Τελευταία Νέα
Διεθνή

Blinken (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Περιοδεία σε Παρίσι, Βερολίνο και Ρώμη - Η ατζέντα και οι στόχοι μετά την επίσκεψη Biden

Blinken (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Περιοδεία σε Παρίσι, Βερολίνο και Ρώμη - Η ατζέντα και οι στόχοι μετά την επίσκεψη Biden

Ιδιαίτερη σημασία έχει η συνάντηση στο Βερολίνο με την Angela Merkel όπου τις διμερείς σχέσεις σκιάζει το ζήτημα του ρωσικού αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2

Σχετικά Άρθρα

Eκ νέου θα ταξιδέψει την προσεχή εβδομάδα στην Ευρώπη, στους συμμάχους των Ηνωμένων Πολιτειών, o υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken μόλις επιστρέψει από την ευρωπαϊκή περιοδεία του Joe Biden, πραγματοποιώντας κυρίως την πρώτη του επίσκεψη στο Παρίσι όπου θα συναντηθεί με τον Γάλλο πρόεδρο Emmanuel Macron, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021.

Γερμανία

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας θα αρχίσει την περιοδεία του από το Βερολίνο για να μετάσχει την Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021 στη δεύτερη διεθνή διάσκεψη για την ειρήνη στη Λιβύη, η οποία ελπίζει να ανακτήσει κάποια σταθερότητα έπειτα από μια δεκαετία σύγκρουσης με εκλογές που προβλέπονται για τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με την ανακοίνωση του αμερικανικου υπουργείου Εξωτερικών .
Στη Γερμανία, ο Blinken θα συναντήσει την καγκελάριο Angela Merkel, η ίδια αναμένεται στα μέσα Ιουλίου να επισκεφτεί το Λευκό Οίκο για την πρώτη προσωπική επίσκεψη Ευρωπαίου ηγέτη στον πρόεδρο Biden.
Η Γερμανία όπως η Γαλλία είχαν ταραχώδεις σχέσεις με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Donald Trump, και ο διάδοχός του έθεσε ως προτεραιότητα την ενίσχυση αυτών των συμμαχιών.

Γαλλία

Ο Blinken, που μεγάλωσε εν μέρει στο Παρίσι και μιλά άπταιστα γαλλικά, θα μεταβεί στη συνέχεια στη γαλλική πρωτεύουσα στις 25 Ιουνίου 2021 όπου θα συναντήσει τον Emmanuel Μacron και τον Γάλλο υπουργό Εξωτερικών Le Drian.
Πρόκειται για την επίσκεψη σε πλέον ανώτατο επίπεδο μέλους της αμερικανικής κυβέρνησης μετά την ανάληψη της εξουσίας από τον Joe Biden.

Ιταλία

Ο Αμερικανός υπουργός θα μεταβεί τέλος στην Ιταλία με ένα απαιτητικό πρόγραμμα: συνάντηση με τον Ιταλό ομόλογό του Luigi Di Maio με τον οποίο θα συμπροεδρεύσει στη Ρώμη συνεδρίασης του διεθνούς συνασπισμού κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, επίσκεψη στο Βατικανό, στη συνέχεια συνεδρίαση στις 29 Ιουνίου στη Ματέρα, στον νότο της χώρας, των υπουργών Εξωτερικών των μεγάλων δυνάμεων της G20, της Ομάδας των 20 ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη -- στην οποία είναι μέλη οι δύο μεγαλύτερες αντίπαλες χώρες των ΗΠΑ, η Κίνα και η Ρωσία.

Στους G-20

Με την ευκαιρία αυτή, ο Blinken θα «ενισχύσει την αμερικανική δέσμευση υπέρ της πολυμέρειας και θα συζητήσει για τη συνεργασία στην καταπολέμηση της πανδημίας Covid-19, την αντιμετώπιση της κλιματικη΄ς αλλαγής  και την ανάταξη με τον καλύτερο τρόπο» της παγκόσμιας οικονομίας, «με ιδιαίτερη προσοχή στην κατάσταση στην Αφρική», δήλωσε ο εκπρόσωπός του Ned Price σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης