Τελευταία Νέα
Διεθνή

Laschet (CDU – Γερμανία): Εφάπαξ ο κοινός δανεισμός της ΕΕ για το Ταμείο Ανάκαμψης – Επιστροφή στη δημοσιονομική πειθαρχία

tags :
Laschet (CDU – Γερμανία): Εφάπαξ ο κοινός δανεισμός της ΕΕ για το Ταμείο Ανάκαμψης – Επιστροφή στη δημοσιονομική πειθαρχία

Έκκληση για επιστροφή στο status quo ante για τη δημοσιονομική πολιτική απευθύνει ο διαδοχος της Angela Merkel στο CDU και υποψήφιος για την καγκελαρία Armin Laschet

Ο προηγούμενος στις δημοσκοπήσεις για την Καγκελαρία της Γερμανίας και διάδοχος της Angela Merkel διαφωνεί με όσους πιστεύουν ότι η κρίση της πανδημίας άλλαξε τα πάντα κόσμο και συνεπώς πρέπει να ακολουθηθούν περισσότερο ανορθόδοξες πολιτικές όσον αφορά την επιστροφή στην κανονικότητα, σχολιάζουν οι Financial Times στην συνέντευξη που τους παραχώρησε την Δευτέρα 21 Ιουνίου.
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε επιθυμεί να δει στο επίπεδο τη ΕΕ μια ταχεία επιστροφή στη δημοσιονομική ορθοδοξία και να μπει τέλος στο υπερβολική παρέμβαση του κράτους στην οικονομία μέσω της οποία ρυθμίζει κάθε πτυχή της ζωής των ανθρώπων, όπως επισημαίνει.

Ταμείο Ανάκαμψης

Το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ, χρηματοδοτούμενο από χρέη που ανέλαβε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι εφάπαξ πολιτική και δεν πρέπει να επαναληφθεί, λέει στους Financial Times.
Οι δημοσιονομικοί κανόνες της ΕΕ πρέπει να τεθούν ξανά σε ισχύ, συμπληρώνει.
Και η Γερμανία πρέπει να επαναφέρει σε ισχύ τις συνταγματικές πρόνοιες για το όριο των δημοσιονομικών δαπανών, σημειώνει.

Συνθήκη του Μάαστριχτ

«Σύμφωνα με τους κανόνες του Μάαστριχτ, κάθε χώρα είναι υπεύθυνη για τα δικά της χρέη», λέει.
«Η βασική ιδέα (της συνθήκης) είναι να αποφύγουμε μια κατάσταση όπου μια χώρα αναλαμβάνει ευθύνες για τα χρέη μιας άλλης… και αυτή η αρχή εξακολουθεί να ισχύει».

Κανονικότητα

Είναι μια έκκληση για επιστροφή στο status quo ante, τον κόσμο που υπήρχε πριν από την πανδημία ο οποίος σύμφωνα με πολλούς έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί.
Ο Laschet αρνείται ότι δεν αντιλήφθηκε τους μετασχηματισμούς που έχει επιφέρει στην οικονομία η υγειονομική κρίση: η πολιτική «δεν είναι το τζινι που βγαίνει από το μπουκάλι όπως εμείς θέλουμε», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Αλλά δεν βλέπει κανένα λόγο για τον οποίο η ζωή δεν μπορεί να επιστρέψει στην παλιά κανονικότητα
Και αυτό σημαίνει , όπως επισημαίνουν οι FT, την επιστροφή στις συνετές, συντηρητικές πολιτικές που βοήθησαν να καθιερωθεί η Γερμανία ως ηγετική δύναμη της Ευρώπης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης