Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin: Η κατάσταση με την πανδημία του κορωνοϊού στη Ρωσία επιδεινώνεται

Putin: Η κατάσταση με την πανδημία του κορωνοϊού στη Ρωσία επιδεινώνεται
Οι υπεύθυνοι αποδίδουν την αύξηση των μολύνσεων στην παραλλαγή Δέλτα
Σχετικά Άρθρα

Ο πρόεδρος Vladimir Putin προειδοποίησε σήμερα 21 Ιουνίου 2021 ότι η κατάσταση με τον νέο κορωνοϊό επιδεινώνεται σε ορισμένες περιοχές της Ρωσίας, την ώρα που οι αρχές άρχισαν να προωθούν την ιδέα τακτικών επανεμβολιασμών σε μια προσπάθεια να αναχαιτιστεί η αύξηση των νέων κρουσμάτων.
Ο Putin μίλησε αυτόν τον μήνα για το πώς η Ρωσία, που έχει εγκρίνει τέσσερα εμβόλια, τα οποία έχουν κατασκευαστεί εγχωρίως και έχει πουλήσει το βασικό εμβόλιό της Sputnik V σε πολλές ξένες χώρες, διαχειρίστηκε την πανδημία καλύτερα από πολλές άλλες χώρες.
Όμως, τα νέα κρούσματα έχουν έκτοτε αυξηθεί, ιδίως στη Μόσχα, η οποία κατέγραψε το Σάββατο ρεκόρ 9.120 ημερήσιων μολύνσεων.
Το Κρεμλίνο απέδωσε την αύξηση στη διστακτικότητα των ανθρώπων να εμβολιαστούν και τον "μηδενισμό".
"Δυστυχώς, η απειλή του κορωνοϊού δεν έχει υποχωρήσει", δήλωσε σήμερα ο Vladimir Putin, ενώπιον της κάτω βουλής.
"Σε πολλές περιοχές η κατάσταση ακόμα επιδεινώνεται", συμπλήρωσε.
Στις 20 Ιουνίου, κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βίντεο, τα οποία φέρονται να δείχνουν άρρωστους ανθρώπους με covid-19 να είναι ξαπλωμένοι μπρούμυτα στον πάτωμα ενός διαδρόμου νοσοκομείου στην Αγία Πετρούπολη.
Οι τοπικές αρχές εξετάζουν το βίντεο για να επιβεβαιώσουν την εγκυρότητά του.

Την ίδια ώρα, οι ρωσικές αρχές προσπαθούν να πείσουν ή να επιβάλουν στους πολίτες να εμβολιαστούν, προσφέροντας σε αυτούς που το κάνουν την ευκαιρία να κερδίσουν νέα αυτοκίνητα και διαμερίσματα, ενώ απειλούν άλλους που δεν θέλουν με απώλειες εισοδημάτων και απόλυση.
Οι υπεύθυνοι αποδίδουν την αύξηση των μολύνσεων, με περισσότερα από 17.000 νέα κρούσματα Covid-19 να καταγράφονται για τέταρτη συναπτή ημέρα, στην παραλλαγή Δέλτα, ενώ αναγνωρίζουν ότι μια πανεθνική διαφημιστική εκστρατεία, που στόχευε στο να ενθαρρύνει τον κόσμο να εμβολιαστεί, δεν πέτυχε.
Έως τη 2α Ιουνίου μονάχα 18 εκατομμύρια εκ των περίπου 144 εκατομμυρίων του ρωσικού πληθυσμού είχαν λάβει τουλάχιστον μία δόση ενός εμβολίου.
Ο εκπρόσωπος τύπου του Κρεμλίνου Dmitry Peshkov είπε σήμερα σε δημοσιογράφους πως οι επανεμβολιασμοί είναι το επόμενο βήμα.
"Ο επανεμβολιασμός θα είναι και είναι αναπόφευκτος, όχι απλά ο εμβολιασμός, αλλά ο επανεμβολιασμός, για εκείνους που θέλουν να παραμείνουν ασφαλείς οι ίδιοι, οι συγγενείς και αγαπημένοι τους", τόνισε ο Peshkov.
Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα 17.378 νέα κρούσματα Covid-19 και 440 θανάτους που σχετίζονται με τον νέο κορωνοϊό για το τελευταίο 24ωρο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης