Διεθνή

Διακόπηκαν αιφνιδίως οι διεθνείς συνομιλίες για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

Διακόπηκαν αιφνιδίως οι διεθνείς συνομιλίες για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν
Δεν υπάρχει καμία ένδειξη για τον χρόνο επανάληψης των συνομιλιών αλλά σύμφωνα με τον Ευρωπαίο απεσταλμένο υπάρχει αισιοδοξία
Σχετικά Άρθρα

Το Ιράν και οι έξι διεθνείς δυνάμεις διέκοψαν τις συνομιλίες για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, προκειμένου να έχουν διαβουλεύσεις στις πρωτεύουσες τους, δήλωσε την Κυριακή (20/6/2021) ο απεσταλμένος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις διαπραγματεύσεις.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Enrique Mora δεν έδωσε καμία ένδειξη για το πότε θα επαναληφθούν οι συνομιλίες, όμως επισήμανε πως έχει επιτευχθεί πρόοδος κι ότι οι συμμετέχοντες θα έχουν μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για τη σύναψη μιας συμφωνίας, όταν επιστρέψουν.
Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος πρόσθεσε πως αναμένει ότι ο διεθνής οργανισμός επιτήρησης των πυρηνικών και η Τεχεράνη θα καταλήξουν σε συμφωνία σχετικά με την παράταση μιας συμφωνίας παρακολούθησης των πυρηνικών δραστηριοτήτων του Ιράν, η οποία λήγει στις 24 Ιουνίου.
Ο απεσταλμένος της Ρωσίας Mikhail Ulyanov είπε σε δημοσιογράφους πως κανείς δεν γνωρίζει πότε θα επαναληφθούν οι συνομιλίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης