Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Δολοφονία Καρολάιν: Απολογήθηκε ο 33χρονος - Ποια η γραμμή του - Παραιτήθηκε δικηγόρος του

Δολοφονία Καρολάιν: Απολογήθηκε ο 33χρονος - Ποια η γραμμή του - Παραιτήθηκε δικηγόρος του
Η απολογία του διήρκησε πέντε ώρες - Να σαπίσεις στην φυλακή, δολοφόνε του φώναξαν παρευρισκόμενοι στα δικαστήρια
Σχετικά Άρθρα

(upd10) Η ώρα της κρίσης για τον 33χρονο Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, ο οποίος σκότωσε την 20χρονη σύζυγο του Καρολάιν Κράουτς τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου του 2021 στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά, έφτασε, καθώς ολοκληρώθηκε η απολογία του στον 12ο ανακριτή για το έγκλημα που διέπραξε.
Ο καθ' ομολογία δράστης θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα ο οποίος θα του υποβάλλει ερωτήσεις.
Με την ολοκλήρωση και αυτής της διαδικασίας θα ξεκινήσει η διάσκεψη Ανακριτή και Εισαγγελέα προκειμένου να αποφασιστεί η περεταίρω ποινική μεταχείριση του κατηγορουμένου.
Αφού ο ανακριτής μελέτησε το πολυσέλιδο απολογητικό υπόμνημα που του παρέδωσε ο κατηγορούμενος, ο 33χρονος άρχισε την απολογία του, η οποία διήρκησε σχεδόν πέντε ώρες.
Ο καθ’ομολογίαν δολοφόνος, ο οποίος μεταφέρθηκε λίγο πριν τις 10:00 το πρωί στα δικαστήρια της Ευελπίδων με συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης και υπό τις αποδοκιμασίες παρευρισκομένων πολιτών που του φώναζαν «Δολοφόνε, να σαπίσεις στην φυλακή», αναμένεται να εστιάσει – και να στηρίξει την υπερασπιστική του γραμμή – στο ότι δεν είχε προσχεδιάσει τη δολοφονία και ότι επί της ουσίας η δολοφονία της 20χρονης συζύγου του έγινε εν βρασμώ.
Εν τω μεταξύ, νωρίτερα σήμερα το πρωί, ο Βασίλης Σπύρου, ο ένας εκ των δύο συνηγόρων υπεράσπισης του 33χρονου, ανακοίνωσε ότι παραιτείται από την υπόθεση, γεγονός που αποδόθηκε σε απόφαση του 33χρονου πιλότου.

Η κακιά η ώρα

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο 33χρονος θα αποδώσει το έγκλημα του στην φόρτιση που υπήρξε μεταξύ εκείνου και της συζύγου του καθ’όλη τη διάρκεια της νύχτας, στον καβγά τους και στις συνεχείς λεκτικές τους αντιπαραθέσεις αλλά και στη στάση που είχε η σύζυγος του τόσο απέναντι στον ίδιο όσο και απέναντι στο 11 μηνών παιδί τους, που προηγήθηκαν της δολοφονίας της 20χρονης.
Με λίγα λόγια ο 33χρονος πιλότος θα επιχειρήσει να αποδώσει την ενέργεια του στην «κακιά στιγμή» και όχι σε μια προμελετημένη κίνηση, ενώ συνήγοροι του έχουν αναφέρει πως θα μιλήσει και για γεγονότα που δεν έχουν δει ακόμα το φως της δημοσιότητας.
Στην ομολογία που έδωσε στους αστυνομικούς, μετά από οκτώ ώρες εξέτασης, ο 33χρονος αναφέρθηκε σε μία μεγάλη ένταση με τη σύζυγο του, αναφέροντας πως το θύμα έκανε βίαιη κίνηση απέναντι στο μωρό και περιγράφει μια ιδιαίτερα φορτισμένη κατάσταση ανάμεσα τους που οδήγησε σε ένα ατύχημα.
Εισαγγελέας και ανακριτής θα αποφασίσουν επί των επιχειρημάτων αυτών, θα κρίνουν τη στάση που τήρησε ο δράστης επί 37 ημέρες, αν και ενδεχομένως να μη βγάλουν σήμερα την ετυμηγορία τους για την προφυλάκιση ή όχι του 33χρονου.

Παραιτήθηκε ο ένας εκ των συνηγόρων του 33χρονου πιλότου

Την παραίτησή του από την υπεράσπιση του 33χρονου Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, ο οποίος ομολόγησε τη δολοφονία της 20χρονης συζύγου του Καρολάιν Κράουτς ανακοίνωσε ο δεύτερος εκ των συνηγόρων του, Βασίλης Σπύρου.
Σε δηλώσεις του ο κ. Σπύρου τόνισε πως δεν επιθυμεί να ασχοληθεί άλλο με την υπόθεση.
Όπως είπε, οι λόγοι της απόφασής του είναι προσωπικοί.
«Δεν επιθυμώ να ασχοληθώ περαιτέρω με την υπεράσπιση της υποθέσεως σε κανένα σκέλος της για προσωπικούς λόγους.
Είναι προσωπικοί οι λόγοι.
Σήμερα ένας άνθρωπος περνάει από τον ανακριτή και κρίνεται το μέλλον ενός μωρού.
Οι δικοί μου προσωπικοί λόγοι δεν έχουν καμία σημασία» ανέφερε ο κ.Σπύρου.

Παράσταση πολιτικής αγωγής από την οικογένεια της Καρολάιν

Παράσταση Πολιτικής Αγωγής δήλωσε στον ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά η οικογένεια του θύματος διά του δικηγόρου Βόλου, Θανάση Χαρμάνη.
Ο εκπρόσωπος της οικογένειας της Καρολάιν δήλωσε στους δημοσιογράφους για τη μητέρα της 20χρονης ότι «για ευνόητους λόγους, η μητέρα δεν μπορούσε να έρθει, στην κατάσταση που είναι... , αντιλαμβάνεστε τη θέση της μητέρας που αγκάλιαζε τα χέρια που έκοψαν την ανάσα της κόρης της».
Αναφερόμενος στο θέμα του παιδιού, ο κ. Χαρμάνης σημείωσε:
«Θα πρέπει να υπάρξει συνεννόηση με την οικογένεια του δράστη.
Η μητέρα της Καρολάιν μού είπε ότι έχουν καλές σχέσεις με την οικογένεια του κατηγορούμενου και είναι ήδη σε συνεννόηση».
Επιπλέον, υποστήριξε πως «η μητέρα της Καρολάιν υποστηρίζεται από προσωπικό, η οικονομική της κατάσταση είναι καλή, ενώ η Αλόννησος είναι εξαιρετικό περιβάλλον για να μεγαλώσει προσωρινά το παιδί».

Η διαδικασία

Η διαδικασία, η οποία είχε προγραμματιστεί αρχικά για τις 10:00 το πρωί, άρχισε λίγο μετά τις 12:30, προκειμένου ο δικηγόρος του Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης να ενημερωθεί για τα τελευταία στοιχεία της δικογραφίας
Ο δικαστικός λειτουργός θα ζητήσει από τον καθ' ομολογίαν δράστη του εγκλήματος να εξιστορήσει την δική του εκδοχή για αυτά που καταγράφονται στην δικογραφία για την ανθρωποκτονία και την θανάτωση ενός ζώου που η 20χρονη υιοθέτησε κουταβάκι και πίστευε πως θα μεγαλώνει μαζί με την 11 μηνών κόρη της.
Θα του ζητήσει παράλληλα να εξηγήσει όλα όσα έκανε μετά τον ασφυκτικό θάνατο της Καρολάιν προκειμένου να παραπλανήσει τις Αρχές.

Δύο κακουργήματα, δύο πλημμελήματα

Ο 33χρονος καλείται να λογοδοτήσει για δύο κακουργήματα ενώ του καταλογίζονται και δύο πλημμελήματα που αφορούν την ψευδή καταγγελία που έκανε περί ληστείας και των ψευδών καταθέσεων που έδινε επί σειρά ημερών στην Αστυνομία.
Οι συνήγοροι υπεράσπισης του 33χρονου αναφέρουν πως ο εντολέας τους θα δώσει κάθε λεπτομέρεια και κάθε στοιχείο της υπόθεσης, ακόμα και για γεγονότα που δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας ενώ θα επισημάνουν ότι κύριο μέλημα του είναι η 11 μηνών κόρη του.
Η υπεράσπιση του 33χρονου θα παραδώσει υπόμνημα στον δικαστικό λειτουργό και με τα όσα δια ζώσης υποστηρίξει ο κατηγορούμενος, θα επιχειρήσει να αποδομήσει τα δεδομένα της δικογραφίας αποβλέποντας σε ενδεχόμενα οφέλη όχι τόσο για την σημερινή διαδικασία αλλά για την επόμενη μέρα.
Για την μέρα που ο καθ' ομολογίαν δολοφόνος θα βρεθεί ενώπιον του δικαστηρίου.

Τι δείχνουν τα στοιχεία

Παρά την υπερασπιστική αυτή γραμμή, σε βάρος του 33χρονου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.
Τα στοιχεία της υπόθεσης καταλήγουν πως η 20χρονη κοιμόταν λίγα λεπτά πριν εκπνεύσει αγωνιζόμενη να πάρει ανάσα πάνω από το μαξιλάρι καθώς την πίεζε στο κεφάλι ο 33χρονος.
Ο ίδιος ο κατηγορούμενος σε δεύτερη ομολογία στους αστυνομικούς παραδέχθηκε πως η 20χρονη κοιμόταν λίγα λεπτά πριν την θανατώσει.
Φαίνεται επίσης να είχε κάνει «προπαρασκευαστικές πράξεις» , όπως η «εξουδετέρωση» των καμερών ασφαλείας.

Ισόβια με 16 χρόνια κάθειρξη

Εάν το δικαστήριο δεν αναγνωρίσει κάποιο ελαφρυντικό στον 33χρονο πιλότο για την ποινική δίωξη για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, τότε αυτός είναι αντιμέτωπος με ισόβια, κάτι που σημαίνει πως θα εκτίσει 16 χρόνια στην φυλακή.
Αντίθετα η εκδοχή της ειδικής συνθήκης, της διένεξης που κατέληξε σε ανθρωποκτονία λόγω συναισθηματικής φόρτισης, τιμωρείται με πρόσκαιρη κάθειρξη με ανώτατο όριο τα 15 χρόνια και κατά πολύ μικρότερα με ελαφρυντικό.
Για αυτό το λόγο οι συνήγοροι του δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στο τι θα πει σήμερα στον ανακριτή ο 33χρονος.
Η διαδικασία αναμένεται να είναι πολύωρη και οι ερωτήσεις του δικαστικού λειτουργού θα είναι δεκάδες.

Εξηγήσεις για το θέατρο

Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί και στο «θέατρο» που έπαιξε για 37 ημέρες μετά τη δολοφονία ο 33χρονος δράστης.
Η υπεραστική γραμμή θα εστιάσει στο ότι η στόχευση του 33χρονου για αυτό, ήταν και πάλι το παιδί του.
Σύμφωνα με τον πιλότο η όλη σκηνοθεσία αφορούσε το κοριτσάκι και την προσπάθεια του να μην στερηθεί και τον πατέρα.
Ο κατηγορούμενος επιθυμεί το παιδί να παραμείνει αποκλειστικά με συγγενικά πρόσωπα και σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει συνεννόηση των δύο οικογενειών για το θέμα της επιμέλειας με την Εισαγγελία Ανηλίκων ώστε να βρεθεί η καταλληλότερη λύση για το κοριτσάκι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης