Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουριστικοί προορισμοί κλείνουν την... πόρτα σε μη εμβολιασμένους και υποδέχονται μόνο όσους έχουν πλήρως εμβολιαστεί

Τουριστικοί προορισμοί κλείνουν την... πόρτα σε μη εμβολιασμένους και υποδέχονται μόνο όσους έχουν πλήρως εμβολιαστεί
Ένας μικρός κατάλογος ταξιδιωτικών προορισμών σύμφωνα με το CNBC, είτε κλείνει τις πόρτες του σε μη εμβολιασμένους ταξιδιώτες είτε ανοίγει ξανά μόνο σε εμβολιασμένους

Ένας και πλέον χρόνος από τότε που η πανδημία του κορωνοϊού άλλαξε άρδην την ζωή μας αλλά και το ζήτημα του τουρισμού.
Ωστόσο, όπως είναι λογικό, είναι άλλο πράγμα να απαιτείται από τους μη εμβολιασμένους ταξιδιώτες να εισέχονται σε υποχρεωτική καραντίνα ή να υποβληθούν σε επιπλέον τεστ Covid.
Είναι άλλο να τους εμποδίσουμε εντελώς από προορισμούς.
Και όμως σε ορισμένες τουριστικές περιοχές αυτή η πρακτική εφαρμόζεται ήδη.
Ένας μικρός κατάλογος ταξιδιωτικών προορισμών σύμφωνα με το CNBC, είτε κλείνει τις πόρτες του σε μη εμβολιασμένους ταξιδιώτες είτε ανοίγει ξανά μόνο σε εμβολιασμένους. Είτε έτσι είτε αλλιώς, οι μη εμβολιασμένοι βλέπουν ότι οι ταξιδιωτικές τους επιλογές αρχίζουν να μειώνονται καθώς τα έθνη που εξαρτώνται από τον τουρισμό δίνουν προτεραιότητα στην ασφάλεια και αλλάζουν τις απαιτήσεις εισόδου.

Τα μη εμβολιασμένα άτομα δεν είναι πλέον ευπρόσδεκτα

Όταν η Ανγκουίλα άνοιξε ξανά τον περασμένο Νοέμβριο, οι ταξιδιώτες στο μικρό νησί της Καραϊβικής έπρεπε να  βγουν αρνητικοί στον Covid-19 πριν και μετά την άφιξή τους. Όταν τον Απρίλιο εμφανίστηκε ένα νέο κρούσμα, η Ανγκουίλα έκλεισε τα σύνορά της στους τουρίστες για έναν ολόκληρο μήνα.
Οι μη εμβολιασμένοι ταξιδιώτες δεν θα επιτρέπεται να πάνε στην Ανγκουίλα από την επόμενη εβδομάδα.
Από την επόμενη εβδομάδα, οι μη εμβολιασμένοι ταξιδιώτες δεν θα επιτρέπεται να εισέρχονται στην Ανγκουίλα.
Από την 1η Ιουλίου, οι επισκέπτες θα πρέπει να έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον τρεις εβδομάδες πριν φτάσουν.
Αυτό ισχύει για «όλους τους επισκέπτες», σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Anguilla Tourist Board , η οποία αναφέρει ότι τα παιδιά εξαιρούνται από την απαίτηση.
Οι εμβολιασμένοι ταξιδιώτες δεν θα χρειάζεται πλέον μπαίνουν σε καραντίνα, να κάνουν τεστ Covid κατά την άφιξη ή να καταβάλουν τέλη εισόδου.
Νωρίτερα φέτος, οι εμβολιασμένοι ταξιδιώτες χρεώθηκαν 300 δολ για την είσοδο τους, ενώ οι μη εμβολιασμένοι επισκέπτες χρεώθηκαν με 600 δολάρια.

Οι περιπτώσεις αυξάνονται

Η Ανγκουίλα δεν είναι το μόνο νησί της Καραϊβικής που κλείνει τις πόρτες σε μη εμβολιασμένους ταξιδιώτες. Το έθνος των Αγίων Χριστόφορων και το Νέβις θέσπισαν παρόμοια πολιτική τον περασμένο μήνα.
Από τις 29 Μαΐου, το St. Kitts δέχεται μόνο ταξιδιώτες που έχουν εμβολιαστεί με εμβόλια των ΗΠΑ ή της Ευρώπης. Ο νέος κανόνας ήταν μέρος πολλών πρωτοβουλιών που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Timothy Harris, μετά τα 16 νέα κρούσματα που σημειώθηκαν σύμφωνα με την Τουριστική Αρχή του Αγίου Χριστόφορου.
Τα νησιά υπόκεινται σε απαγόρευση κυκλοφορίας καθημερινά στις 18:00 και οι τουριστικοί χώροι είναι κλειστοί έως τις 26 Ιουνίου. Δεν έχει ακόμη αναφερθεί χρονικό πλαίσιο για το άνοιγμα σε μη εμβολιασμένους τουρίστες.
Η Ανγκουίλα και ο Άγιος Χριστόφορος και Νέβις θεωρούνται προορισμοί χαμηλού επιπέδου κινδύνου για τον Covid από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ.
Και οι δύο επισημάνθηκαν από το CNBC τον Μάρτιο ως ένας από τους λίγους τουριστικούς προορισμούς που άνοιξαν διατηρώντας παράλληλα χαμηλά ποσοστά μόλυνσης Covid .

Ένας «επιτακτικός λόγος» για ταξίδια

Άλλες τοποθεσίες απαιτούν από μη εμβολιασμένους επισκέπτες να δείξουν ότι ταξιδεύουν για λόγους σοβαρούς πέραν δηλαδή ​​από την απλή ανάγκη για διακοπές.
Όταν η Γαλλική Πολυνησία, η οποία περιλαμβάνει τα νησιά της Ταϊτή και της Μπόρα Μπόρα, άνοιξε ξανά την 1η Μαΐου, ξεχώρισε τους Αμερικανούς ως τη μόνη εθνικότητα που θα μπορούσε να εισέλθει με σκοπό τον τουρισμό.
Η πολιτική εφαρμόζεται και στους μη εμβολιασμένους Αμερικανούς, αν και οι μη ανοσοποιημένοι υπόκεινται σε καραντίνες.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης