Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Άστατος ο καιρός το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και «Λίβας» από Τρίτη 22 Ιουνίου

Άστατος ο καιρός το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και «Λίβας» από Τρίτη 22 Ιουνίου
Μετά τον άστατο καιρό του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος για το οποίο κάνουν λόγο οι προγνώσεις, έρχεται ισχυρός καύσωνας για τρεις τουλάχιστον μέρες

Άστατος προβλέπεται ο καιρός το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, ενώ ισχυρό καύσωνα θα έχουμε από την Τρίτη με θερμοκρασίες έως και 44 βαθμούς.
Κυρίως το Σαββατοκύριακο, θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες, οι οποίες κατά τόπους θα συνοδεύονται από αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα και σε ορισμένες περιπτώσεις από χαλαζοπτώσεις. Τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κατά κανόνα στα ηπειρωτικά και στο Βόρειο Αιγαίο, ενώ ενδέχεται να επηρεαστούν πρόσκαιρα τμήματα του νομού Αττικής.
Τις βραδινές ώρες του Σαββάτου στα νησιά του Βορείου Αιγαίου και σε παράκτιες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας τα φαινόμενα θα επιμείνουν.
Την Κυριακή θα επικρατήσουν ανάλογες καιρικές συνθήκες, με τα φαινόμενα να εντοπίζονται στις ίδιες περιοχές με το Σάββατο, ενώ τη Δευτέρα η αστάθεια θα περιοριστεί κυρίως στη βόρεια χώρα.
Μετά τον άστατο καιρό του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος για το οποίο κάνουν λόγο οι προγνώσεις, έρχεται ισχυρός καύσωνας.
Σύμφωνα με την πρόγνωση από την ερχόμενη Τρίτη 22/6 και έπειτα και για διάρκεια μέχρι τουλάχιστον και το επόμενο Σαββατοκύριακο 26-27/6, πάρα πολύ θερμές αέριες μάζες προερχόμενες από τις βόρειες και βορειοδυτικές περιοχές της Αφρικής, θα φτάσουν γρήγορα και στην Ελλάδα.

Τα χαρακτηριστικά του καύσωνα

Θα έχει μεγάλη διάρκεια.
Τουλάχιστον 6-7 ημέρες και με τάση μεγαλύτερης διάρκειας.
Θα ξεκινήσει από την Τρίτη με λίγο πιο ήπιες θερμοκρασίες (37-38°C και τοπικά και λίγο παραπάνω) αλλά από την Τετάρτηη θερμοκρασία θα ανέβει πολύ παραπάνω.
Οι μέγιστες θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια του καύσωνα, στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές, θα αγγίξουν τους 41-42°C και σε ορισμένες περιοχές και παραπάνω.
Υπάρχει δηλαδή η πιθανότητα προς τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας να σημειωθούν και θερμοκρασίες της τάξεως των 43-44°C σε περιοχές που θα είναι ευνοϊκός ο άνεμος.
Θα υπάρχει κατά διαστήματα και σκόνη από την Αφρική σε αρκετά υψηλές συγκεντρώσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης