Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επιστροφή του Ρώσου πρεσβευτή στις ΗΠΑ - Αναλαμβάνει πάλι καθήκοντα ο Antonov

Επιστροφή του Ρώσου πρεσβευτή στις ΗΠΑ - Αναλαμβάνει πάλι καθήκοντα ο Antonov
Επιστροφή του Anatoly Antonov στις ΗΠΑ,  μετά τη συνάντηση κορυφής του Αμερικανού προέδρου J. Biden και του Ρώσου ομολόγου του V. Putin

Στις ΗΠΑ για να αναλάβει και πάλι τα καθήκοντά του επιστρέφει ο Ρώσος πρεσβευτής στην Ουάσινγκτον, Anatoly Antonov, τον οποίο η Μόσχα είχε ανακαλέσει τον Μάρτιο για διαβουλεύσεις.
Το αεροπλάνο που τον μεταφέρει απογειώθηκε από το αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο της Μόσχας στις 09:20 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδας) με προορισμό τη Νέα Υόρκη, από όπου στη συνέχεια ο Anatoly Antonov θα μεταβεί στην Ουάσινγκτον, όπως μετέδωσαν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.
«Με δεδομένα τα αποτελέσματα της συνάντησης μεταξύ των δύο προέδρων, αναμένω μια εποικοδομητική συνεργασία με τους Αμερικανούς συναδέλφους μου προκειμένου να ανοικοδομήσουμε ρεαλιστικές και ισότιμες σχέσεις», ανέφερε ο Ρώσος πρεσβευτής, δηλώνοντας «αισιόδοξος».

Η επιστροφή

Η επιστροφή του Anatoly Antonov στις ΗΠΑ, έρχεται μετά τη συνάντηση κορυφής του Αμερικανού προέδρου J. Biden και του Ρώσου ομολόγου του V. Putin.
Μάλιστα, την επιστροφή του Ρώσου και του Αμερικανού πρεσβευτή στις θέσεις τους είχε ανακοινώσει προ ημερών ο Ρώσος πρόεδρος, V. Putin , μετά τη συνάντησή του με τον J. Biden στη Γενεύη, κάτι που αποτέλεσε μία από τις λίγες συγκεκριμένες αποφάσεις των συνομιλιών τους.

Το ιστορικό

Τον Ιανουάριο μετά την ορκωμοσία του J. Biden στην προεδρία των ΗΠΑ, οι διπλωματικές σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Ουάσινγκτον επιδεινώθηκαν, καθώς ο Δημοκρατικός κατηγορεί τη Ρωσία για σειρά κυβερνοεπιθέσεων και παρέμβαση στις προεδρικές εκλογές.
Τον Μάρτιο η Ρωσία ανακάλεσε τον Anatoly Antonov, αφού ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε τον Ρώσο ομόλογό του «δολοφόνο».
Ένα μήνα μετά, ο Αμερικανός πρεσβευτής John Sullivan ανακοίνωσε ότι επιστρέφει στην Ουάσινγκτον επίσης για διαβουλεύσεις.

Εν αναμονή επιστροφής του Sullivan στη Μόσχα

Ο Sullivan επεσήμανε ότι «σύντομα» θα επιστρέψει στη Μόσχα.
«Έπειτα από μια σημαντική συνάντηση κορυφής, ανυπομονώ να επιστρέψω σύντομα στη Μόσχα», δήλωσε, σύμφωνα με χθεσινή ανάρτηση στο Twitter του εκπροσώπου της αμερικανικής πρεσβείας.
Ο ίδιος έκανε αναφορά «στη στρατηγική σταθερότητα, τα ανθρώπινα δικαιώματα, μια σταθερή και προβλέψιμη σχέση με τη Ρωσία» ως βασικούς άξονες της συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης