πάμε euro

ΕURO 2020, Bόρεια Μακεδονία - Ολλανδία 0-3: Αήττητοι και αεράτοι οι «Οράνιε» στους "16" (video)

ΕURO 2020, Bόρεια Μακεδονία - Ολλανδία 0-3: Αήττητοι και αεράτοι οι «Οράνιε» στους
3ος όμιλος: Η Ολλανδία δίχως κανένα άγχος, πέτυχε το 3/3 στην πρώτη φάση του ΕURO 2020 και επικρατώντας της Βόρειας Μακεδονίας με σκορ 3-0 «τσέκαρε» το εισιτήριο για τους "16" με το απόλυτο στους βαθμούς.
Σχετικά Άρθρα
Η Βόρεια Μακεδονία ήλπιζε σε κάποιο θετικό αποτέλεσμα κόντρα στην πρωτοπόρο του 3ου ομίλου, ώστε να κερδίσει τον πρώτο της βαθμό στην τελική φάση του EURO και να αποχαιρετήσει τον αρχηγό της Γκόραν Πάντεφ με τον καλύτερο τρόπο στον τελευταίο του αγώνα.

Οι Ολλανδοί δεν χαρίστηκαν στους αντιπάλους τους και με πρωταγωνιστή τον Ζεορζίνιο Βαϊνάλντουμ, ο οποίος σημείωσε 2 γκολ και έπιασε κορυφή στη λίστα των σκόρερ της διοργάνωσης (3 γκολ), επικράτησε με 3-0 της Βόρειας Μακεδονίας και πέρασε στους "16" μαζί με την Aυστρία. Πολύ καλή παρουσία επίσης είχε ο Μέμφις Ντεπάι (1 γκολ, 1 ασίστ) και ο νεαρός Ντόνιελ Μάλεν, δημιουργώντας πολλά ρήγματα στην άμυνα των αντιπάλων. Το χειροκρότημα στον Πάντεφ και η δραστήρια επίθεση των «Οράνιε»

Κατά την είσοδο των δύο ομάδων ο Γκόραν Πάντεφ αποθεώθηκε από τον κόσμο και τιμήθηκε από τους αντιπάλους, καθώς ο ρέκορντμαν συμμετοχών και γκολ με τη φανέλα της Βόρειας Μακεδονίας αναμένεται να αποσυρθεί από την ενεργό δράση. Οι Ολλανδοί παρότι δεν... καίγονταν για τη νίκη μπήκαν πιο απειλητικοί στον αγώνα με ένα μακρινό σουτ του Γκράβενμπερχ (2').

pandev.jpg

Επτά λεπτά αργότερα η Βόρεια Μακεδονία μετά από όμορφη συνεργασία των παικτών της έδωσε την ευκαιρία στον Τριτσκόφσκι να βρεθεί τετ α τετ με τον Στεκέλενμπουργκ και να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, όμως το VAR ακύρωσε το γκολ. Η ομάδα του Ίγκορ Ανγκελόφσκι άγγιξε για ακόμη μία φορά το γκολ, με τον Τράικοφσκι να δημιουργεί λίγο χώρο γύρω του και το σουτ που επιχείρησε στο όριο της περιοχής βρήκε το δεξί δοκάρι. Οι «Οράνιε» αντέδρασαν και σε μία αντεπίθεση με πρωταγωνιστές τους Ντεπάι και Μάλεν, ο νέος παίκτης της Μπαρτσελόνα άνοιξε το σκορ στη Johan Cruyff Arena (24').


Η Ολλανδία συνέχιζε να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις της και στο 30ο λεπτό ο Ντιμιτριέφσκι σταμάτησε σωτήρια το κοντινό σουτ του Ντάμφρις μετά από πάσα του Μάλεν. Η ομάδα του Φρανκ ντε Μπουρ συνέχισε να είναι δραστήρια και να βγάζει ενέργεια από το κέντρο και μπροστά, όμως δεν μπορούσε να μετουσιώσει την κατοχή της σε κάποια κλασική ευκαιρία.

Πάτησαν... γκάζι οι Ολλανδοί και η Βόρεια Μακεδονία σε ρόλο... θεατή

Ο Φρανκ ντε Μπουρ θέλησε να ξεκουράσει και να μην ρισκάρει βασικούς παίκτες ενόψει της συνέχειας και έριξε στη μάχη τους Τίμπερ και Μπερχάους. Η Ολλανδία έφτασε μία... ανάσα από το 2-0 στο 50ο λεπτό της αναμέτρησης μετά από κεφαλιά του Ντε Λιχτ αλλά ο Τριτσκόφσκι έσωσε πάνω στη γραμμή μετά από κεφαλιά του Ντε Λιχτ. Όμως το δεύτερο γκολ δεν άργησε να έρθει, καθώς στην επόμενη φάση οι «Οράνιε» έκλεψαν τη μπάλα και ο Ντεπάι αυτή τη φορά μοίρασε την ασίστ, χρίζοντας τον Βαϊνάλντουμ σκόρερ σε ελεύθερη εστία.


Το «πάρτι» των Ολλανδών συνεχίστηκε και μετά από πολύ όμορφη μπαλιά του Μάλεν ο Ντεπάι δεν κατάφερε να νικήσει σε τετ α τετ τον Ντιμιτριέφσκι και ο Βαϊνάλντουμ πήρε το... ριμπάουντ και ανενόχλητος διαμόρφωσε το 3-0 (58').
Δύο λεπτά αργότερα ο Βαϊνάλντουμ λίγο έλειψε να πετύχει το χατ τρικ (62') μετά από πάσα του Φαν Άανχολτ, όμως δεν έπιασε το... εξωτερικό του σουτ.

Στο 68' η Ολλανδία είχε ακόμη μία μεγάλη ευκαιρία για το 4-0, με τον Ντε Γιονγκ να στρώνει στον Βέρχοστ και εκείνος τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Ντιμιτριέφσκι. Στο 72' η Βόρεια Μακεδονία μείωσε αλλά και πάλι είδε ένα γκολ της να ακυρώνεται στον αγώνα. Αυτή τη φορά ο Τσουρλίνοφ κατάφερε να κερδίσει τον Στεκέλενμπουργκ, όμως ήταν σε θέση οφσάιντ. Βόρεια Μακεδονία (Ίγκορ Ανγκελόφσκι): Ντιμιτριέφσκι, Σ. Ριστόφσκι, Ντ. Βελκόφσκι, Μουσλίου, Αλιόσκι, Μπάρντι (78' Σογιανόφσκι), Αντέμι (79' Νικόλοφ), Τριτσκόφσκι (68' Χασάνι), Έλμας, Τραϊκόφσκι (56' Τσουρλίνοφ), Πάντεφ (69' Κονσταντίνοφ)

Ολλανδία
(Φρανκ ντε Μπουρ):
 Στεκέλενμπουργκ, Ντάμφρις (Μπεργκίς), Μπλιντ, Ντε Λιχτ, Ντε Φράι (46' Τίμπερ), Φαν Άανχολντ, Χράβενμπερχ, Βαϊνάλντουμ, Ντε Γιονγκ (79' Γκάκπο), Μάλεν (66' Πρόμες), Ντεπάι (66' Βίγκχορστ)

3ος Όμιλος

Βόρεια Μακεδονία - Ολλανδία 0-3
Ουκρανία - Αυστρία 0-1

Η τελική βαθμολογία

1. Ολλανδία 9 (8-2)
2. Αυστρία 6 (4-3)
3. Ουκρανία 3 (4-5)
4. Βόρεια Μακεδονία 0 (2-8)

Νίκος Τσώτας

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης