Διεθνή

Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας για την υπόθεση Navalny

Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας για την υπόθεση Navalny
Ετοιμάζουμε νέα σειρά κυρώσεων για επιβολή στο πλαίσιο αυτής της κατάστασης», δήλωσε ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του πρόεδρου Biden, Jake Sullivan
Οι Ηνωμένες Πολιτείες ετοιμάζουν νέες κυρώσεις κατά της Μόσχας, την οποία κατηγορούν για την δηλητηρίαση του ρώσου αντικαθεστωτικού Alexei Navalny, ανακοίνωσε σήμερα 20 Ιουνίου ο Jake Sullivan, σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του πρόεδρου Joe Biden.
«Ετοιμάζουμε νέα σειρά κυρώσεων για επιβολή στο πλαίσιο αυτής της κατάστασης», δήλωσε ο Jake Sullivan στο αμερικανικό δίκτυο CNN τέσσερις ημέρες μετά την συνάντηση κορυφής της Γενεύης ανάμεσα στον αμερικανό πρόεδρο και τον ρώσο ομόλογό του Vladimir Putin.
Ο Alexei Navalny δέχθηκε επίθεση με νευροτοξικό παράγοντα στην Ρωσία, μεταφέρθηκε στο Βερολίνο δηλητηριασμένος σε σοβαρή κατάσταση.
Παρέμεινε επί εξάμηνο στην Γερμανία και επέστρεψε στην Μόσχα για να συλληφθεί στο αεροδρόμιο, τον Ιανουάριο.
Εκτοτε βρίσκεται στην φυλακή και η Ουάσινγκτον και οι δυτικές δυνάμεις ζητούν την απελυθέρωσή του.

Δεύτερη «παρτίδα» κυρώσεων

«Εχουμε ήδη επιβάλει κυρώσεις κατά της Ρωσίας για την δηλητηρίαση του Alexei Navalny.
Δεν το κάναμε μόνοι μας, θα συσπειρώσουμε τους συμμάχους μας σε μία συλλογική προσπάθεια για να τιμωρηθεί η χρήση χημικού παράγοντα κατά ενός πολίτη τους στο ρωσικό έδαφος», είπε ο Jake Sullivan.
Στις 2 Μαρτίου, η Ουάσινγκτον επέβαλε κυρώσεις κατά επτά υψηλόβαθμών Ρώσων αξιωματούχων.
Επρόκειτο για τα πρώτα μέτρα που έλαβε ο John Biden από την ανάληψη της προεδρίας στο τέλος του Ιανουαρίου.
Λίγο πριν από την αμερικανορωσική συνάντηση κορυφής στην Γενεύη στις 16 Ιουνίου, ο Joe Biden απηύθυνε προειδοποίηση για το θέμα του ρώσου αντικαθεστωτικού.
«Ο θάνατος του Navalny θα επιδεινώσει τις σχέσεις με τον υπόλοιπο κόσμο.
Και με μένα», είπε.
Κατά τη συνάντηση της Γενεύης, ο Vladimir Putin είχε απλώς δηλώσει: «Αυτός ο άνθρωπος γνώριζε ότι παραβίαζε τον ισχύοντα στην Ρωσία νόμο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης