Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βέλγιο: Κλείνει τα σύνορά της για τους ταξιδιώτες από τη Βρετανία λόγω της μετάλλαξης Δέλτα

Βέλγιο: Κλείνει τα σύνορά της για τους ταξιδιώτες από τη Βρετανία λόγω της μετάλλαξης Δέλτα
Στο Βέλγιο το 6,1% των νέων κρουσμάτων οφείλεται στο παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα του κορωνοϊού

To Βέλγιο πρόκειται να απαγορεύσει την είσοδο στο έδαφός του σε όλους τους ταξιδιώτες από τη Βρετανία που δεν είναι πολίτες της ΕΕ, σε μια προσπάθεια να περιορίσει την εξάπλωση του παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα του κορωνοϊού.
Πρόκειται για ένα μέτρο που θα τεθεί σε ισχύ το αργότερο στις 27 Ιουνίου, ενώ μοναδική εξαίρεση στον κανόνα θα αποτελούν οι διπλωμάτες σε σημαντική αποστολή και το προσωπικό των μεταφορών.
Ήδη, η Βρετανία περιλαμβάνεται στον κατάλογο των 27 χωρών από τις οποίες απαγορεύεται η άφιξη ταξιδιωτών εκτός ΕΕ, ένα μέτρο που θα τεθεί σε ισχύ στις 27 Ιουνίου το αργότερο, όπως δήλωσε το Σάββατο 19/6 ο εκπρόσωπος του υπουργού Υγείας Frank Vandenbroucke.
Βάσει των πιο αυστηρών κανόνων που πρόκειται να τεθούν σε ισχύ στο Βέλγιο, που ήδη ίσχυαν για τη Νότια Αφρική, την Ινδία και τη Βραζιλία, μόνοι οι πολίτες της ΕΕ και οι Βέλγοι κάτοικοι θα μπορούν να εισέρχονται στο βελγικό έδαφος εφόσον προέρχονται από μία από τις χώρες που περιλαμβάνεται σε αυτό τον κατάλογο, ενώ θα υπόκεινται σε αυστηρούς κανόνες καραντίνας και θα υποβάλλονται σε διαγνωστικά τεστ.
Ήδη, οι ταξιδιώτες από τη Βρετανία πρέπει να αποδείξουν ότι έχουν σοβαρό λόγο για να ταξιδέψουν στο Βέλγιο.
Σημειώνεται ότι η Βρετανία και η Γεωργία είναι οι μόνες ευρωπαϊκές χώρες που περιλαμβάνονται στον κατάλογο των 27 χωρών.

Η μετάλλαξη Δέλτα στο Βέλγιο

Στο Βέλγιο έχουν καταγραφεί 1.078.679 κρούσματα covid-19 και 25.125 θάνατοι, ενώ μόνο το 6,1% των νέων κρουσμάτων οφείλεται στο παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα του κορωνοϊού.
Ωστόσο, μελέτες δείχνουν ότι το πραγματικό ποσοστό είναι μεγαλύτερο.
Σημειώνεται ότι το παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα πρωτοεντοπίστηκε στην Ινδία και έχει προκαλέσει μεγάλη αύξηση των μολύνσεων στη Βρετανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης