πάμε euro

EURO 2020, Φινλανδία-Βέλγιο 0-2: Στους «16» χωρίς να ιδρώσει το Βέλγιο - Δυσκολεύει η πρόκριση για τη Φινλανδία

EURO 2020, Φινλανδία-Βέλγιο 0-2: Στους «16» χωρίς να ιδρώσει το Βέλγιο - Δυσκολεύει η πρόκριση για τη Φινλανδία
2ος όμιλος: Το Βέλγιο επικράτησε της Φινλανδίας με 2-0 και κάνοντας το τρία στα τρία στους ομίλους πέρασε στους «16», ενώ οι Σκανδιναβοί θα διεκδικήσουν την πρόκριση ως καλύτεροι τρίτοι.

Χωρίς να χρειαστεί να ανεβάσει ρυθμό το Βέλγιο επικράτησε της Φινλανδίας με 2-0! Με το αυτογκόλ του Χραντέτσκι (74') και το υπέροχο σουτ του Λουκάκου στο (81') πέρασαν στην επόμενη φάση με περίσσεια άνεση και περιμένουν να μάθουν τον αντίπαλό τους. 

Από την άλλη πλευρά η Φινλανδία θα διεκδικήσει την πρόκριση της από τους ομίλους ως καλύτερη τρίτη, με το έργο της, ωστόσο, να κρίνεται εξαιρετικά δύσκολο.

 

Το Βέλγιο την κατοχή και τη μεγάλη ευκαιρία, αλλά το ημίχρονο στο απόλυτο μηδέν!

 

Το Βέλγιο έδειξε από την πρώτη στιγμή πως θέλει να αποτελέσει το αφεντικό της αναμέτρησης. Αμέσως μετά τη σέντρα, κυκλοφόρησε την μπάλα σχεδόν για τρία λεπτά με τους Φινλανδούς να είναι απλοί παρατηρητές.

Η ομάδα του Κάνερβα, ωστόσο, δεν περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο, προσπάθησε να πατήσει περιοχή και να δημιουργήσει προϋποθέσεις, αλλά κάποιες βιαστικές επιλογές της στην τελική πάσα, της στέρησαν το δικαίωμα σε κάτι καλύτερο. Από την άλλη το Βέλγιο είχε την κατοχή της μπάλας, χωρίς να καταφέρει να τη μετουσιώσει σε κάτι καλό.

Το πρώτο σουτ στην εστία έγινε μετά από 23 λεπτά παιχνιδιού από τον Βίτσελ, ενώ δευτερόλεπτα πριν ο Ντε Μπρόινε με προσωπική ενέργεια μπήκε στην περιοχή, αλλά το γύρισμά του απομακρύνθηκε εγκαίρως.


Χρειάστηκε να περάσουν δέκα λεπτά για να σημειωθεί κάποια αξιόλογη προσπάθεια, όταν το εκτός περιοχής σουτ του Τροσάρ, πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Χραντέτσκι. Στο 38ο λεπτό μετά από πρωτοβουλία του πιο δραστήριου παίκτη του ματς, Κέβιν Ντε Μπρόινε, ο Λουκάκου έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Φινλανδού γκολκίπερ.

Παρότι η μεγάλη ευκαιρία απουσίαζε από το ματς, λίγο έλειψε οι δύο ομάδες να οδηγηθούν με σκορ στα αποδυτήρια. Ο Ντοκού μπήκε από τα αριστερά στην περιοχή, πήγε στο ένας με έναν, σούταρε, αλλά ο σταθερότατος Χραντέτσκι του είπε «όχι» και το πρώτο μέρος της αναμέτρησης έκλεισε στο 0-0.

Ευκαριών συνέχεια και χείρα βοηθείας από ανύποπτο σκόρερ!
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με το Βέλγιο να συνεχίζει να έχει τα ηνία της αναμέτρησης. Στα δέκα πρώτα λεπτά της επανάληψης, πίεσε ψηλά, προσπάθησε να βρει τον Ντοκού στον ελεύθερο χώρο, αλλά το μόνο του κέρδος ήταν δύο κόρνερ και ένα αδύναμο σουτ του Τσαντλί.

Στο 58’ ο Αζάρ λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ, όταν μετά από γρήγορη εκτέλεση κόρνερ, βρέθηκε μόνος στην περιοχή, σούταρε, αλλά ο Χραντέτσκι μπλόκαρε την μπάλα. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Καμαρά πάτησε περιοχή, αλλά το σουτ που επιχείρησε ήταν εύκολη υπόθεση για τον Κουρτουά. Αυτή ήταν η πρώτη προσπάθεια εντός εστίας των Φινλανδών στο παιχνίδι, η οποία καταγράφηκε μετά από 62 λεπτά παιχνιδιού!

Η μεγαλύτερη ευκαιρία του σημειώθηκε στο 63ο λεπτό, όταν Βίτσελ και Αζάρ έκρυψαν την μπάλα μέσα στην περιοχή, αλλά και πάλι ο Χραντέτσκι με ενστικτώδη επέμβαση απέτρεψε το 1-0. Ό,τι δεν κατάφερε ο Αζάρ, το πέτυχε ο Λουκάκου στο 65', αλλά εν τέλει υποδήχθηκε σε θέση οφσάιντ και είδε το γκολ του να ακυρώνεται.

Μπορεί το Βέλγιο να είχε ανεβάσει την απόδοσή του, αλλά το σκορ έμελλε να ανοίξει με έναν ανύποπτο τρόπο. Στο 74ο λεπτό μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Τόμας Βερμάλεν έπιασε την κεφαλιά, ο ανίκητος ως τότε Χραντέτσκι δεν κατάφερε να συγκρατήσει την μπάλα, η οποία κατέληξε στα δίχτυα, γράφοντας το 1-0 με ένα γκολ που καταγράφηκε τελικά ως αυτογκόλ του Φινλανδού γκολκίπερ



Μετά από επτά λεπτά, ήρθε η τρίτη και φαρμακερή προσπάθεια του Λουκάκου. Παρότι είδε δύο γκολ του να ακυρώνονται ως οφσάιντ, επέμεινε και από το ύψος του πέναλτι στο 81ο λεπτό νίκησε τον Χραντέτσκι και έγραψε το 2-0 για το Βέλγιο. Δευτερόλεπτα μετά ο Αζάρ έφερε την μπάλα στο δεξί του πόδι, αλλά το σουτ του από το ύψος της μεγάλης περιοχής πέρασε αρκέτα μέτρα αουτ, με αυτή να είναι και η τελευταία φάση του παιχνιδιού.




Φινλανδία (Μάρκου Κάνερβα): 
Χραντέτσκι, Ραιτάλα, Τόιβιο, Αραγιούρι, Ο'Σόνεσι, Ούρονεν (70' Άλχο), Λουντ (90+1' Φορς), Σπαρβ (59' Σούλερ), Καμαρά, Πογιάνπαλο (70' Κάουκο), Πούκι (90+1' Γένσεν)

Βέλγιο (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Μπογιάτα, Ντεναγέρ, Βερμάλεν, Τροσάρ (75' Μενιέ), Ντε Μπρόινε (90+1' Βανάκεν), Βίτσελ, Τσαντλί, Ντοκού (76' Μπατσουαγί), Λουκάκου (84' Μπεντέκε), Ε.Αζάρ

2ος ΟΜΙΛΟΣ

Φινλανδία - Βέλγιο 0-2
Ρωσία - Δανία 1-4

Η τελική βαθμολογία

1. Βέλγιο 9 (7-1)
2. Δανία 3 (5-4)
3. Φινλανδία 3 (1-3)
4. Ρωσία 3 (2-7)

Φάνης Τσοκανάς

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης