Football Talk

Μουντιάλ 2022 Κατάρ: Μόνο με εμβολιασμένους φιλάθλους!

Μουντιάλ 2022 Κατάρ: Μόνο με εμβολιασμένους φιλάθλους!
Μόνο εμβολιασμένοι φίλαθλοι θα έχουν θέση στο Μουντιάλ του Κατάρ όπως έκανε γνωστό μετά από δηλώσεις του ο πρωθυπουργός - σεΐχης Χαλίντ μπιν Χαλίφα μπιν Αμπντολαζίζ Αλ Θανί.

Το Κατάρ θα φιλοξενήσει το Μουντιάλ του 2022, διάρκειας τεσσάρων εβδομάδων (21/11-18/12.22) και ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, έχει δηλώσει ότι οι αγώνες θα διεξαχθούν σε πλήρη στάδια, όχι όπως συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην διοργάνωση του EURO, όπου η μοναδική πόλη που έχει πληρότητα στο γήπεδο της είναι η Βουδαπέστη και το «Πούσκας Αρένα».

Το Κατάρ θα επιτρέψει μόνο σε άτομα που έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά του COVID-19 να παρακολουθήσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο το 2022 και βρίσκεται μάλιστα σε συζητήσεις για να εξασφαλίσει ένα εκατομμύριο δόσεις, σε περίπτωση καθυστέρησης της προσπάθειας ανοσοποίησης που γίνεται στον κόσμο.

Ο πρωθυπουργός, σεΐχης Χαλίντ μπιν Χαλίφα μπιν Αμπντολαζίζ Αλ Θανί, μιλώντας σε δημοσιογράφους ανέφερε ότι μπορεί οι περισσότερες χώρες να έχουν εμβολιάσει τους πολίτες τους μέχρι τότε, το Κατάρ όμως οφείλει να λάβει τα μέτρα του για να εξασφαλίσει μια επιτυχημένη και ασφαλή διοργάνωση.

«Αυτή τη στιγμή διαπραγματευόμαστε με μια εταιρεία για την παροχή ενός εκατομμυρίου δόσεων εμβολίων COVID-19 προκειμένου να ανοσοποιηθούν και να εμβολιαστούν ορισμένοι από εκείνους που έρχονται στο Κατάρ», είπε στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων QNA, χωρίς να προσδιορίσει το εταιρεία.

Το Κατάρ εμβολιάζει τους πολίτες και τους κατοίκους του με τα εμβόλια Pfizer-BioNTech και Moderna. Έχει χορηγήσει τουλάχιστον 2,8 εκατομμύρια δόσεις, αρκετές για τον εμβολιασμό περίπου 50,8% του πληθυσμού της.
Μάλιστα ο σεΐχης τόνισε ότι το Αραβικό Κύπελλο του 2021, το οποίο φιλοξενεί η Ντόχα τον Δεκέμβριο, θα αντικατοπτρίζει την ετοιμότητα του Κατάρ να φιλοξενήσει μεγάλα τουρνουά.

Επιπλέον ένας μεγάλος αριθμός σταδίων έχει ολοκληρωθεί και οι εργασίες συνεχίζονται σε τρία στάδια, συμπεριλαμβανομένου του Lusail Stadium, το οποίο θα φιλοξενήσει τον τελικό αγώνα του Παγκόσμιου Κυπέλλου 2022 και τώρα είναι κατά 90% ολοκληρωμένο.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης