Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Βατόπουλος: Σε λίγες εβδομάδες βγάζουμε τις μάσκες σε εξωτερικούς χώρους

Βατόπουλος: Σε λίγες εβδομάδες βγάζουμε τις μάσκες σε εξωτερικούς χώρους
Το 4ο κύμα θα αφορά του ανεμβολίαστους, θα είναι μικρή και διαχειρίσιμη η αύξηση των κρουσμάτων είπε ο κ.Βατόπουλος
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως σε λίγες εβδομάδες θα βγάλουμε τις μάσκες σε εξωτερικούς χώρους διατύπωσε ο καθηγητής Μικροβιολογίας και μέλος της Επιτροπής των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, ο οποίος εκτίμησε πως ο κορωνοϊός θα μας απασχολήσει έως τον Ιανουάριο του 2022.
«Έως τις αρχές του 2022 τον κορωνοϊό θα τον αντιμετωπίζουμε σαν γρίπη» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Βατόπουλος, ο οποίος σχετικά με τις μάσκες, ανέφερε πως στις επόμενες εβδομάδες θα τις βγάλουμε σε εξωτερικούς χώρους, αν και συνέστησε την χρήση της όπου υπάρχει συνωστισμός.
Όπως επεσήμανε τα καλά νέα είναι πως φέτος έχουμε τους εμβολιασμούς που προχωράνε, καθώς και πιο πολλές διαγνωστικές δυνατότητες που είναι πιο εύκολες από πέρυσι (self test, rapid test), ενώ τα κακά νέα είναι οι παραλλαγές του ιού που τον καθιστούν πιο μεταδοτικό.

Καλυμμένοι οι εμβολιασμένοι

«Οι εμβολιασμένοι είναι καλυμμένοι σε αυτές.
Ωστόσο επικρατεί φόβος ότι μέσα από την δημιουργία μεταλλάξεων μπορεί να δημιουργηθούν μεταλλάξεις ανθεκτικές στα εμβόλια όπως γίνεται με τα μικρόβια στα αντιβιοτικά
Αν έως το φθινόπωρο το τείχος ανοσίας φτάσει το 70% με 80% ίσως οι μεταλλάξεις να μην «βρουν χώρο» για να επικρατήσουν» υποστήριξε ο κ.Βατόπουλος, αναφέροντας πως ακόμα είναι θεωρητικός ο κίνδυνος και πως σε μια τέτοια περίπτωση ίσως θα πρέπει να τροποποιηθούν τα εμβόλια.
Όσον αφορά το τέταρτο κύμα της επιδημίας, ο κ.Βατόπουλος υποστήριξε ότι θα αφορά τους ανεμβολίαστους και πως το χειμώνα θα έχουμε αύξηση κρουσμάτων αλλά ο ίδιος θεωρεί ότι θα είναι μικρή και διαχειρίσιμη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης