Τελευταία Νέα
Διεθνή

Williams (Fed): Η κατάσταση στην οικονομία των ΗΠΑ δεν απαιτεί αλλαγή νομισματικής πολιτικής

Williams (Fed): Η κατάσταση στην οικονομία των ΗΠΑ δεν απαιτεί αλλαγή νομισματικής πολιτικής

Ο επικεφαλής της Fed Νέας Υόρκης δήλωσε ότι καμία αλλαγή στο ρυθμό αγοράς ομολόγων δεν πρέπει να συμβεί πριν επιτευχθούν οι στόχοι για τον πληθωρισμό και την απασχόληση

Σχετικά Άρθρα
Η οικονομία των ΗΠΑ δεν βρίσκεται ακόμη στο σημείο η κεντρική τράπεζα να αρχίσει να αποσύρει την τεράστια νομισματική της στήριξη παρά την ένταση του ρυθμού της οικονομικής ανάκαμψης, δήλωσε ο επικεφαλής της Fed Nέας Υόρκης John Williams, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times τη Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021.
Τα σχόλια αυτά διατυπώθηκαν εν όσω οι χρηματαγορές παρουσιάζουν έντονες διακυνσεις σε κάθε ακόμη και υποψία.. αλλαγής νομισματικής πολιτικής εκ μέρους της Fed.
Οι προβλέψεις για τη νομισματική πολιτική από αξιωματούχους της κεντρικής τράπεζας την περασμένη εβδομάδα σηματοδότησαν την αύξηση των επιτοκίων το 2023, ένα έτος  νωρίτερα από ό, τι είχε ανακοινωθεί προηγουμένως.

Διατήρηση  

Ο Williams επισήμανε ότι η οικονομία «βελτιώνεται συνεχώς», σε μερικές από τις πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις για το οικονομικό περιβάλλον του από τότε που ξεκίνησε η πανδημία.
Ωστόσο, επέμεινε ότι η Fed θα διατηρήσει το πλαίσιο άσκησης νομισματικής πολιτικής, που υιοθετήθηκε τον περασμένο Αύγουστο, το οποίο θέτει σημαντικές προυποθέσεις για τη σύσφιγξη της νομισματικής πολιτικής.

Στήριξη

«Είναι σαφές ότι η οικονομία βελτιώνεται με ταχύ ρυθμό και οι μεσοπρόθεσμες προοπτικές είναι πολύ θετικές.
«Ωστόσο, τα δεδομένα και οι συνθήκες δεν έχουν προχωρήσει αρκετά για την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοικτής Αγοράς - Federal Open Market Committee να αλλάξει τη θέση της νομισματικής πολιτικής της για ισχυρή υποστήριξη της οικονομικής ανάκαμψης».

Πληθωρισμός – απασχόληση

Ο Williams δήλωσε ότι τα επιτόκια δεν θα αυξηθούν έως ότου επιτευχθεί πλήρης απασχόληση και ο πληθωρισμός είχε αυξηθεί στο 2% και βρεθεί στο σημείο να ξεπεράσει αυτόν τον στόχο σε μέτριο βαθμό και για κάποιο χρονικό διάστημα.
Είπε επίσης ότι οποιαδήποτε μείωση των μηνιαίων αγορών περιουσιακών στοιχείων της Fed 120 δολ. δισεκατομμυρίων δεν θα πραγματοποιηθεί έως ότου «σημειωθεί σημαντική πρόοδος» σε αυτά τα μέτωπα.
«Εξετάζοντας να προσαρμόσουμε τη στάση της στο μέλλον, η Επιτροπή έχει καθορίσει τους όρους και στοιχεία που θα λαμβάνει υπόψη κατά τη λήψη αποφάσεών της», υπογράμμισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης