Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ευρωτουρκικές σχέσεις στο επίκεντρο της συνάντησης Cavusoglu - Borrell

Οι ευρωτουρκικές σχέσεις στο επίκεντρο της συνάντησης Cavusoglu - Borrell
Cavusoglu και Borrell συζήτησαν για τις ευρωτουρκικές σχέσεις, συμπεριλαμβανομένης της τελωνειακής ένωσης
Σχετικά Άρθρα

Συνάντηση με τον επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Josep Borrell είχε στην Αττάλεια ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Mevlut Cavusoglu.
Οι δύο άνδρες συζήτησαν για τις ευρωτουρκικές σχέσεις, συμπεριλαμβανομένης της τελωνειακής ένωσης, το μεταναστευτικό και την απελευθέρωση των θεωρήσεων για τους Τούρκους πολίτες.
Ο Borrell βρίσκεται στην Τουρκία προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής Συνεργασίας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEECP) που διεξάγεται μέχρι 20 Ιουνίου στην Αττάλεια.
«Συζητήσαμε τις σχέσεις Τουρκίας - ΕΕ, ιδίως τον εκσυγχρονισμό της Τελωνειακής Ένωσης, το μεταναστευτικό και την απελευθέρωση των θεωρήσεων», σημείωσε ο Cavusoglu στο Twitter.

Οι ευρωτουρκικές σχέσεις

Επίσης σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, επί τάπητος τέθηκαν όλες οι πτυχές των ευρωτουρκικών σχέσεων, πριν από τη Σύνοδο Κορυφής 24 - 25 Ιουνίου 2021.
Στη SEECP συμμετέχουν η Τουρκία, η Ελλάδα, η Αλβανία, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη, η Βουλγαρία, η Βόρεια Μακεδονία, η Ρουμανία, η Σερβία, η Κροατία, η Μολδαβία και το Μαυροβούνιο και «είναι ένα σύμβολο της κοινής βούλησης των χωρών της περιοχής να βελτιώσουν τη συνεργασία μεταξύ τους και να φέρουν μόνιμη σταθερότητα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη», σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.
mevlut.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης