έξυπνο χρήμα, μειώνει θέση. Μετά και σχεδόν ξαφνικά πέφτει ο όγκος, δε μπαίνουν μεγάλες εντολές και έχουμε διόρθωση με χαμηλό όγκο αλλά δυνατές απώλειες.

Τα κέρδη το τελευταίο διάστημα στα μικρομεσαία κυρίως είναι μεγάλα και δικαιολογούν απόλυτα τη σημερινή κίνηση. Κάποιες αποτιμήσεις δεν μπορούσαν να δικαιολογηθούν με βάση τα δημοσιευμένα μεγέθη, πάντα κατά την άποψή μας. Ανέβαιναν με την προσδοκία. Θα πρέπει να δούμε και τη συνέχεια, αλλά η ρευστότητα ήταν απαραίτητη. Κάποια βέβαια μικρά αν και φθηνά, δεν ακολούθησαν το πάρτι και τώρα να δείτε που θα θέλουν και να διορθώσουν!

ΑΓΟΡΑ (ΙΙ): Δυνατή και η διόρθωση του DAX, ενώ με αξιόλογες απώλειες άνοιξε ο Dow Jones. Λόγω του rebalancing το ΧΑ έκανε τζίρο 89 εκατ.ευρώ, ενώ πριν τις τελικές δημοπρασίες είχε 39,4 εκατ. ευρώ! Η αγορά έκλεισε στο χαμηλό ημέρας. Από τον FTSE 25 συνολικά 8 μετοχές έκλεισαν στο χαμηλό ημέρας. Δε θα λέγαμε πως έχουμε μετοχές από τα βαριά χαρτιά που ξεχώρισαν. Η Ελλάκτωρ είχε στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης καλή συμπεριφορά. Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ λόγω δημοπρασιών έκλεισε στο υψηλό ημέρας, όπως και η Aegean.

Ο Γενικός Δείκτης ολοκλήρωσε την εβδομάδα στις 905,55 μονάδες, ενώ η εβδομάδα ξεκίνησε από τις 925,83 μονάδες, ήτοι εβδομαδιαίες απώλειες 2,4%.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Καλή η διόρθωση της Εθνικής, προσπαθούν να ρίξουν την Alpha κάτω από τα 1,10 ευρώ για να πιέσουν προφανώς να γίνει η αύξηση χαμηλά, ενώ την καλύτερη εικόνα είχε η Eurobank η οποία έκλεισε με μικρές απώλειες.

JUMBO: Έγραψε τιμή λόγω του rebalancing κάτω από τα 14,70 ευρώ και συγκεκριμένα έκλεισε στα 14,41 ευρώ. Αναμένουμε την κίνησή της στις επόμενες συνεδριάσεις.

ΕΥΔΑΠ: Όλη μέρα σχεδόν στο συν και στις δημοπρασίες στο -2,28% και στα 8,58 ευρώ.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Ξαναβάζουμε το μηνιαίο γράφημα, επειδή μας ρωτάτε ποιο είναι το σημαντικό σημείο. Παραμένει εκεί η μετοχή. Κλείσιμο στα 15,82 ευρώ.
ΜΥΤΙΛ_2.jpg
ΕΧΑΕ: Απομάκρυνση από τα 4,30 ευρώ λόγω του rebalancing που έγιναν στις τελικές δημοπρασίες. Στα 4,1650 ευρώ και στο -2,23%

ENTERSOFT: Πακέτα για το 2% περίπου του μετοχικού κεφαλαίου στα 3,60 ευρώ ανά μετοχή.

IDEAL (απάντηση): Μέσα σε περίπου ένα μήνα η μετοχή από σχεδόν 2 ευρώ πήγε στα 4 ευρώ. Η αποτίμηση για τη στήλη ήταν κάτι παραπάνω από γεμάτη, επομένως η απότομη άνοδος, δικαιολογεί και μία αντίστοιχη διόρθωση. Σήμερα επίσης πολλά μικρά διόρθωσαν δυνατά χωρίς όγκους. Επιπλέον μην ξεχνάτε πως τα νέα κομμάτια από τις συγχωνεύσεις εταιρειών θα μπουν στα 2,42 ευρώ. Αυτή η τιμή έχει βγει από τον αποτιμητή. Έχει αφήσει και ένα χάσμα τιμών από την πρόσφατη άνοδο μεταξύ 2,70-3 ευρώ. Στα 3,01 ευρώ και στο -10,95% με 23 χιλ. τεμάχια.

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ: Σε κάνει να αναρωτιέσαι η συμπεριφορά κάποιων μετοχών. Λες και έχουν συνεννοηθεί οι αγοραστές και ξαφνικά «εξαφανίζονται» από πολλές μετοχές. Έτσι δημιουργούνται μεγάλες απώλειες με μικρούς όγκους.

ΠΛΑΤΦΟΡΜΕΣ: Τα προσωπικά δεδομένα έχουν πάει περίπατο. Συνεχίζουν δικτυακές πλατφόρμες την καθημερινή ενόχληση μέσω τηλεφώνου σε δήθεν επενδυτές, χωρίς να λένε ούτε που βρήκαν τα στοιχεία τους αλλά ούτε και να σταματούν όταν τους λένε «δεν ενδιαφερόμαστε». Αλλά και ποιος θα ασχοληθεί; Στην Ελλάδα μοιράζονται θέσεις, λαμβάνονται μισθουλάρες και η δουλειά που πρέπει να γίνει δε γίνεται…

ΕΛΤΟΝ: Δεν έκανε τη διάσπαση και γύρισε λίγο πίσω.

ΕΛΑΣΤΡΟΝ: Η συγκεκριμένη παραμένει σε επαφή με το κρίσιμο σημείο της.

ΙΛΥΔΑ: Δυνατή πτώση 11,96% με όγκο 51 χιλ. τεμάχια.

ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ: Με 49 χιλ. τεμάχια στο 7,65%.

ΕΚΤΕΡ: Πλησίαζε τιμές που θεωρούσαμε δίκαιες αλλά δεν τις έπιασε. Άλλες βέβαια τις είχαν προσπεράσει προ πολλού. Στο -5,16% και στα 1,1950 ευρώ με 32 χιλ. τεμάχια.

CENTRIC: Από τις λίγες που ξεχώρισαν σήμερα. Στα 0,3160 ευρώ με άνοδο 3,95% και όγκο 777 χιλ. τεμάχια. Πάλι πολύ μεγάλος ο όγκος.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Καλή εικόνα και από τη συγκεκριμένη και άνοδος 2,77%.

ΚΛΜ: Όχι που θα χάνανε την ευκαιρία να την κλείσουν κάτω.

Να έχετε ένα καλό τριήμερο

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης